LA LIGA

Μπαρτσελόνα - Μπιλμπάο 2-1: Έφτασε την Ρεάλ με Μέσι και Γκριεζμάν

Ο Λιονέλ Μέσι πανηγυρίζει γκολ του με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα σε αναμέτρηση κόντρα στην Αθλέτικ Μπιλμπάο για την La Liga
Ο Λιονέλ Μέσι πανηγυρίζει γκολ του με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα σε αναμέτρηση κόντρα στην Αθλέτικ Μπιλμπάο για την La Liga Ⓒ 2021 JOAN MONFORT/ASSOCIATED PRESS

Η Μπαρτσελόνα επικράτησε 2-1 της Αθλέτικ Μπιλμπάο στο "Καμπ Νόου" με σκόρερ τους Μέσι και Γκριεζμάν και έφτασε τις πέντε σερί νίκες στο πρωτάθλημα, πιάνοντας παράλληλα στη 2η θέση της βαθμολογίας την Ρεάλ Μαδρίτης (VIDEOS).

Το εντυπωσιακο σερί και η αναρρίχηση της Μπαρτσελόνα στην La Liga καλά κρατεί. Η ομάδα του Ρόναλντ Κούμαν νίκησε με 2-1 την Μπιλμπάο στο "Καμπ Νόου" για την 21η αγωνιστική και έφτασε τις πέντες διαδοχικές νίκες στο πρωτάθλημα (8 νίκες - 2 ισοπαλίες στα 10 τελευταία ματς), ενώ βρίσκεται πλέον μαζί με την Ρεάλ Μαδρίτης στη 2η θέση, δέκα πόντους πίσω από την πρωτοπόρο Ατλέτικο.

Ο Λιονέλ Μέσι με μαγική απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 20ο λεπτό έδωσε το προβάδισμα στους μπλαουγκράνα και με αυτό το 1-0 υπέρ των μπλαουγκράνα πήγαν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια, αποτέλεσμα που κολάκευε τους Βάσκους βάσει της άσχημης εικόνας τους.

Στο 49' η ομάδα του Μαρθελίνιο έφερε το ματς στα ίσα χάρη σε αυτογκόλ του Τζόρντι Άλμπα (5ο στην καριέρα του) ωστόσο η ποδοσφαιρική δικαιοσύνη στη συγκεκριμένη αναμέτρηση αποκαταστάθηκε στο 75', όταν από ασίστ του Μινγκέθα ο Γκριεζμάν εκτέλεσε με σουτ στην κίνηση τον Σιμόν, για να κάνει το 2-1 με το 11ο τέρμα της καριέρας του απέναντι στην Αθλέτικ.

ΤΟ ΜΑΤΣ

H Μπαρτσελόνα μπήκε με το πόδι πατημένο στο γκάζι από τα πρώτα λεπτά και στο πρώτο τέταρτο είχε ήδη τρεις καλές ευκαιρίες για να πάρει κεφάλι στο σκορ, δύο με τον Μέσι (5' 14') και μία με τον Γκριεζμάν (7').

Ο Σιμόν είχε καταφέρει να προστατεύσει αποτελεσματικά την εστία του όμως στο 20' υποκλίθηκε στη μεγαλυφυία του Λιονέλ Μέσι, με τον Αργεντινό σούπερ σταρ να στέλνει τη μπάλα στην αριστερή γωνία (παρά την προσπάθεια του Γεράι να πηδήξει πάνω στη γραμμή για να την διώξει) και να κάνει το 1-0, με το 12ο γκολ του στη φετινή La Liga, 54ο στην καριέρα του με εκτέλεση φάουλ (48 με την Μπαρτσελόνα - 6 με την εθνική Αργεντινής) και Νο 650 με τη μπλαουγκράνα φανέλα σε όλες τις διοργανώσεις.

Η Μπαρτσελόνα συνέχισε να πιέζει την Μπιλμπάο και είχε ευκαιρίες και για άλλα γκολ από τις προσπάθειες των Ντεμπελέ και Αραούχο, με το 1-0 να μένει ωστόσο μέχρι το φινάλε του πρώτου 45λεπτου και το ματς να διατηρεί το ενδιαφέρον του.

Μάλιστα στο 49' ήρθε σε απόλυτη ισορροπία, με την Μπιλμπάο να καταφέρνει στην πρώτη επικίνδυνη επίσκεψή της στα αντίπαλα καρέ να βρίσκει δίχτυα. Για να γίνει αυτό έβαλε το πόδι του ένας παίκτης της Μπαρτσελόνα, ο Τζόρντι Άλμπα, που μετά το γύρισμα του Ραούλ Γκαρθία από τα αριστερά προσπάθησε να φτάσει πρώτος στη μπάλα πριν τον Ντε Μάρκος και τελικά την προώθησε άθελα του στο βάθος της εστίας του Τερ Στέγκεν (1-1).

Το γκολ αυτό έφερε παγωμάρα στους γηπεδούχους που δεν κράτησε όμως για πάνω από δέκα λεπτά, με τους μπλαουγκράνα να βρίσκουν γρήγορα τον καλό εαυτό τους και να βάζουν ξανά σε συνθήκες έντονης πίεσης την ομάδα που τους νίκησε πριν δύο εβδομάδες (3-2 στην παράταση) στον τελικό του ισπανικού Super Cup.

Έτσι, μετά τις "προειδοποιήσεις" από τους Γκριεζμάν και Πιάνιτς, ήρθε στο 75' το 2-1, με ένα γκολ που ήταν προϊόν άριστης ομαδικής προσπάθειας. Αφού η μπάλα πέρασε από πολλά πόδια παικτών του Κούμαν, έφτασε στον Ντεμπελέ που την έσπασε δεξιά στον προωθημένο Μινγκέθα, ο κεντρικός αμυντικός των μπλαουγκράνα έκανε γύρισμα από τα δεξιά και ο Γκριεζμάν εκτέλεσε με το αριστερό τον Σιμόν στέλνοντας τη μπάλα ψηλά στο βάθος της εστίας.

Αυτό ήταν το 6ο γκολ του Γάλλου διεθνούς στράικερ στη φετινή La Liga και 11ο στην καριέρα του απέναντι στην Μπιλμπάο (είναι η ομάδα απέναντι στην οποία έχει τα περισσότερα τέρματα στο ενεργητικό του) με το 2-1 να μένει μέχρι το τέλος και την Μπαρτσελόνα να σκαρφαλώνει στην 2η θέση μαζί με την αιώνια αντίπαλό της, Ρεάλ Μαδρίτης.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Τερ Στέγκεν, Αραούχο, Μινγκέθα, Ουμτιτί, Άλμπα, Πιάνιτς (67' Ρομπέρτο), Ντε Γιονγκ, Πέδρι, Γκριεζμάν (84' Λανγκλέ), Μέσι, Ντεμπελέ (87' Μπρέθγουεϊτ)

ΑΘΛΕΤΙΚ ΜΠΙΛΜΠΑΟ: Σιμόν, Κάπα (84' Λέκουε), Γεράι, Μαρτίνεθ, Γιούρι, Ντε Μάρκος (67' Μπερενγκέρ), Ντάνι Γκαρθία, Βενθεδόρ (66' Βέσγκα), Μουνιαΐν, Ινιάκι Γουίλιαμς (84' Βιγιαλίμπρε), Ραούλ Γκαρθία

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 21ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Παρασκευή 29 Ιανουαρίου

Βαγιαγολίδ - Ουέσκα 1-3 (93' Βίγια / 37' 50' 57' Μιρ)

Σάββατο 30 Ιανουαρίου

Έιμπαρ - Σεβίλλη 0-2 (28' πεν. Οκάμπος, 55' Χορδάν)

Ρεάλ Μαδρίτης - Λεβάντε 1-2 (13' Ασένσιο / 32' Μοράλες, 78' Ρότζερ)

Βαλένθια - Έλτσε 1-0 (22' Ουάς)

Βιγιαρεάλ - Ρεάλ Σοθιεδάδ 1-1 (3' Παρέχο / 90+3' Ίσακ)

Κυριακή 31 Ιανουαρίου

Χετάφε - Αλαβές 0-0

Κάντιθ - Ατλέτικο Μαδρίτης 2-4 (35', 71' Νεγρέδο / 28', 50' Σουάρες, 44' Νίγκεθ, 88' Κόκε)

Γρανάδα - Θέλτα 0-0

Μπαρτσελόνα - Αθλέτικ Μπιλμπάο 2-1 (20' Μέσι, 75' Γκριεζμάν / 49' αυτ. Άλμπα)

Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου

Μπέτις - Οσασούνα (22:00)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Δείτε τη βαθμολογία της La Liga και άλλων δημοφιλών πρωταθλημάτων.

Photo Credits: AP Photo/Joan Monfort

TAGS LA LIGA ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΙΣΠΑΝΙΑ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ