ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Μπαρτσελόνα: Ντεπάι, Βαϊνάλντουμ και Γκαρσία οι τρεις χειμερινοί στόχοι

Βαϊνάλντουμ και Ντεπάι πανηγυρίζουν με τη φανέλα της εθνικής Ολλανδίας σε αγώνα του Nations League κόντρα στην Γερμανία
Βαϊνάλντουμ και Ντεπάι πανηγυρίζουν με τη φανέλα της εθνικής Ολλανδίας σε αγώνα του Nations League κόντρα στην Γερμανία AP PHOTO/PETER DEJONG

Η Μπαρτσελόνα δεν έκλεισε όλα τα μεταγραφικά της μέτωπα στις αρχές Οκτωβρίου και ετοιμάζεται για τον Ιανουάριο, με τους Μέμφις Ντεπάι και Τζορτζίνιο Βαϊνάλντουμ και Έρικ Γκαρσία να αποτελούν προτεραιότητα για τον Ρόναλντ Κούμαν.

Το καλοκαίρι του 2020 φάνηκε σαν αιώνας για τους φίλους της Μπαρτσελόνα, με την ομάδα τους να μπαίνει στη δίνη ενός αδυσώπητου ποδοσφαιρικού κυκλώνα και να προσπαθεί να μείνει όρθια χωρίς να διαλυθεί.

Από τη μία κλονίστηκε συθέμελα από το σίριαλ Μέσι, με τον Pulga να είναι ένα βήμα από την πόρτα της εξόδου αλλά την ύστατη στιγμή να μην την ανοίγει και να αποφασίζει να παραμείνει για έναν ακόμα χρόνο και από την άλλη είδε παίκτες όπως οι Σουάρες, Βιδάλ και Ράκιτιτς να αποχωρούν στο πλαίσιο της σφιχτής οικονομικής πολιτικής που ακολούθησε η διοίκηση.

Αν σε όλα αυτά μάλιστα προστεθεί και το γεγονός πως οι μπλαουγκράνα απέτυχαν να ολοκληρώσουν το deal με την Λιόν για τον Μέμφις Ντεπάι, παρότι τα είχαν βρει σε όλα με τον παίκτη, αντιλαμβάνεται και ο πλέον αδαής πως ο Ρόναλντ Κούμαν θα χρειαστεί αμέτρητες ώρες δουλειάς για να επαναφέρει τους Καταλανούς στο δρόμο των επιτυχίων.

Σύμφωνα πάντως με την "Mundo Deportivo", η Μπαρτσελόνα έχει έτοιμο το πλάνο της ενόψει της προσεχής μεταγραφικής περιόδου και αυτό περιλαμβάνει την απόκτηση τριών ποδοσφαιριστών τον Ιανουάριο, έξι μήνες πριν λήξουν τα συμβόλαιά τους με τις ομάδες τους και μείνουν ελεύθεροι.

Μπαρτσελόνα: Ντεπάι, Βαϊνάλντουμ και Γκαρσία οι τρεις χειμερινοί στόχοι

Πρόκειται για τον 26χρονο Ολλανδό επιθετικό της Λιόν, Μέμφις Ντεπάι, τον 29χρονο συμπατριώτη του και μέσο της Λίβερπουλ, Τζορτζίνιο Βαϊνάλντουμ και τον 19χρονο Ισπανό στόπερ της Μάντσεστερ Σίτι, Έρικ Γκαρσία, με τους τρεις παίκτες να είναι στην κορυφή της λίστας των επιθυμιών του Κούμαν.

Όσον αφορά στον Γκαρσία, τόσο ο παίκτης όσο και η Μπαρτσελόνα περίμεναν πως το deal θα ολοκληρωνόταν το καλοκαίρι, ωστόσο η Μάντσεστερ Σίτι προέβαλε οικονομικές απαιτήσεις στις οποίες απέτυχε να ανταποκριθεί η ομάδα της Βαρκελώνης: οι πολίτες ζήτησαν 20 εκατομμύρια ευρώ (10 + 10 με τη μορφή μπόνους) ενώ οι μπλαουγκράνα δεν ήταν διατεθειμένοι να προσφέρουν πάνω από 18 εκατομμύρια ευρώ (10 + 8 με τη μορφή μπόνους).

Ωστόσο, με το συμβόλαιό του με τον αγγλικό σύλλογο να λήγει το καλοκαίρι του 2021 και τον παίκτη να έχει εκφράσει την επιθυμία του να επιστρέψει στην πρώην ομάδα του, οι άνθρωποι της Μπαρτσελόνα είναι αισιόδοξοι πως τον Ιανουάριο θα βρεθεί η χρυσή τομή.

Στην πρώτη γραμμή της λίστας βρίσκεται φυσικά και ο Ντεπάι, που η μεταγραφή του χάλασε την τελευταία στιγμή στις αρχές Οκτωβρίου, με το ρεπορτάζ της "Mundo Deportivo" να αναφέρει πως για να αποκτηθεί θα πρέπει ο Κούμαν να ανάψει πρώτα το πράσινο φως για την αποχώρηση ενός εκ των Ουσμάν Ντεμπελέ και Μάρτιν Μπρέθγουεϊτ. Τόσο για να ανοίξει χώρος στην επίθεση της ομάδας όσο και για να έχουν μπει χρήματα στα ταμεία που θα διατεθούν άμεσα για τον Ολλανδό.

Την ίδια στιγμή, το ενδιαφέρον για τον Βαϊνάλντουμ παραμένει ζωηρό, με τον Κούμαν να τον έχει επαινέσει δημόσια και τους μπλαουγκράνα να θεωρούν πως έχουν τον πρώτο λόγο για να τον κάνουν δικό τους από τη στιγμή που δεν θα υπογράψει νέο συμβόλαιο συνεργασίας με την Λίβερπουλ (το υπάρχον λήγει στο φινάλε της σεζόν).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ LA LIGA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ