ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Φέλιξ Μάγκατ: "Ο Μέσι κέρδισε τους τίτλους, όχι ο Γκουαρδιόλα"

Φέλιξ Μάγκατ: "Ο Μέσι κέρδισε τους τίτλους, όχι ο Γκουαρδιόλα"
AP PHOTO/ANDRES KUDACKI

Ο πρώην τεχνικός της Μπάγερν, Φέλιξ Μάγκατ, σε συνέντευξή του στο Sport Bild, υποστήριξε ότι ο συνδυασμός Γκουαρδιόλα - Μπαρτσελόνα για την τετραετία 2008-2012, λειτούργησε και πέτυχε λόγω του Μέσι.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Φέλιξ Μάγκατ στο Sport Bild, μίλησε για την επιτυχημένη συνταγή Γκουαρδιόλα-Μπαρτσελόνα και στάθηκε στον Λιονέλ Μέσι, ο οποίος κατά τον πρώην Γερμανό τεχνικό υπήρξε το πρόσωπο-κλειδί.

Οι Καταλανοί, έχοντας στον πάγκο τον Πεπ Γκουαρδιόλα, κατέκτησαν συνολικά 14 τίτλους. Ο Ισπανός τεχνικός αναμφίβολα άφησε το αποτύπωμά του στη Βαρκελώνη, καθώς μέτρησε από το 2008 έως το 2012 δύο Champions League, τρία πρωταθλήματα Ισπανίας, δύο κύπελλα, τρία ισπανικά Super Cup, καθώς και δύο Παγκόσμια Κυπελλα συλλόγων.

Μάλιστα, στην πρώτη του σεζόν στο τιμόνι της Μπάρτσα, κατάφερε να αναδείξει τους "μπλαουγκράνα" σε πρωταθλητές Ισπανίας, ενώ κατέκτησε επίσης το Κύπελλο και το Champions League.

Ωστόσο, για τον Φέλιξ Μάγκατ, η επιτυχία αυτή οφείλεται περισσότερο στον Αργεντινό σούπερ σταρ, παρά στον Γκουαρδιόλα, ο οποίος αν και έχει σημειώσει εγχώριες επιτυχίες με τη Μάντσεστερ Σίτι -μετράει δύο πρωταθλήματα Αγγίας, τρία κύπελλα, και ένα κύπελλο EFL-, εντούτοις δεν έχει καταφέρει να κατακτήσει τον τίτλο της κορυφαίας διασυλλογικής οργάνωσης με τους Πολίτες:

"Το σύστημα λειτούργησε στη Μπαρτσελόνα αποκλειστικά λόγω του Μέσι, ο οποίος μπορεί να οδηγήσει ένα παιχνίδι από το πουθενά. Ο Μέσι κέρδισε τους τίτλους, όχι ο Γκουαρδιόλα. Χωρίς εκείνον, το σύστημα αυτό δεν θα λειτουργούσε ποτέ με επιτυχία για τον Γκουαρδιόλα, διαφορετικά θα είχε κερδίσει το Champions League με την Μπάγερν ή την Μάντσεστερ Σίτι εδώ και πολύ καιρό.

Το "τίκι-τάκα" λειτουργεί μόνο αν έχετε παίκτες που είναι τεχνικά ανώτεροι από τους αντιπάλους τους. Για τον θεατή, η κατοχή της μπάλας, όπως το λέω, είναι απλά βαρετή και μια κορυφαία ομάδα δεν την χρειάζεται πραγματικά, τόνισε ο πρώην προπονητής της Μπάγερν, ο οποίος συνέχισε, σχολιάζοντας την τακτική του Ισπανού τεχνικού.

Κατά τη γνώμη μου, ο Γκουαρδιόλα γενικά χάνεται συχνά προσπαθώντας να κερδίσει ένα παιχνίδι εκ των προτέρων. Αυτή η τακτική καταλήγει συχνά σε λανθασμένες αποφάσεις, οι οποίες εμποδίζουν την επιτυχία".

TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ ΑΓΓΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ LA LIGA PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ