LA LIGA

Μπαρτσελόνα - Αλαβές 1-1: Η μετά-Κούμαν εποχή άρχισε με γκέλα

Ο Όσκαρ Μινγκέθα της Μπαρτσελόνα σε στιγμιότυπο της αναμέτρησης με την Αλαβές για τη La Liga 2021-2022 στο "Καμπ Νόου", Βαρκελώνη | Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2021
Ο Όσκαρ Μινγκέθα της Μπαρτσελόνα σε στιγμιότυπο της αναμέτρησης με την Αλαβές για τη La Liga 2021-2022 στο "Καμπ Νόου", Βαρκελώνη | Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2021 © 2021 JOAN MONFORT/ASSOCIATED PRESS

Η Μπαρτσελόνα απέλυσε τον Ρόναλντ Κούμαν, όμως δεν σταμάτησε την αγωνιστική πτώση της, μένοντας στο 1-1 με την Αλαβές στο "Καμπ Νόου" για τη 12η αγωνιστική της La Liga.

Η εποχή Ρόναλντ Κούμαν τελείωσε για την Μπαρτσελόνα, οι γκέλες όχι. Οι "μπλαουγκράνα" έμειναν στο 1-1 με αντίπαλο την Αλαβές στο "Καμπ Νόου" για τη 12η αγωνιστική της La Liga και απομακρύνθηκαν ακόμη περισσότερο από τις κορυφαίες θέσεις στη βαθμολογία.

Το ντεμπούτο του Σέρζι Μπαρχουάν ως υπηρεσιακού τεχνικού της πρώτης ομάδας (συνάμα είναι προπονητής της Μπαρτσελόνα Β, με τον Τσάβι να πλησιάζει) δεν περιελάμβανε ριζικές αλλαγές. Ο Σέρχιο Αγκουέρο βρέθηκε στην κορυφή του 4-3-3 των Καταλανών, αλλά είχε πάλι δεξιά τον Σερζίνιο Ντεστ, ενώ ο Μέμφις Ντεπάι έπαιξε αριστερά. Ο Αργεντινός επιθετικός δεν κατάφερε να βγάλει το 1ο ημίχρονο, αφού αποχώρησε τραυματίας στο 41' και έδωσε τη θέση του στον Φιλίπε Κοουτίνιο.

Η εικόνα της Μπαρτσελόνα ήταν προβληματική, αφού δεν μπορούσε να δημιουργήσει κινδύνους στην άμυνα των Βάσκων. Για να σημειώσει το πρώτο γκολ χρειάστηκε ένα υπέροχο σουτ του Ντεπάι εκτός περιοχής, με τον Ολλανδό να φτάνει τα πέντε σε έντεκα αγώνες πρωταθλήματος. Η απάντηση των φιλοξενουμένων ήταν άμεση, με μία εκπληκτική προσπάθεια του Λουίς Ριόχα και το 1-2 που έπαιξε με τον Χοσέλου.

Οι γηπεδούχοι πήραν τον απόλυτο έλεγχο στα επόμενα λεπτά, έχασαν ορισμένες καλές ευκαιρίες, μεταξύ άλλων ένα δοκάρι με τον Ντεπάι και τελικά έφτασαν τα τρία σερί παιχνίδια πρωταθλήματος δίχως νίκη, που τους κρατά στο μέσο του βαθμολογικού πίνακα.

Τα αποτελέσματα της 12ης αγωνιστικής στη La Liga

Η βαθμολογία της La Liga

Το πρόγραμμα της 13ης αγωνιστικής στη La Liga

TAGS LA LIGA ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΙΣΠΑΝΙΑ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ