AUSTRALIAN OPEN

Ναδάλ, ο GOAT του τένις: Νίκησε τον Μεντβέντεφ μετά από 5 ώρες με 3-2 και κατέκτησε το 21ο grand slam

Rafael Nadal of Spain reacts after winning a point against Daniil Medvedev of Russia in the men's singles final at the Australian Open tennis championships in Melbourne, Australia, Sunday, Jan. 30, 2022.(AP Photo/Hamish Blair)
Rafael Nadal of Spain reacts after winning a point against Daniil Medvedev of Russia in the men's singles final at the Australian Open tennis championships in Melbourne, Australia, Sunday, Jan. 30, 2022.(AP Photo/Hamish Blair) 2022 HAMISH BLAIR / AP PHOTO

Ο Ντανίλ Μεντβέντεφ προηγήθηκε με 2-0 σετ, όμως ο Ραφαέλ Ναδάλ έκανε την ανατροπή, κατέκτησε το Australian Open και έτσι ο θρυλικός Ισπανός έφτασε τα 21 Grand Slam.

Έναν υπέροχο τελικό παρακολούθησαν οι φίλοι του τένις ανάμεσα στον Ναδάλ και Μεντβέντεφ. Ο Ρώσος προηγήθηκε με 2-0 σετ, αλλά ο θρυλικός Ισπανός έκανε την ανατροπή, κατέκτησε το Australian Open και έτσι ο θρυλικός Ισπανός έφτασε τα 21 Grand Slam.

Πλέον, είναι μόνος πρώτος στη σχετική λίστα αφήνοντας στη δεύτερη θέση τους Ρότζερ Φέντερερ και Νόβακ Τζόκοβιτς.

Στο πρώτο σετ ο Ντανίλ Μεντβέντεφ ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος. Με όπλο το σερβίς του ο Ρώσος κυριάρχησε στα δικά του service games, ενώ παράλληλα εκμεταλλεύτηκε το χαμηλό ποσοστό του Ναδάλ τόσο σε πρώτο, όσο και σε δεύτερο σερβίς για να κάνει δύο breaks και να κατακτήσει το πρώτο σετ με 6-2.

Το δράμα των 84 λεπτών

Στο δεύτερο σετ είχαμε μία τρομερή μάχη ανάμεσα στους δύο τενίστες. Ο Ναδάλ έσπασε πρώτος το σερβίς του Μεντβέντεφ για να προηγηθεί με 3-1, όμως ο Ρώσος απάντησε στο έβδομο game μειώνοντας σε 4-3.

Η απάντηση του Ράφα ήταν άμεσα αφού έκανε αμέσως μετά break για το 5-3, αλλά το Νο2 της Παγκόσμιας κατάταξης έκανε το τρίτο διαδοχικό break για να μειώσει σε 5-4 και στη συνέχεια κράτησε το σερβίς του για να φέρει το σετ στα ίσα με 5-5.

Στα επόμενα δύο game δεν είχαμε κάποιο break και έτσι οδηγηθήκαμε στο τάι μπρέικ. Εκεί πάλι ο Ναδάλ ήταν εκείνος που έκανε πρώτος το mini break, αλλά ο Μεντβέντεφ έκανε την ανατροπή πήρε το δεύτερο σετ με 7-6 (5) για να προηγηθεί με 2-0.

Η ανατροπή του Ναδάλ

Ένας πρωταθλητής του επιπέδου του Ραφαέλ Ναδάλ βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο, όμως είναι αδύνατο να τον ξεγράψεις και το απέδειξε με τον πιο εμφατικό τρόπο.

Ο Μεντβέντεφ ήταν μπροστά στο σκορ με 2-0 και έφτασε μία ανάσα από το break στο έκτο game όταν και προηγήθηκε με 0-40. Ο Ράφα όμως αντέδρασε κρατώντας το σερβίς του και κάνοντας εκείνος break στο ένατο game παίρνοντας προβάδισμα με 5-4 και στη συνέχεια έκλεισε το σετ με 6-4.

Όλο το τέταρτο σετ ουσιαστικά κρίθηκε στα πρώτα πέντε games. Ο Μεντβέντεφ κράτησε το σερβίς του και στη συνέχεια είχε δύο break points για να προηγηθεί με 2-0, αλλά ο Ναδάλ τα έσβησε.

Αντίθετα ο Ισπανός έκανε εκείνος πρώτος το break για να προηγηθεί με 2-1. Ο Ρώσος απάντησε αμέσως με το ίδιο νόμισμα, όμως εκ νέου ο Ράφα έσπασε το σερβίς του αντιπάλου και στη συνέχεια κράτησε το δικό του για να προηγηθεί με 4-2.

Στη συνέχεια αμφότεροι είχαν ευκαιρίες για να κάνουν break, όμως δεν τα κατάφεραν και έτσι ο Ναδάλ έκλεισε το σετ με 6-4 και έστειλε τον τελικό στο πέμπτο σετ.

Το πέμπτο σετ είχε αρκετά κοινά στοιχεία με το τρίτο. Ο Ραφαέλ Ναδάλ έκανε το break στο πέμπτο game και στη συνέχεια έσωσε τρία break points για να προηγηθεί με 4-2.

Ο Ρώσος όχι απλά δεν τα παράτησε, αλλά κατάφερε να σπάσει το σερβίς του Ισπανού στο δέκατο game και να δώσει συνέχεια στον τελικό κάνοντας το 5-5.

Στο αμέσως επόμενο game όμως ο Ραφαέλ Ναδάλ έσπασε εκ νέου το σερβίς του Ρώσου για να προηγηθεί με 6-5. Στη συνέχεια ο Ισπανός σέρβιρε και έκλεισε το ματς με 2-6, 6-7 (5), 6-4, 6-4, 7-5.

TAGS AUSTRALIAN OPEN ATP ΡΑΦΑ ΝΑΔΑΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ