LA LIGA

Μπαρτσελόνα - Αλαβές 5-1: Μαγικό θέαμα με σόουμαν Μέσι

Ο Λιονέλ Μέσι πανηγυρίζει γκολ του με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα κόντρα στην Αλαβές
Ο Λιονέλ Μέσι πανηγυρίζει γκολ του με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα κόντρα στην Αλαβές Ⓒ 2021 JOAN MONFORT/ASSOCIATED PRESS

Με τον Λιονέλ Μέσι να είναι σε τρομερή βραδιά και να πετυχαίνει δύο εντυπωσιακά γκολ με σουτ εκτός περιοχής, η Μπαρτσελόνα σκόρπισε στους πέντε ανέμους την Άλαβες και σκαρφάλωσε στη 2η θέση της βαθμολογίας (VIDEOS).

Σε παράσταση για έναν ρόλο εξελίχτηκε η αναμέτρηση της Μπαρτσελόνα με την Αλαβές για την 23η αγωνιστική. Ο Λιονέλ Μέσι έπιασε τον Τσάβι στην κορυφή όσον αφορά στις συμμετοχές του με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα σε αγώνες πρωταθλήματος (505) και το γιόρτασε αναλόγως, πετυχαίνοντας δύο ονειρεμένα γκολ και οδηγώντας τους Καταλανούς στο επιβλητικό 5-1 απέναντι στους Βάσκους και στην 7η σερί νίκη τους στην La Liga.

Ο Τρινκάο που πέτυχε άλλα δύο γκολ (έφτασε τα τρία στα δύο τελευταία ματς πρωταθλήματος) και ο Γκριεζμάν ήταν άξιοι συμπαραστάτες του Pulga στο πάρτι που έστησαν οι Καταλανοί - ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο- για να επεκτείνουν έτσι σε 12 ματς το αήττητό τους στην La Liga (10 νίκες - 2 ισοπαλίες) και να φτιάξουν την ψυχολογία τους ενόψει του πρώτου ραντεβού τους με την Παρί Σεν Ζερμέν την ερχόμενη εβδομάδα για τους "16" του Champions League.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Η Μπαρτσελόνα δεν άσκησε τρομερή πίεση στο πρώτο ημίχρονο στην αντίπαλό της, παρόλα αυτά ήταν άκρως αποτελεσματική και κατάφερε να πάρει προβάδισμα δύο τερμάτων πηγαίνοντας στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα.

Ο χορός των γκολ άνοιξε στο 29', με τον Μορίμπα να βγάζει ασίστ στο παρθενικό του παιχνίδι στην La Liga ως βασικός με την Μπαρτσελόνα και τον Τρινκάο να νικάει με σουτ μέσα από την περιοχή τον Πατσέκο (1-0).

Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου ήρθε και το 2-0 χάρη στην ιδιοφυία που λέγεται Λιονέλ Μέσι, με τον Pulga να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα με άπιαστο αριστερό σουτ εκτός περιοχής -έχοντας και τη βοήθεια του αριστερού δοκαριού- και να γιορτάζει ιδανικά τα 505 παιχνίδια πρωταθλήματος με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα (έπιασε στην κορυφή τον Τσάβι ενώ θέλει άλλα οκτώ παιχνίδια να φτάσει τα 767 και να ισοφαρίσει το ρεκόρ του σε συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις).

Η Αλαβές δεν παράτησε το ματς, έχασε μία καλή ευκαιρία για να βρει δίχτυα στο 48' όπου ο Λούκας Πέρεθ ήταν άστοχος με σουτ μέσα από την περιοχή, για να έρθει τελικά η μείωση του σκορ στο 57' με τον Ριόχα, που νίκησε τον Τερ Στέγκεν με εξαιρετικό πλασέ (2-1).

Ωστόσο το γκολ αυτό μάλλον έκανε κακό στους φιλοξενούμενους, με την "Μπάρτσα" να ανεβάζει στροφές έχοντας τον Λιονέλ Μέσι σε εκπληκτική κατάσταση και να βάζει άλλα τρία γκολ μέσα σε επτά λεπτά!

Στο 74' έγινε το 3-1, με τον Πέδρι να βγάζει εκπληκτική κάθετη μπαλιά και τον Μέσι να προσπαθεί να περάσει και τον Πατσέκο αλλά να κόβεται, για να πάρει το ριμπάουντ ο Τρινκάο και να πετύχει το δεύτερο προσωπικό του τέρμα μπροστά στην ανυπεράσπιστη εστία.

Ένα λεπτό αργότερα ήταν η σειρά του Μέσι να πανηγυρίσει, με τον Pulga να παίρνει τη μπάλα έξω από την περιοχή από πάσα του Γκριεζμάν, να προχωράει βλέποντας ελεύθερο πεδίο και να ζυγίζει το αριστερό πόδι του, για να εξαπολύσει ένα σουτ κεραυνο που κάρφωσε τη μπάλα στην δεξιά γωνία της εστίας των Βάσκων.

Το κερασάκι στην πεντανόστιμη τούρτα μπήκε με μεγαλοπρέπεια στο 80', με τους μπλαουγκράνα να κυκλοφορούν εξαιρετικά τη μπάλα, τον Μέσι να την σηκώνει με μοναδικό στιλ για τον Γκριεζμάν και τον Γάλλο να κάνει την παράλληλη μπαλιά από τα δεξιά, για να έρθει ο Ζούνιορ Φίρπο στο δεύτερο δοκάρι και να γράψει το τελικό 5-1 μέσα σε αποθέωση.

Αξίζει μαλιστα να σημειωθεί πως αυτή ήταν η πιο ευρεία νίκη της "Μπάρτσα" στο πρωτάθλημα με τον Ρόναλντ Κούμαν στο τιμόνι της, με τον Λιονέλ Μέσι να πετυχαίνει δύο γκολ με προσπάθειες εκτός περιοχής για πρώτη φορά σε ένα ματς μετά τις 7 Δεκεμβρίου 2019 και να φτάνει συνολικά τα 66 γκολ με σουτ εκτός περιοχής στις 10 τελευταίες σεζόν στην La Liga.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Τερ Στέγκεν, Μινγκέθα (72' Ντεστ), Ντε Γιονγκ (72' Πιάνιτς), Λανγκλέ, Φίρπο, Μορίμπα (64' Πέδρι), Μπουσκέτς (46' Ουμτιτί), Πουτζ, Τρινκάο, Μέσι, Γκριεζμάν (81' Ντεμπελέ)

ΑΛΑΒΕΣ: Πατσέκο, Μαρτίν (46' Λαγκουάρντια), Τάτσι, Λεζέν, Ντουάρτε, Μέντες, Μπατάλια, Πίνα (72' Πονς), Κόρδομπα (46' Ριόχα), Χοσέλου (81' Σάινθ), Πέρεθ (81' Ντέιβερσον)

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 23ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου

Θέλτα - Έλτσε 3-1 (45' 68' Μίνα, 45+2' Μέντες, 50' Ριγκόνι)

Σάββατο 13 Φεβρουαρίου

Γρανάδα - Ατλέτικο Μαδρίτης 1-2 (66' Ερέρα / 63' Γιορέντε, 75' Κορέα)

Σεβίλλη - Ουέσκα 1-0 (57' Ελ Χανταντί)

Έιμπαρ - Βαγιαδολίδ 1-1 (23' Κίκε / 7' πεν. Μέσα)

Μπαρτσελόνα - Αλαβές 5-1 (29' 74' Τρινκάο, 45+1' 75' Μέσι, 80' Φίρπο / 57' Ριόχα)

Κυριακή 14 Φεβρουαρίου

Χετάφε - Σοθιεδάδ (15:00)

Ρεάλ Μαδρίτης - Βαλένθια (17:15)

Λεβάντε - Οσασούνα (19:30)

Βιγιαρεάλ - Μπέτις (22:00)

Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου

Κάντιθ - Μπιλμπάο (22:00)

Δείτε τη βαθμολογία της La Liga και άλλων δημοφιλών πρωταθλημάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Photo Credits: ⓒ 2021 Joan Monfort/Associated Press

TAGS LA LIGA ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΙΣΠΑΝΙΑ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ