ΙΝΤΕΡ

Μουρίνιο: "Φεύγω από την Ίντερ"

Μουρίνιο: "Φεύγω από την Ίντερ"
μουρίνιο μοράτι

Ο Ζοσέ Μουρίνιο μετά τον τελικό επιβεβαίωσε αυτό που ξέρουν όλοι, ότι φεύγει από την Ίντερ

"Η δουλειά μου εδώ έγινε. Έχω γράψει ιστορία με αυτόν τον σύλλογο. Θα βρω κίνητρα σε άλλη μεγάλη ομάδα. Θέλω να κερδίσω το Champions League και με τρίτη ομάδα", τόνισε ο Πορτογάλος.

Όταν εν συνεχεία ρωτήθηκε αν αντίπαλός του θα είναι η Μπαρτσελόνα, ανέφερε: "Αυτό θα ήταν μια μεγάλη πρόκληση".


Πάντως είπε πως δεν έχει συμφωνήσει, ούτε μιλήσει με ανθρώπους της Ρεάλ, αλλά είναι η μόνη ομάδα που μπορεί να του δώσει την νέα πρόκληση που θέλει.

"Νιώθω λύπη στην προοπτική να φύγω, αλλά στην επαγγελματική μου καριέρα έχω μάθει να είμαι ψυχρός πρέπει για να βρω αυτό με τον οποίο θα πρέπει να συνεχίσω".

"Εδώ έκανα αυτά που έπρεπε να κάνω, δεν μπορώ να μιλάω πολύ για αυτό γιατί θα αρχίσω να κλαίω και θα αλλάξω γνώμη. Ναι, οι πιθανότητες να φύγω είναι περισσότερες από αυτές για να παραμείνω".

"Ο πρόεδρος είναι φανταστικός, τον ευχαριστώ για όσα αποφάσισε να κάνει. Δεν είναι εύκολο να αλλάξεις τον προπονητή που σου έδωσε το πρωτάθλημα (Ρομπέρτο Μαντσίνι). Ήταν επίσης ένα ρίσκο για μένα, καθώ αν δεν έπαιρνα το πρωτάθλημα η καριέρα μου θα είχε τελείωσε με τον τρόπο που τα ΜΜΕ θα μου έκαναν επίθεση".



"Κέρδισα όλα όσα θα μπορούσα να έχω κερδίσει και αν τελικά η απόφασή μου είναι αυτή που νομίζω πως θα είναι, αφού δεν είναι 100% σίγουρο ακόμη, θα ακολουθήσω κάτι που θα μου δώσει σπουδαίο κίνητρο".

Ο Μουρίνιο έγινε ο τρίτος προπονητής στην ιστορία του ποδοσφαίρου που κατακτά το Champions League με δύο διαφορετικές ομάδες μετά τους Ερνστ Χάπελ και Ότμαρ Χίτζφελντ.

"Είμαι ένας από τους προπονητές που έχουν πάρει το Champions League με δύο διαφορετικές ομάδες και τώρα θα ήθελα να είμαι ο πρώτος που θα κατακτήσει το τρόπαιο με τρεις".

"Δεν θέλω να μένω πολύ σε έναν σύλλογο, όπως πάντα θέλω να ρισκάρω, έτσι πρέπει να έχω μία νέα φιλοδοξία".

"Θέλω να ξεκαθαρίσω πως δεν έχω μιλήσει με κανέναν στην Ρεάλ Μαδρίτης, ούτε έχουμε καμία συμφωνία. Είναι ο μόνος σύλλογος που μπορεί να πάρει μακρία από εδώ και να μου δώσει αυτήν την νέα πρόκληση".



Μιλίτο: "Η μεγαλύτερη χαρα"

Ο Ντιέγκο Μιλίτο ήταν ο ήρωας του τελικού με τα δύο γκολ και όπως τόνισε ο ίδιος, δεν έχει νιώσει ποτέ ανάλογη χαρά.

"Δεν έχω νιώσει ποτέ τόση χαρά στην ζωή μου. Η Ίντερ το ήθελε τόσο πολύ το τρόπαιο για τον πρόεδρο, ο οποίος το αξίζει και είναι ο απόλυτος φίλαθλος".

Ο Μιλίτο φέτος πέτυχε το μοναδικό γκολ στον τελικό του κυπέλλου με την Ρόμα, αλλά και το μοναδικό γκολ στην νίκη επί της Σιένα που έδωσε το πρωτάθλημα στην ομάδα του.

"Αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Πάντα προσπαθώ να μαθαίνω, αν και είμαι 30 ετών. Όλοι αξίζουμε να γιορτάσουμε, για τον σύλλογο και τον πρόεδρο. Ελπιζω να παραμείνω και του χρόνου και ευχαριστώ την Ίντερ που με ήθελε το περασμένο καλοκαίρι".

Μοράτι: "Όπως 45 χρόνια πριν"

Ο Μάσιμο Μοράτι κατάφερε να βαδίσει στα χνάρια του πατέρα του και να οδηγήσει την Ίντερ στην κατάκτηση του ευρωπαϊκού.

"Είναι ίδια η χαρά με 45 χρόνια πριν", τόνισε χαρακτηριστικά ο Μοράτι. "Δεν έκλαψα αλλά ο Ζοσέ το έκανε, κάτι που δείχνει πόσο ενδιαφέρεται για αυτήν την ομάδα".

"Είναι μεγάλη στιγμή και ελπίζω να μείνει στην καρδιά των φιλάθλων για χρόνια. Η ομάδα είναι μεγάλη ευθύνη στους ώμους της και έκανε ένα εξαιρετικό παιχνίδι απόψε. Ήταν ένα φανταστικό τουρνουά και η ομάδα άξιζε απόλυτα την νίκη".

Ο Μοράτι μάλιστα πήρε και μετάλλιο! "Ο Πλατινί μου έδωσε και μετάλλιο νικητών γιατί με συμπαθεί, αλλά δεν νομίζω πως κανονικά ο πρόεδρος παίρνει".


Φαν Χάαλ: "Το άξιζε η Ίντερ"

Ο Λουΐς Φαν Χάαλ παραδέχτηκε πως η Ίντερ άξιζε την νίκη στον τελικό. "Δεν ήμασταν καλοί, δεν καταφέραμε να κάνουμε το παιχνίδι μας", τόνισε ο Ολλανδός.

"Αν Τόμας Μίλερ είχε σκοράρει στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου ίσως τα πράγματα να ήταν διαφορετικά. Η Ίντερ αντέδρασε σωστά και άξιζε την νίκη".

"Τα χρονικά σημεία που δεχτήκαμε τα τέρματα ήταν αποφασιστικά. Οι παίκτες σήμερα μάθαινε πως οι λεπτομέρειες μετράνε. Είχαμε μια πολύ καλή χρονιά".

Λαμ: "Τους σεβαστήκαμε πολύ"

Ο Φίλιπ Λαμ εκτιμά πως η Μπάγερν έδειξε πολύ σεβασμό στην Ίντερ, ενώ δεν ήταν τόσο γενναία στο πρώτο ημίχρονο.

"Στο πρώτο ημίχρονο δείξαμε στην Ίντερ παραπάνω σεβασμό από αυτόν που έπρεπε και δεν είμαστε τόσο γενναίοι".

"Βελτιωθήκαμε στο δεύτερο μέρος, αλλά δεν μπόρεσαμε να εκμεταλλευτούμε στις ευκαιρίες που είχαμε. Δεν γίνεται να κάνεις λάθη σε αυτό ματς. Η Ίντερ ήταν πολύ έξυπνη και αξιοποίησε σχεδόν κάθε ευκαιρία που της δόθηκε".

















































TAGS ΙΝΤΕΡ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ