ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μουντιάλ: Κανονικά το Εκουαδόρ, η FIFA απέρριψε την ένσταση Χιλής και Περού για την υπόθεση του Καστίγιο

Ο Μπάιρον Καστίγιο με τη φανέλα της εθνικής Εκουαδόρ
Ο Μπάιρον Καστίγιο με τη φανέλα της εθνικής Εκουαδόρ © 2022 LYNNE SLADKY / AP IMAGES

Η FIFA απέρριψαν τις ενστάσεις της εθνικής Χιλής και της εθνικής Περού, οι οποίες ζήτησαν τον αποκλεισμό του Εκουαδόρ από το Μουντιάλ 2022, με την αιτιολογία ότι χρησιμοποίησε τον Μπάιρον Καστίγιο που δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής στα προκριματικά του τουρνουά.

Αίσιο τέλος είχε για το Εκουαδόρ η υπόθεση με τη FIFA και έτσι θα αγωνιστεί κανονικά στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022, το οποίο θα ξεκινήσει στο Κατάρ στις 20 Νοεμβρίου.

Η Παγκόσμια Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία απέρριψε την ένσταση της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Χιλής, αλλά και του Περού, οι οποίες είχαν προσφύγει σε αυτή ζητώντας τον αποκλεισμό του τουρνουά από τη διοργάνωση.

Συγκεκριμένα, οι ομοσπονδίες υποστήριξαν ότι η εθνική Εκουαδόρ χρησιμοποίησε ποδοσφαιριστή που δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022, αφού είναι δεν είναι γεννημένος στο Εκουαδόρ και έχει διαφορετική ημερομηνία γέννησης.

Στην καταγγελία αναφέρεται ότι ο Μπάιρον Καστίγιο της Μπαρτσελόνα του Εκουαδόρ έχει στο δελτίο του ως τόπο γέννησης την Κολομβία και η πραγματική ημερομηνία γέννησης είναι η 25η Ιουλίου 1995 και όχι η 10η Νοεμβρίου 1998, σύμφωνα με τα στοιχεία του.

Πλέον η υπόθεση θεωρείται λήξαν και δεν συντρέχει κίνδυνος για την παρουσία του Εκουαδόρ στο Μουντιάλ.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΧΙΛΗΣ FIFA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ