ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Μπαρτσελόνα: Τα δεδομένα για την απόκτηση του Αγκουέρο

Ο Μέσι με τον Αγκουέρο στην Εθνική Αργεντινής (AP Photo/Victor R. Caivano)
Ο Μέσι με τον Αγκουέρο στην Εθνική Αργεντινής © 2019 VICTOR R. CAIVANO/ASSOCIATED PRESS

Ο ατζέντης του Σέρχιο Αγκουέρο βρέθηκε στη Βαρκελώνη για να μιλήσει με τους ανθρώπους της Μπαρτσελόνα, ωστόσο οι "μπλαουγκράνα" θα του προσφέρουν ένα συμβόλαιο πολύ μικρότερο από αυτό που είχε στη Μάντσεστερ Σίτι, κρύβοντας έναν άσο στο μανίκι τους.

Ο Σέρχιο Αγκουέρο αποχωρεί από τη Μάντσεστερ Σίτι ως ο αρχισκόρερ και καλύτερος παίκτης της ιστορίας της, ωστόσο η καριέρα του στο υψηλό επίπεδο δεν κλείνει εδώ. Παρότι το καλοκαίρι θα γίνει 33, ο Αργεντινός επιθετικός εμφανίζεται ως μεταγραφικός στόχος κορυφαίων ομάδων της Ευρώπης και δεν αποκλείεται η υπογραφή του να εξελιχθεί σε καλοκαιρινό σίριαλ.

Ο διεθνής ποδοσφαιριστής θα μείνει ελεύθερος το καλοκαίρι ύστερα από 10 χρόνια στο Νησί και γι' αυτό την Τετάρτη ο ατζέντης του βρέθηκε στη Βαρκελώνη για να συζητήσει με μία εκ των ομάδων που ενδιαφέρονται, την Μπαρτσελόνα. Οι Καταλανοί ψάχνουν έναν επιθετικό ύστερα από το πάθημα της φετινής σεζόν, αφού κανείς δεν κάλυψε ουσιαστικά το κενό του Λουίς Σουάρες. Αυτός ο επιθετικός ίσως είναι ο Έρλινγκ Χάλαντ, ωστόσο οι "μπλαουγκράνα" εξετάζουν και δεύτερη προσθήκη στη θέση, πιο οικονομική, που θα πάρει τη θέση του Μάρτιν Μπρέθγουεϊτ.

Ο Αγκουέρο ταιριάζει εν μέρει σε αυτό το προφίλ. Είναι ένας έμπειρος ποδοσφαιριστής, σκόρερ και χωρίς δεσμεύσεις με κάποια ομάδα. Το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι Καταλανοί είναι οι απολαβές του, αφού δεν θα φτάσουν το συμβόλαιο που έχει στη Σίτι, με ετήσιες απολαβές στα 12.000.000 ευρώ. Για να φορέσει τα μπλαουγκράνα, ο Αγκουέρο θα πρέπει να ρίξει κατά πολύ τις συνολικές απαιτήσεις του, αλλά και τον τρόπο που θα τις εισπράξει. Στις σκέψεις των ανθρώπων του συλλόγου είναι ένα συμβόλαιο με χαμηλές πάγιες απολαβές και μεγάλο αριθμό μπόνους, που ενεργοποιούνται αν επιτευχθούν ομαδικοί και ατομικοί στόχοι.

Αν το οικονομικό δεν είναι το μεγάλο ατού της Μπαρτσελόνα στην προσπάθεια να αποκτήσει τον Αγκουέρο, ο Λιονέλ Μέσι είναι. Ο φυσικός ηγέτης της ομάδας διατηρεί άριστη σχέση με τον συμπατριώτη του, με τον οποίο είναι συγκάτοικος στις αποστολές των εθνικών ομάδων της Αργεντινής από την ηλικία των 15 ετών και του έχει βαφτίσει και το παιδί που έκανε με την κόρη του Ντιέγκο Μαραντόνα, Χιανίνα. Η σύνδεση είναι αμφίδρομη, αφού η απόκτηση του Αγκουέρο μπορεί να αποτελέσει κίνητρο παραμονής του Μέσι στο σύλλογο.

Από την πλευρά του, ο Αγκουέρο εμφανίζεται ανοιχτός σε κάθε πρόκληση. Στο τραπέζι υπάρχει μία πρόταση από την Τσέλσι, ενώ έντονο ενδιαφέρον για την απόκτησή του δείχνει και η Γιουβέντους. Δεν αποκλείεται να μπουν στο παιχνίδι κι άλλες αγγλικές ομάδες, με τη Λιντς να εμφανίζεται πρόθυμη μέχρι στιγμής. Το βέβαιο είναι ότι ο ατζέντης του θα χρειαστεί να κάνει πολλά ταξίδια το επόμενο διάστημα, με την υπόθεση να μην "κλείνει" μέχρι το τέλος της σεζόν.

Photo Credits: © 2019 Victor R. Caivano/Associated Press

TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΙΣΠΑΝΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ LA LIGA PREMIER LEAGUE ΑΓΓΛΙΑ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ