ΜΟΥΝΤΙΑΛ

Μουντιάλ 2030: Σύμπραξη της Ισπανίας και της Πορτογαλίας με την Ουκρανία

Η Ισπανία, η Πορτογαλία και η Ουκρανία θα διεκδικήσουν το Μουντιάλ του 2030
Η Ισπανία, η Πορτογαλία και η Ουκρανία θα διεκδικήσουν το Μουντιάλ του 2030 PRINT SCREEN

Η υποψηφιότητα της Ισπανίας και της Πορτογαλίας για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2030 πλέον θα έχει και την σύμπραξη της Ουκρανίας.

Νέα δεδομένα στις υποψηφιότητες για τη φιλοξενία του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2030 καθώς η Ισπανία και η Πορτογαλία με ανακοινώσεις τους έκαναν γνωστό πως η υποψηφιότητα τους θα έχει και τη σύμπραξη της Ουκρανίας.

Την Τετάρτη 5/10 ήρθε η επίσημη ανακοίνωση από τις δύο ομοσπονδίας σε μια κίνηση που φυσικά έχει και συμβολικό χαρακτήρα με την Ουκρανία εδώ και 7,5 μήνες να είναι σε πόλεμο με την Ρωσία.

Η επίσημη ανακοίνωση της ομοσπονδίας της Ισπανίας αναφέρει:

"Η Ισπανία και η Πορτογαλία ενσωματώνουν την Ουκρανία στην υποψηφιότητα για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2030. Το έργο στοχεύει να χρησιμεύσει ως πηγή έμπνευσης για την κοινωνία μέσω του ποδοσφαίρου, με ένα μεταμορφωτικό μήνυμα αλληλεγγύης και ελπίδας".

Είναι ο τίτλος στην ανακοίνωση και το κείμενο αναφέρει:

"Η Βασιλική Ισπανική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και η Πορτογαλική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (FPF) έχουν ενσωματώσει την Ουκρανική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου (UAF) στην Ιβηρική Προσφορά για τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2030. Η πρόταση έχει την άνευ όρων υποστήριξη της UEFA σε ένα παγκόσμιο έργο και μετασχηματισμό του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου σε εξαιρετική κατάσταση.

Ο Λουίς Ρουμπιάλες και ο Φερνάντο Γκόμες, κορυφαίοι ηγέτες της RFEF και του FPF, κατανοούν ότι δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από ένα Παγκόσμιο Κύπελλο για να μεταδώσει έντονα ένα μήνυμα που θα χρησιμεύσει ως πηγή έμπνευσης στο μέλλον.

Με την πλήρη υποστήριξη του Αλεξάντερ Τσέφεριν, το Iberian Bid ενσωματώνει την ομοσπονδία υπό την προεδρία του Άντρι Παβέλκο, προκειμένου να χτιστούν γέφυρες και να προβληθεί ένα μήνυμα ενότητας, αλληλεγγύης και γενναιοδωρίας από όλο το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Η υποψηφιότητα ενισχύει τους δεσμούς με την Ευρώπη δημιουργώντας ελπίδα και παρέχοντας εργαλεία ανασυγκρότησης στον ουκρανικό λαό, ο οποίος εξέφρασε την υπερηφάνεια και την ευγνωμοσύνη του για τη συμμετοχή του σε αυτό το έργο.

Η Συντονιστική Επιτροπή του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2030, με επικεφαλής τον Αντόνιο Λαράνχο, εργάζεται ήδη με τη συμμετοχή της Ουκρανίας, η οποία σύντομα θα ενσωματώσει τα μέλη της αντιπροσωπείας της. Η άφιξη της Ουκρανίας δεν αλλάζει τον καθιερωμένο οδικό χάρτη: η Ισπανία διατηρεί τα έντεκα γήπεδά της και η Πορτογαλία θα συνεχίσει με τρεις.

Η υποψηφιότητα της Ισπανίας, της Πορτογαλίας και της Ουκρανίας έχει την έγκριση τόσο της κυβέρνησης όσο και του αρχηγού του κράτους. και θα τηρεί όλες τις προθεσμίες παράδοσης σύμφωνα με το βιβλίο παραγγελιών της FIFA. Ελπίζουμε ότι η παγκόσμια ποδοσφαιρική οικογένεια θα αγκαλιάσει και θα στηρίξει αυτήν την πρωτοβουλία.

Καλώς ήρθες, Ουκρανία, στο Παγκόσμιο Κύπελλο! GO 2030".

Υπενθυμίζουμε ότι Σαουδική Αραβία προσπαθεί να καταθέσει κοινό φάκελο μαζί με την Αίγυπτο και την Ελλάδα, ενώ το ίδιο αναμένεται να πράξουν και χώρες της Νοτίου Αμερικής. Ήδη έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον Αργεντινή, Ουρουγουάη, Παραγουάη και Χιλή.

TAGS ΜΟΥΝΤΙΑΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ