LA LIGA

Ρεάλ - Λεβάντε 1-2: Θρίαμβος για την Λεβάντε στην Μαδρίτη

Ο Ρότζερ πανηγυρίζει γκολ του με τη φανέλα της Λεβάντε εις βάρος της Ρεάλ Μαδρίτης σε αγώνα της La Liga
Ο Ρότζερ πανηγυρίζει γκολ του με τη φανέλα της Λεβάντε εις βάρος της Ρεάλ Μαδρίτης σε αγώνα της La Ligadez) Ⓒ 2021 MANU FERNANDEZ/ASSOCIATED PRESS

Η Ρεάλ προηγήθηκε νωρίς με τον Ασένσιο αλλά δεν άντεξε με παίκτη λιγότερο για πάνω από 80 λεπτά, με την Λεβάντε να παίζει εξαιρετικά και να φτάνει δίκαια σε μία σπουδαία νίκη με 2-1 με τα γκολ των Μοράλες και Ρότζερ (VIDEOS).

Είμαστε στο δρόμου τα μισά στο φετινό μαραθώνιο της La Liga όμως όλα δείχνουν πως ο τίτλος της πρωταθλήτριας θα αλλάξει χέρια, με την Ρεάλ να αδυνατεί να ακολουθήσει την ξέφρενη πορεία της Ατλέτικο και να αφήνει βαθμούς τόσο εντός όσο και εκτός έδρας.

Η τελευταία της απώλεια ήταν κάτι παραπάνω από οδυνηρή, με την Λεβάντε να παίρνει τεράστιο τρίποντο στο "Αλφρέδο Ντι Στέφανο" επικρατώντας 2-1 για την 21η αγωνιστική και να αφήνει τους μερένγκες στο -7 από την κορυφή και με δύο ματς περισσότερα μάλιστα σε σύγκριση με την πρωτοπόρο και συμπολίτισσα Ατλέτικο.

Ο Ασένσιο έβαλε μπροστά στο σκορ τους μερένγκες στο 13' που όμως είχαν μείνει από το 9' με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Μιλιτάο και όσο περνούσε η ώρα έμεναν από δυνάμεις και ιδέες στο παιχνίδι τους, με την Λεβάντε να παίζει μεθοδικά, οργανωμένα και να φτάνει σε μία πανάξια ανατροπή με τους Μοράλες και Ρότζερ, έχοντας χάσει μάλιστα και πέναλτι με το σκορ στο 1-1.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Η Ρεάλ απείλησε πρώτη στο ματς, με τον Μπενζεμά να δέχεται ωραία διαγώνια πάσα από τον Αζάρ και να νικιέται από τον Αΐτορ από πλάγια θέση στο 6ο λεπτό, για να ακολουθήσει όμως η πρώτη ψυχρολουσία στο παιχνίδι για τους πρωταθλητές αφού έμειναν με 10 παίκτες.

Ο Λεόν βγήκε πίσω από την πλάτη της άμυνας της Ρεάλ στο 7ο λεπτό με τους Βαράν και Μιλιτάο να τον καταδιώκουν, τον ανέτρεψε ο Βραζιλιάνος και ο διαιτητής έδειξε την παράβαση ακριβώς έξω από την περιοχή, δείχνοντας κίτρινη κάρτα. Μετά ωστόσο από παρέμβαση του VAR άλλαξε την απόφασή του και το χρώμα της κάρτας στον Μιλιτάο, για να την κάνει κόκκινη και να τον στείλει πρόωρα στα αποδυτήρια.

Το ευτύχημα για την Ρεάλ ήταν πως αν και έπαιζε με 10 κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 13', όταν ο Κρόος έβγαλε απίστευτη κάθετη μπαλιά στην πλάτη της άμυνας των Λεβαντίνων και ο Ασένσιο βγήκε σε θέση βολής για να εκτελέσει με δεξί πλασέ και να κάνει το 1-0.

Δεν κράτησε ωστόσο για πολύ το προβάδισμα των μερένγκες, με τους φιλοξενούμενους να απειλούν στο 25' με τον Ρότζερ (απέκρουσε εντυπωσιακά ο Κουρτουά) και να φτάνουν στην ισοφάριση στο 32': σέντρα ο Μιραμόν και ο Μοράλες με υπέροχο δεξί σουτ στην κίνηση έστειλε συστημένη τη μπάλα στο αριστερό παράθυρο για το 1-1.

Με αυτό το σκορ πήγαν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα, με το δεύτερο ημίχρονο να βρίσκει την Λεβάντε να μπαίνει επιθετικά και με σχέδιο και να κερδίζει πέναλτι λίγο μετά τη συμπλήρωση μίας αγωνιστικής ώρας, σε ανατροπή του Κλερκ από τον Βινίσιους πάνω στη γραμμή της μεγάλης περιοχής (χρειάστηκε η βοήθεια του VAR).

Ο Ρότζερ ανέλαβε την εκτέλεση στο 64' αλλά ο Κουρτουά έπεσε στην αριστερή του γωνία και απέκρουσε με το δεξί χέρι για να κρατήσει όρθια την ομάδα του, με την κατάρρευση ωστόσο της Ρεάλ να είναι θέμα χρόνου και να έρχεται τελικά στο 78' από την εξαιρετική ομάδα του Πάκο Λόπεθ.

Μετά από εκτέλεση κόρνερ στο 78ο λεπτό, Μελέρο και Μπάρντι συνεργάστηκαν εξαιρετικά, με τον δεύτερο να περνάει τη μπάλα στη μεγάλη περιοχή στα πόδια του Ρότζερ και εκείνον με εξαιρετικό σουτ να στέλνει τη μπάλα στην δεξιά γωνία της εστίας του Κουρτουά (1-2) για το 9ο γκολ του στο φετινό πρωτάθλημα.

Το σκορ αυτό έμεινε μέχρι το φινάλε, με την Λεβάντε να νικάει ξανά στην Μαδρίτη την Ρεάλ μετά τον Οκτώβριο του 2018 (τότε στο Μπερναμπέου) και για 6η συνολικά φορά στην ιστορία των αναμετρήσεων των δύο ομάδων στην La Liga, με τους Μαδριλένους από την πλευρά τους να γνωρίζουν την 4η ήττα τους από τότε που αγωνίζονται στο "Αλφρέδο Ντι Στέφανο" στο οποίο δεν έχουν ακόμα ισοπαλία (μετρούν 14 νίκες).

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: Κουρτουά, Οντριοθόλα, Μιλιτάο, Βαράν, Μεντί, Καζεμίρο, Μόντριτς, Κρόος, Ασένσιο (82' Αρίμπας), Αζάρ (60' Βινίσιους), Μπενζεμά (82' Ντίας)

ΛΕΒΑΝΤΕ: Αΐτορ, Μιραμόν, Ποστίγκο, Ντουάρτε, Κλερκ, Μελέρο, Ραντόγια, Μάλσα (60' Ροτσίνα), Μοράλες (76' Γκόμεθ), Λεόν (60' Μπάρντι), Ρότζερ (83' Βέτσο)

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 21ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Παρασκευή 29 Ιανουαρίου

Βαγιαγολίδ - Ουέσκα 1-3 (93' Βίγια / 37' 50' 57' Μιρ)

Σάββατο 30 Ιανουαρίου

Έιμπαρ - Σεβίλλη 0-2 (28' πεν. Οκάμπος, 55' Χορδάν)

Ρεάλ Μαδρίτης - Λεβάντε 1-2 (13' Ασένσιο / 32' Μοράλες, 78' Ρότζερ)

Βαλένθια - Έλτσε (19:30)

Βιγιαρεάλ - Ρεάλ Σοθιεδάδ (22:00)

Κυριακή 31 Ιανουαρίου

Χετάφε - Αλαβές (15:00)

Κάντιθ - Ατλέτικο Μαδρίτης (17:15)

Γρανάδα - Θέλτα (19:00)

Μπαρτσελόνα - Αθλέτικ Μπιλμπάο (22:00)

Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου

Μπέτις - Οσασούνα (22:00)

Δείτε τη βαθμολογία της La Liga και άλλων δημοφιλών πρωταθλημάτων.

Photo Credits: AP Photo/Manu Fernandez

TAGS LA LIGA ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΙΣΠΑΝΙΑ ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ