ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μπαρτσελόνα: Τα πέντε ανοιχτά μέτωπα

Ο Μέσι με την φανέλα της Μπαρτσελόνα πανηγυρίζει. (AP Photo/Joan Monfort, File)
Ο Μέσι με την φανέλα της Μπαρτσελόνα πανηγυρίζει. (AP Photo/Joan Monfort, File) AP

Η Marca καταγράφει τις πέντε αποστολές που καλείται να διευθετήσει η Μπαρτσελόνα στην φετινή σεζόν, με το ζήτημα του Λιονέλ Μέσι να κυριαρχεί.

Η φετινή σεζόν για την Μπαρτσελόνα ξεκίνησε με τον πιο περίεργο τρόπο. Το σίριαλ με την παραμονή του Λιονέλ Μέσι μονοπώλησε το ενδιαφέρον μετά την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από τον Ρόναλντ Κούμαν, ο οποίος είχε προαναγγείλει εκκαθαρίσεις. Η αγωνιστική περίοδος 2020/2021 εκκίνησε υπό την σκιά των προεδρικών εκλογών που αναμένονται την επόμενη χρονιά.

Οι Καταλανοί έχουν αγωνιστεί ήδη σε τρία παιχνίδια στην La Liga και μετρούν επτά βαθμούς, έχοντας απώλεια πόντων στην εντός έδρας ισοπαλία απέναντι στην Σεβίλλη. Ωστόσο, τους μπλαουγκράνα απασχολούν πέντε ανοιχτά ζητήματα-αποστολές, τις οποίες καταγράφει η ισπανική εφημερίδα Marca.

1. ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΚΑΙ ΜΕΣΙ

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι η περίπτωση του Μέσι είναι περίεργη. Αν ο Μπαρτομέου παραμείνει στην προεδρία, τότε είναι σχεδόν σίγουρο ότι ο Αργεντίνος σταρ θα αποχωρήσει. Όμως, αν υπάρξει ένας νέος πρόεδρος στην Μπαρτσελόνα, τότε τα δεδομένα θα αλλάξουν. Πάντως, σύμφωνα με την Marca, η Μάντσεστερ Σίτι, της οποίας το όνομα συνδέθηκε με τον Μέσι το καλοκαίρι, δεν παρατάει την υπόθεση και παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις.

O πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, Τζουζέπ Μαρία Μπαρτομέου
O πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, Τζουζέπ Μαρία Μπαρτομέου AP PHOTO/MARK LENNIHAN

Παρά το σίριαλ του καλοκαιριού ο Μέσι παραμένει στους Καταλανούς και αποτελεί τον οδηγό τους. Στα τρία παιχνίδια της La Liga έχει σκοράρει ένα γκολ και έχει μοιράσει μία ασίστ.

2. Η ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΟΥ ΤΕΡ ΣΤΕΓΚΕΝ

Η Μπαρτσελόνα βρίσκεται πολύ κοντά στην ανανέωση του συμβολαίου με τον Τερ Στέγκεν μέχρι το 2025. Μόνο οι λεπτομέρειες απομένουν, ώστε να κλείσει με αίσιο τρόπο αυτή η υπόθεση. Οι διαπραγματεύσεις ήταν δύσκολες, εφόσον η πλευρά του Γερμανού γκολκίπερ ζητούσε 18 εκατομμύρια την σεζόν, ωστόσο το εμπόδιο αυτό ξεπεράστηκε με την Μπαρτσελόνα και τον Τερ Στέγκεν να συμφωνούν σε φόρμουλα πληρωμής.

3. Η ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΟΥ ΦΑΤΙ

Ένα από τα πιο σημαντικά περιουσιακά στοιχεία της Μπαρτσελόνα είναι ο Άνσου Φάτι. Ο 17χρονος εξτρέμ έχει συμβόλαιο μέχρι το 2022 και οι Καταλανοί για να τον κρατήσουν ακόμη περισσότερα χρόνια θα πρέπει να ικανοποιήσουν τις οικονομικές απαιτήσεις του Ζόρζε Μέντες, ο οποίος θα ζητήσει ένα συμβόλαιο ανάλογα τις δυνατότητες του παίκτη.

Barcelona's Ansu Fati celebrates after scoring his side's opening goal during a Spanish La Liga soccer match between Barcelona and Levante at the Camp Nou stadium in Barcelona, Spain, Sunday Feb. 2, 2020. (AP Photo/Joan Monfort)
Barcelona's Ansu Fati celebrates after scoring his side's opening goal during a Spanish La Liga soccer match between Barcelona and Levante at the Camp Nou stadium in Barcelona, Spain, Sunday Feb. 2, 2020. (AP Photo/Joan Monfort) AP PHOTO/JOAN MONFORT

Σημειωτέον η Μπαρτσελόνα είχε δεχθεί προτάσεις από άλλες ομάδες που ήταν διατεθειμένες να πληρώσουν το ποσό των 150 εκατομμύριων ευρώ για τον Φάτι.

4. Η ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΕΡΙΚ ΓΚΑΡΣΙΑ

Η Μπαρτσελόνα βρέθηκε κοντά στην απόκτηση του Έρικ Γκαρσία από την Μάντσεστερ Σίτι την καλοκαιρινή μεταγραφή περίοδο. Οι άνθρωποι των Καταλανών θα προσπαθήσουν να έρθουν σε συμφωνία με τον ποδοσφαιριστή τον Ιανουάριο, καθώς ο παίκτης θα είναι ελεύθερος να διαπραγματευτεί με όποια ομάδα θέλει.

Manchester City's Eric Garcia kicks the ball during an English FA Cup fourth round soccer match between Manchester City and Fulham at the Etihad Stadium in Manchester, England, Sunday, Jan. 26, 2020. (AP Photo/Jon Super)
Manchester City's Eric Garcia kicks the ball during an English FA Cup fourth round soccer match between Manchester City and Fulham at the Etihad Stadium in Manchester, England, Sunday, Jan. 26, 2020. (AP Photo/Jon Super) AP

Αν η Μπαρτσελόνα καταφέρει την συμφωνία με τον 19χρονο αμυντικό, σύμφωνα με το δημοσίευμα, τότε θα μπορεί να διαπραγματευτεί πιο εύκολα με την Μάντσεστερ Σίτι. Εάν οι δύο πλευρές πάλι δεν καταφέρουν να τα βρουν, τότε οι Καταλανοί θα περιμένουν μέχρι τον Ιούνιο. Να θυμίσουμε ότι οι πολίτες ζητούσαν για τον Γκαρσία 30 εκατομμύρια ευρώ.

5. ΣΤΟΧΟΣ Ο ΝΤΕΠΑΪ

Στόχος της Μπαρτσελόνα, όπως και την καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο, θα συνεχίσει να είναι ο Μέμφις Ντεπάι της Λιόν, ο οποίος αποτελεί μία επιθυμία του Ρόναλντ Κούμαν. Ωστόσο, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η μεταγραφή του 26χρονου αριστερού εξτρέμ δεν μπορούσε να πραγματοποιηθεί, εφόσον ο Ντεμπελέ δεν ήθελε να αποχωρήσει από τους μπλαουγκράνα.

Η Μπαρτσελόνα θα επιδιώξει να πουλήσει τον Ντεμπελέ τον Ιανουάριο, ώστε να μειώσει τα χρήματα που δίνει σε συμβόλαια παικτών και έτσι θα ανοίξει ο δρόμος για τον Μέμφις Ντεπάι. H Marca υποστηρίζει ότι συμφωνία με την Λιόν είναι εύκολο να επιτευχθεί.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ