ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Μπαρτσελόνα: Η La Liga ακύρωσε το συμβόλαιο του Γκάβι

Ο Γκάβι
Ο Γκάβι © 2023 JOAN MONFORT / AP IMAGES

Ο Γκάβι θα μπορεί να αποχωρήσει ως ελεύθερος από την Μπαρτσελόνα το καλοκαίρι, αφού η La Liga ακύρωσε το συμβόλαιο που υπέγραψε ο 18χρονος τον περασμένο Σεπτέμβριο με την ομάδα, σύμφωνα με το Athletic.

Η Μπαρτσελόνα δεν λέει να ησυχάσει από τα διοικητικά και νομικά προβλήματα, καθώς νέος συναγερμός σήμανε στο Καμπ Νόου.

Μετά την υπόθεση Νεγκρέιρα που ταλαιπωρεί τον καταλανικό σύλλογο το τελευταίο διάστημα, η La Liga ακύρωσε το συμβόλαιο του Γκάβι, σύμφωνα με το Athletic.

Αυτό σημαίνει πως ο Γκάβι θα εξακολουθεί να παίζει κανονικά στην ομάδα, αλλά δεν θα υπάρχει ρήτρα αποδέσμευσης. Ως εκ τούτου θα μπορεί να αποχωρήσει ως ελεύθερος στο τέλος της σεζόν, χωρίς να μπορεί η Μπαρτσελόνα να τον σταματήσει.

Ο αριθμός της φανέλας του θα αλλάξει, θα επανέλθει το παλιό 30 που φορούσε, και θα αποχωριστεί το έξι.

Ο 18χρονος ανανέωσε τον περασμένο Σεπτέμβριο το συμβόλαιό του με την ομάδα μέχρι το καλοκαίρι του 2026, με τη ρήτρα αποδέσμευσης να ανέρχεται στο 1 δισ. ευρώ. Τότε που υπέγραψε ήταν ακόμα εγγεγραμμένος ως παίκτης της ακαδημίας.

Η νέα συμφωνία περιελάμβανε μια ρήτρα που θα του επέτρεπε να φύγει ως ελεύθερος μόνο αν η Μπαρτσελόνα δεν τον είχε εγγράψει ως παίκτη της πρώτης ομάδας μέχρι τις 30 Ιουνίου 2023, κάτι που η ομάδα μπορεί να αλλάξει μόνο κατά τη διάρκεια ενός μεταγραφικό παράθυρο.

Το γεγονός ωστόσο ότι η Μπαρτσελόνα έχει δυσβάσταχτα χρέη, είχε ως αποτέλεσμα η La Liga να μην της επιτρέψει να δηλώσει τον ταλαντούχο μέσο στο ρόστερ της πρώτης ομάδας, αφού δεν υπήρχε ο απαραίτητος χώρος στο μπάζετ.

TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΙΣΠΑΝΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ LA LIGA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ