CHAMPIONS LEAGUE

Μπενφίκα - Μπαρτσελόνα 3-0: Ο Βλαχοδήμος στέλνει τον Κούμαν στην πόρτα εξόδου

Οι παίκτες της Μπενφίκα πανηγυρίζουν γκολ που σημείωσαν κόντρα στην Μπαρτσελόνα για τη φάση των ομίλων του Champions League 2021-2022 στο "Λουζ", Λισαβόνα | Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2021
Οι παίκτες της Μπενφίκα πανηγυρίζουν γκολ που σημείωσαν κόντρα στην Μπαρτσελόνα για τη φάση των ομίλων του Champions League 2021-2022 στο "Λουζ", Λισαβόνα | Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2021 © 2021 ARMANDO FRANCA/ASSOCIATED PRESS

Η Μπενφίκα του Οδυσσέα Βλαχοδήμου έκανε πάρτι με αντίπαλο την Μπαρτσελόνα και το 3-0 στη Λισαβόνα προϊδεάζει για σημαντικές εξελίξεις στους Καταλανούς.

Η Μπενφίκα του Οδυσσέα Βλαχοδήμου διέλυσε την Μπαρτσελόνα με 3-0 στη Λισαβόνα για τη 2η αγωνιστική του 5ου ομίλου του Champions League και οδηγεί τον Ρόναλντ Κούμαν εκτός ομάδας και τους Καταλανούς σε ακόμα πιο βαθιά κρίση.

Ο Ντάργουιν Νούνιες σημείωσε δύο γκολ και ο Ράφα Σίλβα ένα στην ταπείνωση των "μπλαουγκράνα", που απείλησαν μόνο στο 1ο ημίχρονο, αλλά δεν μπορούσαν να τελειώσουν με τον Λουκ ντε Γιονγκ τις φάσεις που δημιούργησαν.

Η άμυνα της Μπαρτσελόνα χρειάστηκε μόλις 133 δευτερόλεπτα για να εκτεθεί. Ο Ντάργουιν Νούνιες έκανε ό,τι ήθελε τον Έρικ Γκαρθία και με σουτ στην κλειστή γωνία έδωσε προβάδισμα στους γηπεδούχους. Η Μπαρτσελόνα αντέδρασε άμεσα και είχε δύο μεγάλες στιγμές για την ισοφάριση με τους δύο Ντε Γιονγκ, αρχικά από συνεργασία τους με τελικό αποδέκτη τον Λουκ και στη συνέχεια με σουτ του Φρανκ.

Ο τελευταίος ήταν ο παίκτης που κυκλοφορούσε την μπάλα μπροστά καλύτερα από κάθε άλλον "μπλαουγκράνα", όμως στο 33' αναγκάστηκε να οπισθοχωρήσει στα στόπερ, αφού ο Ρόναλντ Κούμαν απέσυρε τον Ζεράρ Πικέ, ο οποίος "φλέρταρε" με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Η κυριαρχία των φιλοξενουμένων δεν "καρποφόρησε", αφού οι περισσότερες τελικές τους δεν έβρισκαν στόχο, με τον Βλαχοδήμο να μην έχει πολλή δουλειά.

Το 2ο μέρος άρχισε με τους Καταλανούς να διατηρούν το πόδι στο γκάζι, όμως να μην μπορούν με τον Λουκ ντε Γιονγκ να γίνουν απειλητικοί για τον Βλαχοδήμο. Ο Νούνιες παρέμεινε κίνδυνος για την άμυνα της Μπαρτσελόνα και μάλιστα παραλίγο να εκμεταλλευτεί κακή έξοδο του Μαρκ Αντρέ τερ Στέγκεν μακριά από την εστία του, όμως έστειλε την μπάλα στο δοκάρι.

Λίγα λεπτά αργότερα, ο Ράφα Σίλβα ήταν πιο εύστοχος και πήρε ριμπάουντ από προσπάθεια του Ζοάο Μάριο και απόκρουση του Γερμανού τερματοφύλακα, γράφοντας το 2-0. Το χέρι του Σερζίνιο Ντεστ έδωσε την ευκαιρία στον Νούνιες να διπλασιάσει τα τέρματά του από τη βούλα του πέναλτι στο 79' και να βυθίσει ακόμα πιο βαθιά στον βούρκο της την Μπαρτσελόνα και τον Κούμαν.

Τα αποτελέσματα της 2ης αγωνιστικής του 5ου ομίλου του Champions League

Η βαθμολογία του 5ου ομίλου του Champions League

Το πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής του 8ου ομίλου του Champions League

TAGS CHAMPIONS LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΠΕΝΦΙΚΑ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ