ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Μπαρτσελόνα: Η λίστα των υποψηφίων διαδόχων του Τσάβι

Ο Τσάβι στον πάγκο της Μπαρτσελόνα σε αγώνα πρωταθλήματος κόντρα στην Βιγιαρεάλ | 27 Ιανουαρίου 2024
Ο Τσάβι στον πάγκο της Μπαρτσελόνα σε αγώνα πρωταθλήματος κόντρα στην Βιγιαρεάλ | 27 Ιανουαρίου 2024 @2024 JOAN MONFORT/AP IMAGES

Ο Τσάβι ανακοίνωσε πως θα αποχωρήσει από την Μπαρτσελόνα στο φινάλε της σεζόν και άνοιξε πρόωρα το φάκελο με τους πιθανούς διαδόχους του, με την την καταλανική "Sport" να αναφέρει πέντε προπονητές που ενδιαφέρουν τους μπλαουγκράνα.

Η Μπαρτσελόνα έκανε μία μεγάλη ανατροπή απέναντι στην Βιγιαρεάλ καθώς αν και βρέθηκε να χάνει με 2-0 στην έναρξη του δευτέρου μέρους μπόρεσε να πάρει κεφάλι στο σκορ σημειώνοντας τρία τέρματα, όμως στο φινάλε πληρώθηκε με τον ίδιο νόμισμα.

Και αυτό γιατί το κίτρινο υποβρύχιο σημείωσε τρία γκολ και έφτασε σε έναν ιστορικό θρίαμβο με 5-3 στο "Μοντζουίκ" (πρώτη ομάδα μετά από 30 χρόνια που σημείωσε πέντε γκολ στην έδρα της "Μπάρτσα"), ο οποίος όχι μόνο ψαλίδισε τις ελπίδες της Μπαρτσελόνα για τον τίτλο αλλά οδήγησε στην πόρτα της εξόδου τον Τσάβι.

Όπως αποκάλυψε στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε, οι μήνες που θα ακολουθήσουν μέχρι το φινάλε της σεζόν θα είναι οι τελευταίοι του στην τεχνική ηγεσία της αγαπημένης του ομάδας, με τον άλλοτε μαέστρο της μεσαίας γραμμής των Καταλανών να ρίχνει τη "βόμβα" και τα μίντια στην ιβηρική χερσόνησο να αρχίζουν το... σαφάρι για την αναζήτηση του αντικαταστάτη του.

Σύμφωνα μάλιστα με δημοσίευμα της "Sport", η διοίκηση του Τζοάν Λαπόρτα έχει ήδη κυκλώσει πέντε ονόματα προπονητών για τα οποία έχει καλή άποψη και που θα μπορούσαν να παραλάβουν την "καυτή πατάτα" από τα χέρια του Τσάβι.

Ο Μίτσελ, που διεκδικεί φέτος τον τίτλο στην La Liga με την ομάδα-αποκάλυψη της Ζιρόνα, είναι φυσικά μέσα στη λίστα των εκλεκτών, ενώ ο έτερος προπονητής που έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον και εργάζεται εντός των συνόρων σε ανταγωνιστική ομάδα, είναι ο Αλγουαθίλ της Ρεάλ Σοσιεδάδ.

Από εκεί και πέρα, ενδιαφέρον φαίνεται να υπάρχει και για τους Τιάγκο Μότα (Μπολόνια) και Τζιοβάνι φαν Μπρόκχορστ (χωρίς ομάδα μετά από το διαζύγιό του με την Ρέιντζερς) ενώ στα υπόψη είναι και ο Ράφα Μάρκες, με τον Μεξικανό να έχει αγωνιστεί στην Μπαρτσελόνα ως ποδοσφαιριστής στο παρελθόν και να εργάζεται πλέον για το σύλλογο από το πόστο του προπονητή της δεύτερης ομάδας.

TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΙΣΠΑΝΙΑ LA LIGA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ