ΡΟΜΑ

Μουρίνιο: "Δεν χρειαζόμουν έξτρα πίεση, γι' αυτό δεν άφησα τον Πελεγκρίνι να εκτελέσει το πέναλτι"

Ο Ζοζέ Μουρίνιο στην αναμέτρηση της Ρόμα με την Ουντινέζε
Ο Ζοζέ Μουρίνιο στην αναμέτρηση της Ρόμα με την Ουντινέζε © 2023 ANDREW MEDICHINI / AP IMAGES

Ο Ζοζέ Μουρίνιο μετά το 3-0 της Ρόμα επί της Ουντινέζε εξήγησε ότι ο λόγος που δεν άφησε τον Πελεγκρίνι να εκτελέσει το πέναλτι ήταν ότι δεν χρειαζόταν εκείνη τη στιγμή περισσότερη πίεση.

Με τους Μπόβε, Πελεγκρίνι και Έιμπραχαμ να βρίσκουν δίχτυα και τον Πατρίσιο να αποκρούει ακόμα και πέναλτι, η Ρόμα θριάμβευσε με 3-0 επί της Ουντινέζε και έκανε άλμα για το νέο Champions League σκαρφαλώνοντας μόνη στην 3η θέση.

Οι "τζαλορόσι" κέρδισαν πέναλτι, το οποίο δεν εκτέλεσε ο Πελεγκρίνι, αλλά ο Ζοζέ Μουρίνιο έδωσε εντολή να το χτυπήσει ο Κριστάντε. Ο Μπόβε στο 37ο λεπτό άνοιξε το σκορ παίρνοντας το ριμπάουντ από το χαμένο πέναλτι κι έκανε το 1-0.

Ο αρχηγός της Ρόμα είχε χάσει πέναλτι στο παιχνίδι με τη Φέγενορντ στα μέσα της εβδομάδας, με τον Πορτογάλο τεχνικό να εξηγεί την απόφασή του.

"Το αποτέλεσμα μπορεί να υποδηλώνει ότι το παιχνίδι ήταν εύκολο, αλλά ειλικρινά δεν μου άρεσε καθόλου μέχρι τη στιγμή που ήρθε το τρίτο γκολ. Ακόμα κι όταν ο Ρούι απέκρουσε το πέναλτι, η Ουντινέζε μάς έσπρωξε στην περιοχή μας, μειώσαμε την πίεση και τότε έγινε αισθητή η κούραση.

Το 3-0 δεν αντικατοπτρίζει πώς ήμουν στον πάγκο", είπε ο Πορτογάλος κι εν συνεχεία σχολίασε την απόφασή του να εκτελέσει το πέναλτι ο Κριστάντε:

"Χρειαζόμασταν τη νίκη, να παίξουμε χωρίς ο Πελεγκρίνι να έχει την πίεση στους ώμους του επειδή έχασε ένα πέναλτι ή λόγω των προηγούμενων εμφανίσεων που δεν ήταν φανταστικές. Έχει την εμπιστοσύνη μου.

Η απόφαση να μην τον αφήσω να το εκτελέσει εκείνος ήταν απλώς επειδή δεν χρειαζόμουν την επιπλέον πίεση.

Μάλιστα, του είπα ότι αν υπήρχε πέναλτι για να γίνει το 2-0, ήταν δικό του, αλλά αν ήταν καθοριστικό, σήμερα δεν ήταν η μέρα", ολοκλήρωσε ο Special One.

TAGS ΡΟΜΑ ΙΤΑΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ SERIE A ΖΟΖΕ ΜΟΥΡΙΝΙΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ