ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Μπάγερν - Ντόρτμουντ 4-2: Και στο τέλος νικούν οι Βαυαροί

Ο Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι πανηγυρίζει γκολ του με την Μπάγερν κόντρα στην Ντόρτμουντ
Ο Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι πανηγυρίζει γκολ του με την Μπάγερν κόντρα στην Ντόρτμουντ Ⓒ 2021 SVEN HOPPE/ASSOCIATED PRESS

Η Ντόρτμουντ προηγήθηκε 2-0 στο 9' με δύο γκολ του Χάαλαντ όμως η Μπάγερν ισοφάρισε πριν κλείσει το ημίχρονο με ισάριθμα του Λεβαντόβσκι, για να πάρει τη νίκη με 4-2 στο Klassiker βρίσκοντας δίχτυα στο 88' και στο 90' (VIDEOS).

Η συνήθεια που έγινε λατρεία! Η Ντόρτμουντ έφερε σε άβολη θέση την Μπάγερν όταν πέτυχε δύο γκολ στα πρώτα 9 λεπτά του Klassiker με τον Έρλινγκ Χάαλαντ όμως το φινάλε βρήκε την νταμπλούχο Γερμανίας να πανηγυρίζει τη νίκη στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής, όπως έκανε και στα δύο προηγούμενα φετινά ραντεβού της με τους Βεστφαλούς (σε Super Cup και στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος).

Ο Λεβαντόβσκι έφερε το ματς στα ίσα πριν οι δύο ομάδες πάνε στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα και στο δεύτερο ημίχρονο, όταν οι κιτρινόμαυροι άρχισαν να πιστεύουν πως θα έφευγαν με το βαθμό από το Μόναχο χάρη στην άριστη αμυντική λειτουργία τους από το 46' και μετά, βγήκαν νοκ-άουτ μέσα σε δύο λεπτά.

Πρώτα ο Γκορέτσκα έκανε την ολική ανατροπή στο 88' και έπειτα πήρε τη σκυτάλη ο Λεβαντόβσκι, που με σουτ εκτός μεγάλης περιοχής έγραψε το τελικό 4-2 φτάνοντας τα 31 γκολ στη φετινή Bundesliga.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Η Ντόρτμουντ μπήκε αγριεμένη στο Klassiker και πριν καλά καλά καταλάβει τι συνέβαινε η Μπάγερν βρέθηκε με δύο γκολ στην πλάτη διά ποδός Έρλινγκ Χάαλαντ.

Το 1-0 για τους Βεστεφαλούς έγινε με τη συμπλήρωση 75 δευτερολέπτων από την πρώτη σέντρα, με τον Νορβηγό εκτελεστή να κάνει το δυνατό διαγώνιο σουτ με το αριστερό εκτός περιοχής, τη μπάλα να κοντράρει και στον Μπόατενγκ και να καταλήγει στην αριστερή γωνία της εστίας του Νόιερ.

Στο 9' ήρθε και το δεύτερο γκολ της Ντόρτμουντ, με τους παίκτες του Τέρζιτς να συνδυάζονται εξαιρετικά και τον Τοργκάν Αζάρ να μπαίνει στη μεγάλη περιοχή της Μπάγερν από τα αριστερά, για να γυρίσει την κατάλληλη στιγμή στον Χάαλαντ και εκείνον να σκοράρει με πλασέ από το ύψος της μικρής περιοχής φτάνοντας τα 19 γκολ σε ισάριθμες συμμετοχές του στη φετινή Bundesliga.

Ακολούθως, η Ντόρτμουντ άφησε χώρο και αυτό φρόντισε να το εκμεταλλευτεί η Μπάγερν καθώς από το 15' και μετά ανέβασε στροφές και στο 26' μείωσε σε 2-1. Ο Σανέ μπήκε στην περιοχή από τα δεξιά και αφού άδειασε τον Σουλτς έκανε το παράλληλο γύρισμα, για να βρεθεί ο Λεβαντόβσκι στην πορεία της μπάλας και να τη στείλει στα δίχτυα με πλασέ από το ύψος της μικρής περιοχής.

Οι Βυαροί συνέχισαν να πιέζουν και πριν οι δύο ομάδες πάνε στα αποδυτήρια εξαφάνισαν το αβαντάζ που πήρε από νωρίς η Ντόρτμουντ. Ο Νταχούντ ανέτρεψε αντικανονικά μέσα στην περιοχή της ομάδας του τον Κομάν και το πέναλτι υποδείχτηκε μετά από έλεγχο της φάσης από τον VAR, για να γράψει το 2-2 από την άσπρη βούλα ο Λεβαντόβσκι.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός έπεσε σημαντικά, με την Μπάγερν να συνεχίζει να έχει την κατοχή της μπάλας και να ψάχνει την ανατροπή και την Ντόρτμουντ από την πλευρά της να έχει δώσει γήπεδο στους γηπεδούχους (ειδικά μετά την αποχώρηση του Χάαλαντ στο 60' λόγω προβλήματος στον αχίλλειο τένοντα) και να παίρνει άριστα όσον αφορά στην ανασταλτική λειτουργία της.

Ωστόσο, με την Μπάγερν για αντίπαλο δεν μπορείς να ηρεμήσεις και να εφησυχάσεις ούτε δευτερόλεπτο και η Ντόρτμουντ το διαπίστωσε με οδυνηρό τρόπο αφού μέσα σε δύο λεπτά στο φινάλε όχι μόνο έχασε το ματς αλλά δέχτηκε ισάριθμα γκολ.

Στο 88' έγινε το 3-2 για την ομάδα του Χάνσι Φλικ, με τον Μενιέ να αποτυγχάνει να απομακρύνει αποτελεσματικά και τη μπάλα να στρώνεται στον Γκορέτσκα, που με δεξί διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή την έστειλε στην δεξιά γωνία της εστίας του Χιτς.

Το γκολ αποδιοργάνωσε την BVB και αυτό ήταν βούτυρο στο ψωμί της μηχανής παραγωγής τερμάτων που λέγεται Μπάγερν (έφτασε τα 13 στα τρία τελευταία παιχνίδια της σε όλες τις διοργανώσεις), με τον Λεβαντόβσκι να εκτελεί με σουτ από το ημικύκλιο στο 90' και να διαμορφώνει το τελικό 4-2, φτάνοντας τα 31 γκολ στη φετινή Bundesliga (20 απέναντι στην πρώην ομάδα του) και οδηγώντας την Μπάγερν στο +2 έναντι της δεύτερης Λειψίας.

ΜΠΑΓΕΡΝ: Νόιερ, Σούλε, Μπόατενγκ (70' Μαρτίνεθ), Αλάμπα, Ντέιβις, Κίμιχ, Γκορέτσκα, Σανέ (90' Ερναντέζ), Μίλερ (90' Τσούπο-Μότινγκ), Κομάν (66' Γκνάμπρι), Λεβαντόβσκι

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ: Χιτς, Μενιέ, Χούμελς, Ζαγκαντού (70' Μορέι), Σουλτς, Τζαν, Ντιλέινι (70' Μπέλινχαμ), Ρόις (76' Ρενιέ), Νταχούντ, Αζάρ (60' Μπραντ), Χάαλαντ (60' Τίγκες)

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 24ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Παρασκευή 5 Μαρτίου

Σάλκε - Μάιντς 0-0

Σάββατο 6 Μαρτίου

Χόφενχαϊμ - Βόλφσμπουργκ 2-1 (9' Μπάουμγκαρτνερ, 41' Κράμαριτς / 23' Βέγκχορστ)

Γκλάντμπαχ - Λεβερκούζεν 0-1 (77' Σικ)

Άιντραχτ - Στουτγκάρδη 1-1 (69' Κόστιτς / 68' Κάλατζιτς)

Χέρτα - Άουγκσμπουργκ 2-1 (62' Πιάτεκ, 89' πεν. Λουκεμπάκιο / 3' Μπένες)

Φράιμπουργκ - Λειψία 0-3 (41' Ενκουνκού, 64' Σέρλοθ, 79' Φόρσμπεργκ)

Μπάγερν - Ντόρτμουντ 4-2 (26' 44' πεν. 90' Λεβαντόβσκι, 88' Γκορέτσκα/ 2' 9' Χάαλαντ)

Κυριακή 7 Μαρτίου

Κολωνία - Βέρντερ Βρέμης (16:30)

Μπίλεφελντ - Ουνιόν (19:00)

Δείτε τη βαθμολογία της Bundesliga και άλλων δημοφιλών πρωταθλημάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Photo Credits: ⓒ 2021 Sven Hoppe/Associated Press

TAGS ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΠΑΓΕΡΝ ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ