ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Μπαρτσελόνα: Ο Μπαρτομέου παραιτήθηκε από πρόεδρος

O πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, Τζουζέπ Μαρία Μπαρτομέου
O πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, Τζουζέπ Μαρία Μπαρτομέου AP PHOTO/MARK LENNIHAN

Ο Τζουζέπ Μαρία Μπαρτομέου υπέβαλε την παραίτησή του - μία ημέρα μετά τις περί αντιθέτου δηλώσεις - στο έκτακτο διοικητικό συμβούλιο της Τρίτης (27/10).

Μπορεί το βράδυ της Δευτέρας ο Τζουζέπ Μαρία Μπαρτομέου να δήλωνε ότι δεν έχει περάσει από το μυαλό του να παραιτηθεί, αλλά την Τρίτη στο έκτακτο Δ.Σ της Μπαρτσελόνα υπέβαλε την παραίτησή του.

Το δρόμο του Μπαρτομέου ακολούθησαν και τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ των μπλαουγκράνα. Ο Μπαρτομέου ανέλαβε την προεδρία της ομάδας από τη Βαρκελώνη το 2014.

Η δυσαρέσκεια στο πρόσωπό του ήταν έντονη το τελευταίο διάστημα με αποκορύφωμα το burofax που έστειλε ο Μέσι στα τέλη Αυγούστου ζητώντας να αποχωρήσει από την ομάδα.

Ο Αργεντινός τελικά έμεινε, αλλά ακόμη και στις δηλώσεις του εξαπέλυσε σοβαρές κατηγορίες κατά 57χρονου. Οι μνήμες είναι ακόμη νωπές από το Barçagate, το σκάνδαλο που ξέσπασε τον περασμένο Φεβρουάριο.

Πρόκειται για την εταιρεία "I3 Ventures", η οποία διαχειριζόταν δεκάδες λογαριασμούς σε Facebook και Twitter, μέσω των οποίων γινόταν προσπάθεια να πληγεί το κύρος και η εικόνα των σταρ της ομάδας, όπως είναι ο Λιονέλ Μέσι και ο Ζεράρ Πικέ, αλλά και πρώην θρύλων του συλλόγου, όπως είναι οι Πεπ Γκουαρδιόλα, Τσάβι και Κάρλες Πουγιόλ. Επίσης, στο στόχαστρο έμπαιναν και "αντίπαλοι" του Μπαρτομέου για τον προεδρικό θώκο, όπως οι Βίκτορ Φοντ, Τζουάν Λαπόρτα και Αγκουστί Μπενεντίκο.

Το κόστος των υπηρεσιών ανήλθε κοντά στο 1.000.000 ευρώ, το οποίο ήταν έξι φορές (!) μεγαλύτερο από την τιμή της αγοράς. Πέρα από την υπερτιμολόγηση είχαν εντοπιστεί σύμφωνα με το ρεπορτάζ πλασματικές απολύσεις και άλλα "τερτίπια" για να αποφευχθούν καταβολή αποζημιώσεων και άλλων υποχρεώσεων προς την Εφορία.

Εκτός του Λιονέλ Μέσι και ο Ζεράρ Πικέ κατά διαστήματα τάχθηκαν εναντίον της πολιτικής του Τζουζέπ Μαρία Μπαρτομένου, ενώ και ο Λουίς Σουάρες κατά την αποχαιρετιστήρια συνέντευξης - ενόψει της μετακίνησής του στην Ατλέτικο - έκανε λόγο για απαξιωτική συμπεριφορά εκ μέρους της διοίκησης.

TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ