ΜΠΑΓΕΡΝ

Μπάγερν μεταγραφές: Στο επίκεντρο κριτικής επειδή πήρε τρία ανήλικα αδέρφια απ' τη Μάιντς

Μπάγερν μεταγραφές: Στο επίκεντρο κριτικής επειδή πήρε τρία ανήλικα αδέρφια απ' τη Μάιντς
TIKTOK

Η Μπάγερν πήρε τρία αδέρφια ηλικίας 14, 12 και 9 ετών από τη Μάιντς και προκάλεσε αντιδράσεις στη Γερμανία για το "παιδικό trafficking", όπως την κατηγορούν οι φιλαθλοι.

Η Μπάγερν ανακοίνωσε προ ημερών την "απόκτηση" του 14χρονου Αριστίντε (Άρι) Ενσέκε. Το πρόβλημα είναι πως ο νεαρός ποδοσφαιριστής δεν προστίθεται μόνος του στις ακαδημίες των Βαυαρών. Τον ακολουθούν ο 12χρονος Αβιέλ και ο 9χρονος Άλεξ Έντσο, τα δύο αδέρφια του, σε μία κίνηση που προκάλεσε αντιδράσεις στη Γερμανία.

"Ηθικά, ειναι ντροπή", "αφήστε τα παιδιά να αναπτυθούν ειρηνικά και στα 17-18 μπορούν να αλλάξουν ομάδα", "τα παιδιά τα αρπάζουν δινοντας στους γονείς δουλειά μέσω του συλλόγου, ώστε να νομιμοποιηθεί το παιδικό trafficking", είναι ορισμένα απο τα σχόλια που γράφτηκαν στα social media γι' αυτήν την κίνηση της Μπάγερν.

Πράγματι, για να επιτραπεί αυτή η μετακίνηση, από τη στιγμή που η Μάιντς δεν ήθελε να χάσει τα τρία αδέρφια που μάθαιναν ποδόσφαιρο στις ακαδημίες της (ακόμα κι αν τελικά εισπράξει τροφεία από αυτήν τη μετακίνηση), έπρεπε να συντρέχει "οικογενειακός λόγος". Οι κανονισμοί της FIFA επιτρέπουν μεταγραφές ανηλίκων μόνο αν οι γονείς τους μετακομίζουν σε άλλη πόλη για επαγγελματικούς λόγους και όντως η Μπάγερν βρήκε δουλειά στους γονείς των τριών παιδιών.

Ο επικεφαλής του Μπάγερν Κάμπους, Γιόχεν Ζάουερ, υποστηρίζει ότι επιθυμία της ομάδας ήταν να αποκτήσει μόνο τον μεγάλο γιο της οικογένειας: "Όταν ο απεσταλμένος σκάουτ μας ήρθε σε επικοινωνία με την οικογένεια των παιδιών για να μιλήσει για τον μεγάλο γιο, ενημερώθηκε ότι η μεταγραφή είναι εφικτή μόνο αν όλη η οικογένεια μετακινηθεί στο Μόναχο".

Η πραγματικότητα ίσως να είναι διαφορετική, αφού από τα τρία αδέρφια το πιο "καλό" όνομα σε επίπεδο ακαδημιών έχει ο 9χρονος Άλεξ, ο οποίος θεωρείται παιδί θαύμα, θα αγωνιστεί στην Κ11 της Μπάγερν και μάλιστα έχει ήδη 20.000 ακολούθους στο TikTok.

Το βέβαιο είναι ότι η Μπάγερν δεν διστάαζει να παίρνει όσους ποδοσφαιριστές επιθυμεί από γερμανικές ομάδες και ότι έχει ξανακάνει προσπάθεια να πάρει ανήλικους παίκτες, όπως τον περασμένο Μάρτιο, όταν προσέφερε 300.000 ευρώ στην Γκλάντμπαχ για τον 13χρονο Μάικ Γουίσντομ.

TAGS ΜΠΑΓΕΡΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ BUNDESLIGA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ