ΤΑΣΟΣ ΜΠΑΚΑΣΕΤΑΣ

Μπακασέτας: Έργα και ημέρες του αρχηγού της Εθνικής Ελλάδας στην Τουρκία, οι αριθμοί, οι τίτλοι και η εκτόξευσή του

Ο Τάσος Μπακασέτας πανηγυρίζει γκολ του στο Ερυθρός Αστέρας - Τράμπζονσπορ
Ο Τάσος Μπακασέτας πανηγυρίζει γκολ του στο Ερυθρός Αστέρας - Τράμπζονσπορ 2022 AP PHOTO/DARKO VOJINOVIC

Σαν "βόμβα" έσκασε στο ελληνικό ποδόσφαιρο η μεταγραφή του Τάσου Μπακασέτα στον Παναθηναϊκό, με το Τριφύλλι να κάνει μία κίνηση-δήλωση πρωταθλητισμού και τον αρχηγό της Εθνικής Ελλάδας να επιστρέφει στη Stoiximan Super League μετά από 4,5 χρόνια, στα οποία άφησε ανεξίτηλο το αποτύπωμά του στο τουρκικό πρωτάθλημα.

Ο Τάσος Μπακασέτας θα πρέπει να θεωρείται από το πρωί της Τετάρτης (17/1) παίκτης του Παναθηναϊκού, καθώς το Τριφύλλι με ταξίδι-αστραπί στην Τουρκία κατάφερε να τα βρει τόσο με το ίδιο τον ποδοσφαιριστή, όσο και με την Τράμπζονσπορ, "κλέβοντας" ουσιαστικά τον παίκτη μέσα από τα χέρια της Μπεσίκτας.

Ο αρχηγός της Εθνικής Ελλάδας επιστρέφει στη Stoiximan Super League μετά από 4,5 χρόνια, στα οποία κατάφερε να στεφθεί πρωταθλητής με την Τράμπζονσπορ το 2022 και νικητής στο Supercup του 2023.

Ο πρώην παίκτης των Αστέρα Τρίπολη, Άρη, Πανιώνιου και ΑΕΚ, λατρεύεται σαν θεός στην ομάδα της Τραπεζούντας, την οποία οδήγησε στην κατάκτηση της Super Lig μετά από 38 ολόκληρα χρόνια.

Στο διάστημα παρουσίας του στον τουρκικό σύλλογο πρόλαβε να συμμετάσχει σε 121 αγώνες, με απολογισμό 33 γκολ και 24 τελικές πάσες προς τους συμπαίκτες του. Παράλληλα φόρεσε και το περιβραχιόνιο της ομάδας, δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο τα ηγετικά του χαρακτηριστικά και την επιρροή του εντός αποδυτηρίων.

Η "ανάσα" της φυγής από την ΑΕΚ και η ποδοσφαιρική εκτόξευση

Ωστόσο, το ταξίδι του Μπακασέτα στη γειτονική χώρα ξεκίνησε νωρίτερα και συγκεκριμένα το καλοκαίρι του 2019, όταν στην προσπάθεια αναδόμησης της ΑΕΚ στη Μιγκέλ Καρντόσο εποχή, ο Έλληνας διεθνής μεταγράφηκε στην Αλάνιασπορ έναντι 500.000 ευρώ.

Στις δύο σεζόν(2019-2021) παρουσίας του στην ομάδα, πρόλαβε να φορέσει τη φανέλα του συλλόγου σε 65 αγώνες, με την επίδρασή του στο επιθετικό κομμάτι να είναι εμφανής, αφού συμμετείχε σε ένα γκολ κάθε δύο ματς. Χαρακτηριστικά μέτρησε 21 γκολ και 12 ασίστ, πριν μεταπηδήσει στην Τράμπζονσπορ για το ποσό των 3 εκατομμυρίων ευρώ.

Τα επιτεύγματα του 30χρονου μεσοεπιθετικού στην Τουρκία, ωστόσο, δεν σταματούν εκεί. Οι εκπληκτικές του εμφανίσεις στη Super Lig για λογαριασμό των Αλάνιασπορ αρχικά και Τράμπζονσπορ μετέπειτα, προσέλκυσαν το ενδιαφέρον των μεγάλων συλλόγων της Τουρκίας (Μπεσίκτας, Φενέρμπαχτσε και Γαλατάσαραϊ), ενώ και η Λάτσιο ανα περιόδους "έψαχνε" την περίπτωσή του.

Ο Τάσος Μπακασέτα εξέλιξε το παιχνίδι του στην Τουρκία, ανέπτυξε ηγετικά χαρακτηριστικά που του έδωσαν και το περιβραχιόνιο του αρχηγού στην Εθνική Ελλάδας και επιστρέφει στη Stoiximan Super League με τις εμπειρίες του πρωταθλητισμού για να οδηγήσει τον Παναθηναϊκό στον τίτλο μετά από 14 χρόνια.

TAGS ΤΑΣΟΣ ΜΠΑΚΑΣΕΤΑΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ