ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ

Μουντιάλ: Εργάτες φυλακίστηκαν στο Κατάρ γιατί διεκδίκησαν τα δεδουλευμένα τους

Εργάτες στα έργα για το Μουντιάλ του Κατάρ
Εργάτες στα έργα για το Μουντιάλ του Κατάρ © 2010 HASSAN AMMAR / AP IMAGES

Όπως αποκάλυψε ο Guardian τρεις άντρες της ασφάλειας που εργάστηκαν στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2022 στο Κατάρ φυλακίστηκαν από τις Αρχές, γιατί διεκδίκησαν απλήρωτους μισθούς τους.

Περίπου πέντε μήνες έχουν περάσει από το Μουντιάλ του Κατάρ, ένα Μουντιάλ που για πολλούς και διάφορους λόγους σήκωσε συζητήσεις και δέχθηκε έντονη κριτική για τις συνθήκες εργασίες και τους θανάτους χιλιάδων εργατών.

Αρκετό διάστημα μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022 ξανά έρχεται στην επιφάνεια. Σύμφωνα με τον Guardian τρεις άντρες που εργάστηκαν στη διοργάνωση και συγκεκριμένα στο τμήμα ασφάλειας φυλακίστηκαν και παραμένουν υπό κράτηση τέσσερις μήνες μετά τη σύλληψή τους.

Πρόκειται για δύο άντρες από το Πακιστάν κι έναν Ινδό υπήκοο, οι οποίοι διεκδίκησαν τους μισθούς που όφειλαν και σε εκείνους και σε συναδέλφους τους μετά τον πρόωρο τερματισμό των συμβολαίων τους.

Στιγμιότυπο από το Μουντιάλ του Κατάρ 2022
Στιγμιότυπο από το Μουντιάλ του Κατάρ 2022 © 2022 MOISES CASTILLO / AP IMAGES

Οι Αρχές του Κατάρ τούς καταδίκασαν σε έξι μήνες φυλάκιση και πρόστιμο ύψους 2.500 ευρώ έκαστος.

Την ίδια στιγμή, άλλοι εργάτες απελάθηκαν από τη χώρα. Παρότι τα συμβόλαιά τους είχαν ισχύ για τρεις μήνες ακόμα, διέκοψαν το συμβόλαιό τους, τους ζήτησαν να εισπράξουν τον τελευταίο μισθό, που ήταν μέχρι και τον Δεκέμβριο, και στη συνέχεια να εγκαταλείψουν το κατάλυμά τους.

Κάπως έτσι, λίγες ημέρες μετά τον τελικά βρέθηκαν ξαφνικά άνεργοι και άστεγοι. "Όσο σε χρειάζονταν σού φέρονταν καλά, αλλά τώρα τελείωσαν μαζί σου, δεν είσαι τίποτα για αυτούς", είπε ένας εκ των σεκιούριτι, ενώ ένας άλλος πρόσθεσε: "Λένε ότι ήταν το πιο όμορφο Παγκόσμιο Κύπελλο, αλλά στο τέλος της ημέρας χάσαμε τα πάντα".

Αφού προσπάθησαν να αντιταχθούν στην πρόωρη διακοπή των συμβολαίων τους, οι δύο άνδρες φέρεται να φυλακίστηκαν κι εν συνεχεία απελάθηκαν μαζί με εκατοντάδες άλλους.

TAGS ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΜΟΥΝΤΙΑΛ ΚΑΤΑΡ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ