BET CORNER

Μουρίνιο - Γκουαρδιόλα: Η ώρα της κρίσης

Μουρίνιο και Γκουαρδιόλα έτοιμοι για μία ακόμα μάχη
Μουρίνιο και Γκουαρδιόλα έτοιμοι για μία ακόμα μάχη AP

Μουρίνιο και Γκουαρδιόλα συγκρούονται ξανά και ο Θέμης Καίσαρης εξηγεί γιατί η μάχη της Τότεναμ με τη Σίτι δεν είναι μόνο αγώνας προσωπικοτήτων, αλλά ντέρμπι τίτλου.

Μουρίνιο εναντίον Γκουαρδιόλα, Ζοζέ εναντίον Πεπ. Η κόντρα κρατάει πλέον για πάνω από μία δεκαετία, αλλά να είμαστε ειλικρινείς: τα τελευταία χρόνια δεν ήταν ούτε στο ελάχιστο όσο σημαντική ήταν κάποτε.

Οι δύο μεγάλοι προπονητές δεν έπαψαν ποτέ να είναι οι εμβληματικοί εκπρόσωποι των δύο διαφορετικών φιλοσοφιών στο ποδόσφαιρο. Όμως, η μεγάλη τους κόντρα έπαψε να είναι μονομαχία κορυφής.

Τέτοια ήταν το 2010 στα Ίντερ - Μπαρτσελόνα και ταβάνιασε όταν ο ένας ήταν στη Βαρκελώνη και ο άλλος ήταν στη Μαδρίτη. Όλοι μας περιμέναμε το sequel στην ίδια πόλη όταν ο Ισπανός βρέθηκε στη Σίτι και ο Πορτογάλος στη Γιουνάιτεντ.

ΔΕΝ ΚΟΝΤΡΑΡΙΣΤΗΚΑΝ ΠΟΤΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ

Δεν έγινε έτσι. Κοντραρίστηκαν, μονομάχησαν, αλλά όχι όπως παλιά. Στην ουσία Σίτι και Γιουνάιτεντ δεν πάλεψαν ποτέ για τον τίτλο. Στην πρώτη τους κοινή σεζόν έμειναν και οι δύο πίσω από την Τσέλσι του Κόντε.

Την επόμενη η ομάδα του Γκουαρδιόλα πάτησε γκάζι κι εξαφανίστηκε, έφτασε τους 100 βαθμούς. Η Γιουνάιτεντ ήταν 2η χωρίς μάχη και, το κυριότερο, χωρίς να το αξίζει. Η φόρμα του Ντε Χέα την είχε φέρει σ’αυτή τη θέση και όταν αυτή έφυγε, η ομάδα του Μουρίνιο έπεσε πιο χαμηλά κι ο ίδιος έχασε τη θέση του.

Το Γκουαρδιόλα εναντίον Μουρίνιο στην Premier League δεν συνέβη ποτέ, το έργο που είδαμε για τρεις σεζόν ήταν Πεπ εναντίον Κλοπ. Το 2018 στα νοκ-άουτ του Champions League και δύο σερί σεζόν στην μάχη για τον τίτλο στην Αγγλία. Ο Ζοζέ έμεινε πίσω, δεν ήταν relevant, δεν ήταν στη μάχη της κορυφής, ήταν περιφερειακή φιγούρα.

ΤΟΤΕΝΑΜ: ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΣΕ ΑΜΥΝΑ ΚΑΙ ΕΠΙΘΕΣΗ

Και ξαφνικά, νάτος. Χαμογελαστός, ήρεμος, γεμάτος από τη γνωστή του αυτοπεποίθηση. Καιρό είχαμε να τον δούμε έτσι. Ο Ζοζέ βρήκε το χαμόγελό του και κυρίως βρήκε τις σταθερές του.

Η Τότεναμ πάει στο ντέρμπι (Σάββατο 21/11, 19:30, COSMOTE SPORT 1) με την καλύτερη επίδοση μέχρι στιγμής και στην άμυνα και στην επίθεση. Δεν μας πιστεύετε; Ορίστε η ματιά στα xGoals μέχρι στιγμής. Όσο πιο δεξιά είναι μια ομάδα τόσο καλύτερα πάει στην επίθεση και όσο πιο κάτω τόσο καλύτερα στην άμυνα.

 Οι επιδόσεις των ομάδων της Premier League σε άμυνα και επίθεση μετά από 8 αγωνιστικές
Οι επιδόσεις των ομάδων της Premier League σε άμυνα και επίθεση μετά από 8 αγωνιστικές

Νά’τη η Τότεναμ (με άσπρο φόντο το σήμα της για να φαίνεται), πιο δεξιά και πιο κάτω από όλους. Οι άλλοι; Με θέματα. Η Λίβερπουλ με την 3η επίθεση (με δύσκολο πρόγραμμα), αλλά με μεγάλα προβλήματα στην άμυνα.

Η Σίτι; Αγνώριστη. Ποιος θα το περίμενε ομάδα του Γκουαρδιόλα να έχει μόλις την 6η επίδοση στην επίθεση; Ο Πεπ προσπαθεί να βρει ισορροπία, να ενσωματώσει τα νέα πρόσωπα στην άμυνα και παρουσιάζει μία προσέγγιση που δεν έχουμε δει ποτέ ξανά από αυτόν.

Λιγότερη απειλή από ποτέ, προσπάθεια για έλεγχο, χαμηλό ρυθμό, ασφάλεια και νίκες στο ένα γκολ.

ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΤΗΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΤΟΥ ΣΕΖΟΝ

Ναι, Λίβερπουλ και Σίτι δεν θα μείνουν έτσι, θα εξελιχθούν στην πορεία. Όμως, οι συνθήκες λένε πως ο Μουρίνιο χαμογελάει επειδή ξέρει πως έχει ευκαιρία. Η δεύτερη σεζόν του σε μια ομάδα είναι πάντα η καλύτερή του, το ξέρουμε χρόνια αυτό. Όμως, η φετινή Τότεναμ δεν είναι απλώς καλή, είναι έτοιμη να πατήσει πάνω στις συγκυρίες και να πάει για τον τίτλο.

Ο πήχης έχει ήδη κατέβει και το πιθανότερο είναι πως θα κατέβει κι άλλο. Ο φετινός τίτλος δεν θα κριθεί ούτε στους 100, ούτε στους 98, ούτε στους 99. Θα πάει πολύ πιο κάτω, η κούρσα είναι ανοιχτή. Και σ’αυτήν η Τότεναμ έχει σοβαρές πιθανότητες.

Το Τότεναμ - Σίτι δεν είναι απλώς κόντρα προσωπικοτήτων, είναι κόντρα για τον τίτλο. Κι αυτό είναι κάτι που έχουμε καιρό να δούμε με τον Μουρίνιο στο παιχνίδι.

Ο Πορτογάλος δήλωσε πως πλέον είναι ο Experienced One, ο έμπειρος, που τα έχει δει όλα και ξέρει τι να κάνει. Ο Ισπανός μόλις την Πέμπτη ανανέωσε το συμβόλαιό του με τη Σίτι μέχρι το 2023, για πρώτη φορά θα παραμείνει τόσο πολύ σε μια ομάδα και όλοι ξέρουμε πως το καλοκαίρι περιμένει με ανοιχτές αγκάλες τον Μέσι.

ΧΑΜΟΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΜΑΪΟ

Η Σίτι δεν έχει και την καλύτερη παράδοση στο Λονδίνο απέναντι στην Τότεναμ. Τις τελευταίες πέντε σεζόν έχει δύο νίκες εκεί, αλλά και τρεις ήττες, ενώ έχει και μια τέταρτη για τα νοκ-άουτ του Champions League το 2019.

Η διπλή ευκαιρία των γηπεδούχων δίνει 2.05 στη Stoximan, ενώ οι πιο τολμηροί μπορούν να συνδυάσουν την παραδοσιακή προσέγγιση του Μουρίνιο με τη φετινή του Γκουαρδιόλα και να πάνε το under του 2,37.

Τέλος, ο,τι κι αν κάνετε στο συγκεκριμένο ματς, μπορείτε απλώς να διαβάσετε τις συνθήκες και το σίγουρο χαμόγελο του Ζοζέ και να πείτε “η φετινή σεζόν δεν είναι κανονική, οι ομάδες διαλύονται από διαφόρων ειδών προβλήματα και η επιστροφή του Μουρίνιο στην κορυφή δίνει 8.00 στη Stoiximan”.

Το επιλέγεις κι απολαμβάνεις τον χαμό που θα ακολουθήσει μέχρι τον Μάιο.

*Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές.

TAGS BET CORNER
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ