ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Μπαρτσελόνα: Έφτασε τις 100 νίκες στην ιστορία του Clasico και απειλεί την Ρεάλ με ισοφάριση

Μπαρτσελόνα: Έφτασε τις 100 νίκες στην ιστορία του Clasico και απειλεί την Ρεάλ με ισοφάριση
ΕΠΙΣΗΜΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Το γκολ του Φρανκ Κεσιέ στο 90+1' απέναντι στην Ρεάλ ήταν συλλεκτικό για την Μπαρτσελόνα αφού χάρη σε αυτό πανηγύρισε την 100η νίκη στης στην ιστορία του Clasico, φτάνοντας πλέον σε απόσταση αναπνοής την Ρεάλ στο μεταξύ τους μπρα ντε φερ.

Η Μπαρτσελόνα επιβλήθηκε με 2-1 της Ρεάλ το βράδυ της Κυριακής στο "Καμπ Νόου" και ουσιαστικά αγκάλιασε τον τίτλο, αυξάνοντας στους 12 βαθμούς τη διαφορά της από τους Μαδριλένους με 12 αγωνιστικές να απομένουν, με τη νίκη μάλιστα αυτή να έχει και συλλεκτική σημασία.

Όχι απλά ήταν η τρίτη διαδοχική επί των μερένγκες, κάτι που είχε να πετύχει η ομάδα της Καταλωνίας από τη σεζόν 2011-12 που καθόταν ο Πεπ Γκουαρδιόλα στον πάγκο της και είχε απέναντί του τον Ζοζέ Μουρίνιο στην Ρεάλ αλλά και επειδή με αυτή την επιτυχία έφτασε τριψήφιο αριθμό νικών απέναντι στην αιώνια αντίπαλό της.

Από τις 100 νίκες που μετράει πλέον απέναντι στην Ρεάλ, οι 74 είναι για το πρωτάθλημα και οι 17 για το Κύπελλο, ενώ υπάρχουν επίσης 5 νίκες της για το ισπανικό Super Cup, 2 για το Κύπελλο Πρωταθλητριών/Champions League και 2 για το League Cup.

Όσον αφορά στα μέρη που έχουν πανηγυρίσει οι "μπλαουγκράνα", οι 64 νίκες τους έγιναν με εκείνους γηπεδούχους, οι 31 στην έδρα της Ρεάλ ενώ 5 επιτυχίες καταγράφηκαν σε "ουδέτερες" έδρες.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Ρεάλ έχει 101 νίκες ενώ στις 5 Απριλίου η Μπαρτσελόνα θα επιδιώξει να την φτάσει στις νίκες, υποδεχόμενη την ομάδα του Κάρλο Αντσελότι στον δεύτερο ημιτελικό του Copa del Rey, στη ρεβάνς της επικράτησής της με 1-0 στην Μαδρίτη.

TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΙΣΠΑΝΙΑ LA LIGA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ