ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Μπαρτσελόνα: Οι τρεις προπονητές που εμφανίζονται θετικοί για να διαδεχθούν τον Κούμαν

Ο Τσάβι με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα
Ο Τσάβι με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα © 2015 MANU FERNANDEZ / AP IMAGES

Δημοσιογράφος από την Ισπανία έκανε λόγο για τρεις προπονητές που περιμένουν στο ακουστικό τους τον Τζουάν Λαπόρτα για να αναλάβουν την Μπαρτσελόνα από τον Ρόναλντ Κούμαν.

Ο Ρόναλντ Κούμαν βρίσκεται υπ' ατμόν από την Μπαρτσελόνα και το ντέρμπι της La Liga με αντίπαλο την Ατλέτικο το Σάββατο (22:00, live από το SPORT24) συνιστά την τελευταία σανίδα σωτηρίας. Αν οι "μπλαουγκράνα" αποτύχουν ξανά να πείσουν και να πάρουν αποτέλεσμα, τότε όλα δείχνουν ότι ο Ολλανδός τεχνικός θα απολυθεί από τον Τζουάν Λαπόρτα, παρά την προ ημερών στήριξη που εκφράστηκε μέσω διαρροών στον καταλανικό Τύπο.

Η βαριά ήττα από την Μπενφίκα στην Πορτογαλία την Τετάρτη για το Champions League οδήγησε τους διοικούντες το σύλλογο να σκεφτούν την επόμενη μέρα πιο επισταμένα. Αν και η ενημέρωση προς τους δημοσιογράφους ανέφερε ότι δεν θα ληφθεί απόφαση εν θερμώ, το διάστημα του "παραθύρου" Οκτωβρίου για τις εθνικές ομάδες φαντάζει το καταλληλότερο, αν αποφασιστεί η αλλαγή προπονητή.

Ο δημοσιογράφος της Sport και του Movistar+, Τόνι Τζουανμαρτί, δημοσίευσε ένα tweet στο οποίο εξηγεί ότι οι Καταλανοί περιμένουν το "ναι" από τρεις προπονητές, αν τους καλέσουν για να διαδεχθούν τον Κούμαν.

Το πρώτο όνομα είναι γνωστό εδώ και μήνες, όμως η περίπτωσή του εμφανιζόταν δύσκολη λόγω της άρνησής του να επιστρέψει στο σύλλογο. Ο Τσάβι αποτελεί τον προπονητή της Αλ Σαντ του Κατάρ και εδώ και καιρό εμφανίζεται αρνητικός να αναλάβει μία τόσο μεγάλη πρόκληση στην καριέρα του ως προπονητής η οποία μόλις άρχισε. Συν αυτώ, ο άλλοτε αρχηγός των "μπλαουγκράνα" δεν φαίνεται να διατηρεί καλές σχέσεις με τον πρόεδρο του συλλόγου.

Η περίπτωση του ομοσπονδιακού εκλέκτορα του Βελγίου, Ρομπέρτο Μαρτίνεθ, μοιάζει πολύ πιο εύκολη, με τον 48χρονο Ισπανό να μην έχει πρόβλημα να γυρίσει στην πατρίδα του για πρώτη φορά με την ιδιότητα του προπονητή. Κάτι τέτοιο θα τον έθετε εκτός Βελγίου, που λόγω του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022 σε περίπου ένα χρόνο βρίσκεται στην τελική ευθεία της προετοιμασίας.

Ο Τζουναμαρτί αναφέρει και ένα τρίτο όνομα που είναι θετικός στο να αναλάβει την Μπαρτσελόνα, εφόσον του ζητηθεί. Πρόκειται για τον Αντρέα Πίρλο, ο οποίος πήρε το βάπτισμα του πυρός στην προπονητική την περσινή σεζόν στη Γιουβέντους, ωστόσο απολύθηκε το καλοκαίρι, αφού το μόνο που πέτυχε ήταν οι "μπιανκονέρι" να προλάβουν οριακά το "τρένο" του Champions League και να κατακτήσουν το Coppa και το Italia Supercoppa.

Όπως αναφέρει ο Ισπανός δημοσιογράφος, οι τρεις προπονητές περιμένουν απλά ένα τηλέφωνο, αφού κατά τα άλλα αυτήν τη στιγμή είναι θετικοί στο να αναλάβουν την Μπαρτσελόνα, έστω και σε μία τόσο δύσκολη συγκυρία. Αυτό που επισημαίνει, πάντως, είναι πως η τελική επιλογή θα είναι μόνο του Λαπόρτα, ως προς το ποιον από τους τρεις θα καλέσει στο τηλέφωνο.

TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΙΣΠΑΝΙΑ LA LIGA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ