ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Μπαρτσελόνα: Οι υποψήφιοι διάδοχοι του Μπαρτομέου

Ο Ζοάν Λαπόρτα τα χρόνια της προεδρίας του στην Μπαρτσελόνα.
Ο Ζοάν Λαπόρτα τα χρόνια της προεδρίας του στην Μπαρτσελόνα. AP PHOTO/MANU FERNANDEZ

Η Μπαρτσελόνα μπαίνει σε προεκλογική περίοδο και ήδη η λίστα με τα ονόματα των υποψηφίων για τη διαδοχή του Τζουζέπ Μαρία Μπαρτομέου μεγαλώνει.

Η αντίστροφη μέτρηση για την επόμενη σελίδα στην ηγεσία της Μπαρτσελόνα έχει ξεκινήσει. Από το βράδυ της Δευτέρας ο Μπαρτομέου αποτελεί παρελθόν και σε 40 μέρες θα έχουμε τις εκλογές.

Ποιος θα είναι εκείνος που θα πάρει το χρίσμα και θα διαχειριστεί την καυτή πατάτα της παραμονής του Λιονέλ Μέσι στην ομάδα; Οι υποψήφιοι όπως όλα δείχνουν θα είναι πολλοί και δεν αποκλείεται να ξεπεράσουν ακόμα και τους δέκα.

Βέβαια, μέχρι την ημερομηνία των εκλογών δεν αποκλείεται να υπάρξουν πολλές ζυμώσεις αλλά και πιθανές συνεργασίες. Πάμε να δούμε τις αναφορές της "Mundo Deportivo" για το θέμα.

Εκείνοι που έχουν εκφράσει δημόσια την επιθυμία τους να βρίσκονται ανάμεσα στους υποψηφίους είναι οι Βίκτορ Φοντ, Τόνι Φρέιτσα, Ζόρντι Φαρέ, Αγκούστι Μπενεντίτο και Λουίς Φερνάντες Αλά. Ο πρώτος σχεδιάζει το συγκεκριμένο βήμα εδώ και χρόνια και όπως όλα δείχνουν είναι θεωρητικά ο πιο έτοιμος για αυτές τις εκλογές. Μάλιστα, έχει ήδη βάλει μπροστά είναι πρόσωπο το οποίο έχει μεγάλο έρεισμα στους φίλους της Μπαρτσελόνα και αυτό δεν είναι άλλο από τον Τσάβι.

Έτοιμος είναι και ο Τόνι Φρέιτσα ο οποίος παρουσίασε μάλιστα το πλάνο του πριν από μερικές ημέρες. Το ρεπορτάζ της καταλανικής εφημερίδας θέλει και εκείνον να προετοιμάζεται από το 2015 για αυτή τη στιγμή όπως έκαναν και οι Ζόρντι Φαρέ και Αγκούστι Μπενεντίτο.

Ο πιο άγνωστος της λίστας είναι ο Λουίς Φερναντές Αλά. Πρόκειται για επιχειρηματία ο οποίος θα ανακατευτεί για πρώτη φορά με τα κοινά της Μπαρτσελόνα.

Ο ΛΑΠΟΡΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ

Φυσικά, δεν θα είναι μόνο αυτοί που θα προσπαθήσουν να κερδίσουν την προεδρική θέση στην Μπαρτσελόνα. Μπορεί ο ίδιος να μην το επιβεβαιώνει, αλλά δημοσιεύματα θέλουν τον Ζουάν Λαπόρτα να επιστρέφει στο προσκήνιο.

Το γεγονός ότι έχει συνδέσει το όνομά του με πολλές επιτυχίες των μπλαουγκράνα αποτελεί το μεγαλύτερο όπλο του, ενώ αρκετοί θεωρούν ότι μπορεί να διαχειριστεί καλύτερα και το κεφάλαιο Μέσι.

Στη λίστα των πιθανών υποψηφίων υπάρχουν και τα ονόματα των Ζόρντι Ροσέ, Ζουάλ Ροσέλ και Τσάβι Βιλαχοάνα. Οι τρεις τους φέρονται ήδη να κινούνται παρασκηνιακά και αναμένεται να βγουν μπροστά τις επόμενες ημέρες.

TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ