ΜΟΥΝΤΙΑΛ

Μουντιάλ 2022, Βραζιλία: Χειροκροτήματα για τον Τίτε κατά την επιστροφή της Σελεσάο στο Ρίο ντε Τζανέιρο

Μουντιάλ 2022, Βραζιλία: Χειροκροτήματα για τον Τίτε κατά την επιστροφή της Σελεσάο στο Ρίο ντε Τζανέιρο
PRINT SCREEN

Δύο ημέρες μετά από τον αποκλεισμό από το Μουντιάλ από την Κροατία, η αποστολή της εθνικής Βραζιλίας επέστρεψε στα πάτρια εδάφη, με λίγους συγκεντρωμένους οπαδούς να χειροκροτούν τον -εμφανώς συγκινημένο- Τίτε.

Η Βραζιλία ταξίδεψε στο Κατάρ τον Νοέμβριο έχοντας ως αποκλειστικό στόχο να μείνει εκεί μέχρι τις 18 Δεκεμβρίου και να κάνει δικό της το 6ο Παγκόσμιο Κύπελλο στην ιστορία της όμως τα σχέδιά της ανατράπηκαν την περασμένη Παρασκευή (09/12), με την Κροατία να οδηγεί τον προημιτελικό με την Σελεσάο στα πέναλτι και εκεί να επικρατεί με 4-2 και να παίρνει την πρόκριση για τα ημιτελικά.

Ο αποκλεισμός αυτός, πέντε διαδοχικός σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου από ευρωπαϊκή ομάδα (είχαν προηγηθεί οι αποτυχίες απέναντι σε Γαλλία, Ολλανδία, Γερμανία και Βέλγιο), πλήγωσε την Βραζιλία και πίκρανε τους αμέτρητους φανς της, με την επιστροφή του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος στα πάτρια εδάφη να γίνεται μέσα σε βουβό κλίμα.

Οι Έντερσον, Ραφίνια, Έβερτον Ριμπέιρο, Ντανίλο, Γουέβερτον και Ροντρίγκο ήταν οι παίκτες που επέστρεψαν στην Βραζιλία (οι υπόλοιποι έμειναν στην Ευρώπη, με την αποστολή να αφήνει την Ντόχα με τελικό προορισμό το Ρίο ντε Τζανέιρο και να κάνει ενδιάμεση στάση στο Λονδίνο), ενώ μαζί με αυτούς γύρισαν στην πατρίδα τόσο το προπονητικό τιμ όσο και ο πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της χώρας, Εντνάλντο Ροντρίγκες.

Κεντρικό πρόσωπο της αποστολής ήταν ο Τίτε, που απέναντι στην Κροατία έκατσε για τελευταία φορά στον πάγκο της Βραζιλίας (αναζητείται ήδη ο διάδοχός του στον πάγκο), με τα λίγα άτομα που βρίσκονταν στο αεροδρόμιο να τον χειροκροτούν θερμά και εκείνον να τους ευχαριστεί με χαρακτηριστικές κινήσεις, όντας εμφανώς συγκινημένος.

Όσον αφορά στους παίκτες, ο μόνος που έκανε δηλώσεις μπροστά στις κάμερες ήταν ο Έβερτον Ριμπέιρο, με τα λόγια του να είναι ενδεικτικό της θλίψης που απλώθηκε πάνω από τα αποδυτήρια της Σελεσάο μετά τον αποκλεισμό: "Δεν έχουμε πολλά να πούμε, είναι δύσκολοι καιροί.

Προσπαθείς να βρεις λόγια για να παρηγορηθείς αλλά είναι δύσκολο, ήταν μεγάλο το χτύπημα. Προσπαθούμε ακόμα να το χωνέψουμε, αυτή η πληγή θα μείνει ανοιχτή για πολύ καιρό.

Θα πρέπει πάντως να προχωρήσουμε γιατί έχουμε μπροστά μας την καριέρα μας με τους συλλόγους μας. Έρχεται η στιγμή για να σηκώσουμε κεφάλι και να πάμε μπροστά", δήλωσε χαρακτηριστικά ο 33χρονος μεσοεπιθετικός της Φλαμένγκο.

Το SPORT24 στο Μουντιάλ 2022

Το SPORT24 παίζει μόνο Μουντιάλ 2022 και σε πάει στο Παγκόσμιο Κύπελλο ! Δες αναλυτικα το Πρόγραμμα του Μουντιάλ και τα αποτελέσματα των αγώνων του Μουντιάλ, Παρακολούθησε το Μουντιάλ live στο Matchcenter, κάνε εγγραφή στα push notifications του SPORT24 και στο Youtube κανάλι για να ενημερώνεσαι και να μη χάνεις καμία αθλητική στιγμή!

SPORT24 LIVE MUNDIAL SHOWS

Συντονιστείτε στις 4 καθημερινές εκπομπές του SPORT24 για το Μουντιάλ: Mundial Morning Show (10:00 - 11:00), The Show Must Go On (12:00 - 14:00), Pame Stoixima Pre Game Show (15:30 - 16:00), Game Night (22:45 - 00:15).

TAGS ΜΟΥΝΤΙΑΛ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ 2022 ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ