ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ

Μουντιάλ: Αλγόριθμος που βρήκε τον νικητή του 2014 και του 2018 "βλέπει" την Αργεντινή νικήτρια στο Κατάρ

Ο Λιονέλ Μέσι
Ο Λιονέλ Μέσι @ 2022 FRANK AUGSTEIN / AP IMAGES

Ο αλγόριθμος του Γιόακιμ Κλέμεν (Stockbroker Liberum Capital) που μάντεψε σωστά τους νικητές των Μουντιάλ του 2014 και του 2018, αυτή τη φορά "βλέπει" ότι η Αργεντινή του Λιονέλ Μέσι θα πανηγυρίσει στο τέλος.

Κάτι λιγότερο από δύο μήνες απομένουν για το Μουντιάλ του Κατάρ και ήδη οι ομάδες αλλά και οι φίλαθλοι έχουν μπει στους ρυθμούς του κορυφαίου ποδοσφαιρικού θεσμού.

Μέσα σε αυτά υπάρχουν και οι προβλέψεις για τους πιθανούς νικητές της διοργάνωσης, καθώς πολλές ομάδες πηγαίνουν στο τουρνουά με στόχο την κατάκτηση της κούπας. Μια εξ' αυτών ήταν επιστημονική πρόβλεψη. Ο Γιόακιμ Κλέμεν έχει δημιουργήσει έναν αλγόριθμο (Stockbroker Liberum Capital)με τον οποίο προβλέπει τον νικητή του τουρνουά και αυτή τη φορά ο "χρησμός" του είναι ότι νικήτρια θα είναι η Αργεντινή.

Ο συγκεκριμένος αλγόριθμος είναι εμπνευσμένος από μια έρευνα του Πανεπιστημίου του Νότιγχαμ, στην οποία λαμβάνονται όλα τα δεδομένα των ομάδων. Από τη χρηματιστηριακή τους αξία, μέχρι και το κλίμα που επικρατεί σε κάθε χώρα σε συνδυασμό με το κλίμα και τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν στις χώρες (και τις πόλεις) στις οποίες γίνονται τα ματς.

Να σημειωθεί ότι στα προηγούμενα δύο Μουντιάλ ο Κλέμεν έκανε σωστές προβλέψεις, μαντεύοντας σωστά ότι η Γερμανία θα κατακτήσει το Μουντιάλ το 2014 και η Γαλλία το 2018. Μένει να φανεί αν θα "πέσει μέσα" και τρίτη φορά, κάνοντας χαρούμενο μεταξύ άλλων τον Λιονέλ Μέσι, που θέλει πολύ την κατάκτηση της συγκεκριμένης κούπας.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ