Το πρόγραμμα του Παναθηναϊκού στον τρίτο όμιλο:
Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου (21:00)
- Γιαντράν Σπλιτ – Παναθηναϊκός
Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου (21:00)
- Παναθηναϊκός – Χόνβεντ

Ο Παναθηναϊκός ρίχνεται την Παρασκευή (18/9) στη μάχη των προκριματικών του Champions League πόλο ανδρών, με στόχο να εξασφαλίσει για πρώτη φορά στην ιστορία του θέση στη φάση των ομίλων της διοργάνωσης.
Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται στο Σπλιτ, όπου συμμετέχει στον τρίτο προκριματικό όμιλο μαζί με τη διοργανώτρια Γιαντράν Σπλιτ και τη Χόνβεντ. Οι δύο πρώτες ομάδες της βαθμολογίας θα πάρουν το εισιτήριο για τους ομίλους του Champions League.
Η ομάδα του Δημήτρη Μάζη θα κάνει πρεμιέρα την Παρασκευή (18/9, 21:00) απέναντι στη Γιαντράν, ενώ ακριβώς 24 ώρες αργότερα, το Σάββατο (19/9, 21:00), θα αντιμετωπίσει τη Χόνβεντ. Τα παιχνίδια του Παναθηναϊκού θα μεταδοθούν από το Euroaquaticstv.
Πριν από τη μετάβασή του στην Κροατία, το τριφύλλι πραγματοποίησε μίνι προετοιμασία στο Βελιγράδι μαζί με τη Νόβι Μπέγκραντ και από εκεί ταξίδεψε απευθείας για το Σπλιτ.
Ο Δημήτρης Μάζης, μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα του Παναθηναϊκού, ξεκαθάρισε τον στόχο της ομάδας του: “Ο στόχος μας είναι ξεκάθαρος, να καταφέρουμε να προκριθούμε στους ομίλους του Champions League. Θα είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του Συλλόγου που θα συμβεί κάτι τέτοιο”, εκφράζοντας παράλληλα την αισιοδοξία του για την εικόνα που παρουσιάζουν οι πράσινοι από την έναρξη της προετοιμασίας.
Αναλυτικά όσα είπε: “Ξεκινάμε τους πρώτους επίσημους αγώνες στο Σπλιτ της Κροατίας. Ο στόχος μας είναι ξεκάθαρος, να καταφέρουμε να προκριθούμε στους ομίλους τους Champions League. Θα είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του Συλλόγου που θα συμβεί κάτι τέτοιο.
Είναι μια δύσκολη αποστολή αλλά είμαι αρκετά αισιόδοξος βλέποντας πως έχει διαμορφωθεί η ομάδα και με τις μεταγραφές που ήρθαν και με τη λειτουργία από την πρώτη μέρα. Θεωρώ πως αν είμαστε σοβαροί και λειτουργήσουμε όπως και στην καθημερινότητά μας, ο στόχος είναι εφικτός”.
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο αρχηγός, Δημήτρης Σκουμπάκης, ο οποίος στάθηκε στη σημασία των δύο αναμετρήσεων και τόνισε πως ο Παναθηναϊκός έχει δουλέψει με στόχο τις δύο νίκες που θα του ανοίξουν τον δρόμο για την επόμενη φάση:
“Έχουμε δύο πολύ σημαντικά ματς κόντρα στη Χόνβεντ και τη Γιαντράν Σπλιτ, δύο δύσκολα ματς. Ο στόχος μας είναι ένας, να πάρουμε δύο νίκες και να προκριθούμε για πρώτη φορά στην ιστορία του Παναθηναϊκού στους ομίλους του Champions League. Θεωρώ πως είμαστε έτοιμοι για αυτό, έχουμε δουλέψει αρκετά και ο στόχος είναι εφικτός“.
Εφόσον προκριθεί, ο Παναθηναϊκός θα μάθει τους αντιπάλους του στη φάση των ομίλων τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου. Σε διαφορετική περίπτωση θα συνεχίσει την ευρωπαϊκή του πορεία στο Euro Cup.
Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου (21:00)
Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου (21:00)