ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Μπακασέτας: "Είναι ντροπή να σπιλώνουν έτσι έναν αθλητή, παίκτης έψαχνε τις αντιβιώσεις των παιδιών του για να δει αν υπήρχε παράνομη ουσία"

Μπακασέτας: "Είναι ντροπή να σπιλώνουν έτσι έναν αθλητή, παίκτης έψαχνε τις αντιβιώσεις των παιδιών του για να δει αν υπήρχε παράνομη ουσία"

Ο Τάσος Μπακασέτας μετά το ματς με τη Λαμία αναφέρθηκε στο θέμα με τον θετικό έλεγχο ντόπινγκ και το φερόμενο θετικό δείγμα Έλληνα διεθνή ποδοσφαιριστή, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι είναι ντροπή να σπιλώνεται έτσι ένας ποδοσφαιριστής και πρέπει να τιμωρηθούν όσοι έκαναν αυτή τη διαδικασία.

Ο Τάσος Μπακασέτας στο πλαίσιο των δηλώσεών που παραχώρησε στην COSMOTE TV μετά τη νίκη του Παναθηναϊκού κόντρα στη Λαμία αναφέρθηκε στο θέμα που δημιουργήθηκε τις τελευταίες μέρες με το φερόμενο θετικό δείγμα Έλληνα διεθνή, το οποίο τελικά δεν υπήρξε όπως ενημέρωσε η FIFA και ο ΕΟΚΑΝ.

Ο αρχηγός της Εθνικής τόνισε ότι είναι ντροπή να σπιλώνεται έτσι ένας αθλητής, καθώς αυτό γίνεται με τον χειρότερο τρόπο, ενώ ελπίζει να κάνουν όλοι οι φορείς τα πάντα ώστε να τιμωρηθούν.

Ο Τάσος Μπακασέτας μάλιστα ζήτησε ο ίδιος τον λόγο από τον ρεπόρτερ και είπε αφού είχε ολοκληρώσει τις δηλώσεις του για το ματς:

"Θέλω να πω κάτι ως αρχηγός της Εθνικής Ελλάδας. Δεν μπορώ να καταλάβω τον λόγο που σπιλώνουν έτσι ονόματα ποδοσφαιριστών γιατί ακουγόντουσαν διάφορα ονόματα. και όταν έχει προηγηθεί κάτι τόσο απογοητευτικό για εμάς που δεν προκριθήκαμε. Θα περάσει αρκετός καιρός να το χωνέψουμε. Και παρόλα αυτά υπάρχουν άνθρωποι εκεί έξω που σπιλώνουν παίκτες και αθλητές με τον χειρότερο τρόπο.

Γιατί πιστέψτε με το να μπει κάποιος παίκτης στη διαδικασία να σκέφτεί πως έχει βγει ντοπαρισμένος ή κάτι τέτοιο είναι το χειρότερο πράγμα για έναν αθλητή γιατί το κουβαλάει σε όλη του τη ζωή. Δεν μπορώ να το καταλάβω. Αυτό που θα απαιτήσω είναι να σταματήσουν όλη αυτή την κατάσταση.

Δημιουργούν ένα πρόβλημα από το πουθενά. Γιατί δεν βοηθάει κανέναν και πόσο μάλλον τους ίδιους τους ποδοσφαιριστέρς γιατί με πήρε και παίκτης που έψαχνε τις αντιβιώσεις από τα παιδιά του για να δει αν υπήρχε καμιά ουσία. Έκαναν πάρα πολύ κακό όσοι ξεκίνησαν αυτή τη διαδικασία, είναι απαράδεκτο. Οφείλουν μια τεράστια συγνώμη και είναι το λιγότερο που θα μπορούσαν να κάνουν.

Θέλω να πιστεύω ότι η ΕΠΟ και οι παίκτες, ο καθένας ξεχωριστά με τη σειρά του, θα κάνουν τα πάντα, ώστε να τιμωρηθούν όσο τους αναλογεί.

Γιατί μπορεί να μην έχει πάρει μεγάλη έκταση αλλά το να σπιλώνεται ένας ποδοσφαιριστής με αυτό τον τρόπο είναι το χειρότερο πράγμα που μπορεί να κάνει και πραγματικά λυπάμαι πάρα πολύ που αντί, αν υπήρχε και κάτι τέτοιο, να καλύπταμε τον διεθνή Έλληνα ποδοσφαιριστή τον βγάζουμε στη σέντρα και παρουσιάζουμε κάτι αναληθές και βρώμικο επιτρέψτε μου να πω.

Θα μπορούσα να μιλήσω με πολύ σκληρά λόγια και ίσως χάνω και τον ειρμό της σκέψης μου αλλά σε αυτούς που έκαναν ένα τέτοιο πράγμα. Ντροπή πραγματικά".

Νωρίτερα ο Τάσος Μπακασέτας ανέφερε στην COSMOTE TV: "Θα αρχίσω λίγο ανάποδα. Όλη η ομάδα θέλει να αφιερώσει αυτή τη νίκη στον Γρηγόρη τον Παπαβασιλείου, γιατί έχασε τον αδελφό του πριν κάποιες μέρες. Είναι πάντα δίπλα μας. Κάθε μέρα, από τη μέρα που έχω έρθει εγώ στην ομάδα είναι πάντα εκεί δίπλα για εμάς. Πέρασε κάποιες δύσκολες μέρες.

Οφείλουμε να του αφιερώσουμε αυτή τη νίκη, να του δώσουμε και παραπάνω δύναμη κι όπως είδαμε και σήμερα ήταν στο παιχνίδι και ήταν πολύ σημαντικό για μας. Από εκεί κι έπειτα ξέραμε ότι είναι ένα πάρα πολύ κομβικό παιχνίδι, ότι ήρθαμε μόνο για ένα αποτέλεσμα κι αυτό θα το καταφέρναμε εφόσον μπαίναμε πάρα πολύ δυνατά στο παιχνίδι.

Θεωρώ ότι από τα πρώτα λεπτά δείξαμε τη δυναμική μας, κυκλοφορήσαμε τη μπάλα, ελέγχαμε το παιχνίδι και μετά το πρώτο γκολ όλα έγιναν πιο εύκολα. Εμείς πήραμε παραπάνω αυτοπεποίθηση, η Λαμία λίγο έχασε τη συγκέντρωσή της ως προς το ανασταλτικό κομμάτι, βρήκαμε χώρους και ξέρουμε ότι είμαστε μία ομάδα που όταν βρει χώρους, μπορεί να δημιουργήσει πάρα πολλά προβλήματα".

Για τον Ιωαννίδη: "Είναι μία συνεργασία που είχε ξεκινήσει με την Εθνική Ομάδα, αν και δεν είχαμε παίξει πάρα πολλά παιχνίδια μαζί, κοντά ο ένας στον άλλον. Και με τη Γαλλία εγώ είχα παίξει πιο πολύ σαν εξτρέμ, ο Φώτης σαν επιθετικός. Αυτή η συνεργασία είναι και έξω από το παιχνίδι, που το θεωρώ εξίσου σημαντικό.

Νομίζω ότι ο ένας συμπληρώνει τον άλλον μέσα στο παιχνίδι. Ο ένας κάνει πράγματα που δεν κάνει ο άλλος. Για μένα είναι πολύ εύκολο να παίζω με τον Φώτη, μου αρέσει πάρα πολύ, ευχαριστιέμαι το παιχνίδι μαζί του, διασκεδάζω καθ΄ όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού.

Έχω πάρα πολλές απαιτήσεις για αυτόν, το ξέρει, έχει κι ο ίδιος όμως απ’ τον εαυτό του κι αυτό είναι πιο σημαντικό απ’ το να έχουμε όλοι οι υπόλοιποι. Θέλω να απολαύσουμε και οι δύο και εγώ ακόμα παραπάνω αυτή τη συνεργασία για όσο διαρκέσει γιατί κανείς δεν ξέρει το μέλλον τι μπορεί να φέρει".

Για το ματς με την ΑΕΚ: "Πάρα πολύ σημαντικό ματς για εμάς, είναι ακόμα ένα ντέρμπι. Είμαστε σε μία ανοδική πορεία μπορώ να πω σαν ομάδα. Παιχνίδι με παιχνίδι βελτιωνόμαστε ακόμα παραπάνω. Έχουμε βγάλει και χαρακτήρα σε πολλά παιχνίδια που μείναμε πίσω στο σκορ. Η ΑΕΚ έχει μία εξαιρετική ομάδα, είναι η περσινή πρωταθλήτρια.

Πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι, βλέπουμε το κάθε ματς ξεχωριστά αλλά με την ίδια σοβαρότητα. Σίγουρα γνωρίζουμε τις αδυναμίες και τον τρόπο παιχνιδιού της ΑΕΚ απέναντι σε εμάς, οπότε την Τετάρτη θεωρώ θα είναι ένα πολύ ωραίο παιχνίδι και για εμάς που θα παίξουμε, αλλά και για αυτούς που θα το παρακολουθήσουν. Φυσικά κρίνονται πάρα πολλά από το συγκεκριμένο παιχνίδι".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ