ΕΘΝΙΚΗ ΔΑΝΙΑΣ

Μουντιάλ: Οι γυναίκες και οι σύντροφοι των διεθνών της Δανίας δεν θα ταξιδέψουν στο Κατάρ

Μουντιάλ: Οι γυναίκες και οι σύντροφοι των διεθνών της Δανίας δεν θα ταξιδέψουν στο Κατάρ
PRINT SCREEN

Οι σύζυγοι και οι σύντροφοι των ποδοσφαιριστών της εθνικής Δανίας δεν θα ταξιδέψουν στο Κατάρ για το Μουντιάλ 2022 έπειτα από απόφαση της Ομοσπονδίας, προκειμένου να μην συμβάλλουν στην οικονομική ενίσχυση της χώρας της Μέσης Ανατολής.

Σε κάτι περισσότερο από έναν μήνα, στις 20 Νοεμβρίου θα ξεκινήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο 2022 στο Κατάρ και το οποίο θα ολοκληρωθεί στις 18 Δεκεμβρίου.

Την ίδια στιγμή ολοένα και περισσότερες χώρες διαμαρτύρονται και μποϊκοτάρουν το τουρνουά εξαιτίας της καταπάτησης των ανθρώπινων και εργασιακών δικαιωμάτων.

Λίγες ημέρες μετά την απόφαση κάποιων γαλλικών πόλεων να μην τοποθετήσουν γιγαντοοθόνη για τη δημόσια προβολή των αγώνων του Μουντιάλ η Ομοσπονδία της Δανίας (DBU) αποφάσισε να μην επιτρέψει στις συζύγους ή τις συντρόφους των διεθνών να ταξιδέψουν στη χώρα της Μέσης Ανατολής.

Ο λόγος είναι ότι δεν θέλουν να συμβάλλουν στην οικονομική ενίσχυση του Κατάρ. Ένας εκ των εκπροσώπων της Ομοσπονδίας δήλωσε μεταξύ άλλων στην Copenhagen Daily: "Η Ομοσπονδία και το διοικητικό συμβούλιο αποφάσισαν να ελαχιστοποιήσουν τα ταξίδια στο Κατάρ για το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Δεν θέλουμε να συμβάλουμε στο κέρδος για το Κατάρ. Ως εκ τούτου, έχουμε μειώσει τις ταξιδιωτικές μας δραστηριότητες όσο το δυνατόν περισσότερο. Στα προηγούμενα τουρνουά οι σύζυγοι και οι φίλες των παικτών ταξίδεψαν. Αλλά α' αυτό το τουρνουά ακυρώσαμε τα ταξίδια".

Θυμίζουμε ότι η Δανία έχει εκφράσει τη διαμαρτυρία της και μέσω της εμφάνισής της, αφού σε συνεργασία με την εταιρία που την ντύνει οι λεπτομέρειες, όπως το λογότυπο της Ομοσπονδίας, θα είναι το ίδιο χρώμα με τη φανέλα.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΔΑΝΙΑΣ ΜΟΥΝΤΙΑΛ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ