ΜΠΑΓΕΡΝ

Μπάγερν: Είχε πάρει ξανά πρωτάθλημα τελευταία αγωνιστική στην ισοβαθμία τη σεζόν 1999-2000 από τη Λεβερκούζεν

Μπάγερν: Είχε πάρει ξανά πρωτάθλημα τελευταία αγωνιστική στην ισοβαθμία τη σεζόν 1999-2000 από τη Λεβερκούζεν

Η Μπάγερν Μονάχου έφτασε στην κατάκτηση της Bundesliga κατακτώντας τον τίτλο μέσα από τα χέρια της Ντόρτμουντ που ήρθε ισόπαλη 2-2 με τη Μάιντς θύμισε τον αντίστοιχο τίτλο της σεζόν 1999-2000 που πήρε τον τίτλο την τελευταία αγωνιστική μετά την ήττα της Λεβερκούζεν από την Ουντερχάσινγκ.

Η Μπάγερν Μονάχου κατέκτησε τη φετινή Bundesliga την τελευταία αγωνιστική μετά τη νίκη της επί της Κολωνία με 2-1 αλλά κυρίως μετά το ισόπαλο εντός έδρας 2-2 της Ντόρτμουντ με τη Μάιντς με τις δύο ομάδες να τερματίζουν ισόβαθμες.

Ουσιαστικά η απώλεια της νίκης της Ντόρτμουντ ήταν το αποτέλεσμα που έφερε τη Μπάγερν Μονάχου στην κορυφή της βαθμολογίας.

Οι Βαυαροί όμως δεν είναι η πρώτη φορά που κατακτούν έναν τίτλο στην ισοβαθμία και μάλιστα ενώ η τύχη ήταν στα χέρια των αντιπάλων τους.

Κάτι ανάλογο, ίσως και χειρότερο, είχε συμβεί τη σεζόν 1999-2000 όταν η Μπάγερν Μονάχου πήρε τον τίτλο από την Μπάγερν Λεβερκούζεν που την τελευταία αγωνιστική είχε γνωρίσει την ήττα.

Εκείνη τη χρονιά πριν την έναρξη της τελευταίας αγωνιστικής η Μπάγερν Λεβερκούζεν είχε 73 βαθμούς και έπαιζε εκτός έδρας κόντρα στην Ουντερχάσινγκ ενώ η Μπάγερν Μονάχου που είχε 70 βαθμούς αλλά και την ισοβαθμία μεταξύ των δύο ομάδων είχε 70 βαθμούς και έπαιζε εντός έδρας κόντρα στη Βρέντερ Βρέμης.

Η Μπάγερν Μονάχου επικράτησε 3-1 της Βέρντερ και την ίδια ώρα η Ουντερχάσινγκ κέρδιζε 2-0 την Μπάγερν Λεβερκούζεν με τον Μπάλακ να βάζει αυτογκόλ εις βάρος της ομάδας του και εν συνεχεία δέχτηκε και ένα δεύτερο τέρμα.

Τα γκολ της Ουντερχάσινγκ πανηγυρίστηκαν έξαλλα και στο Μόναχο από τους παίκτες και τον κόσμο της Μπάγερν που ήταν με ένα κινητό στο χέρι και ο τίτλος κρίθηκε και πάλι στην ισοβαθμία με τις δύο ομάδες να έχουν 73 βαθμούς και τους Βαυαρούς να κόβουν πρώτοι το νήμα.

TAGS ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΓΕΡΜΑΝΙΑ BUNDESLIGA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ