MUNDIAL FACTS

Μουντιάλ 2022, Τυνησία - Γαλλία: Ο Γιορίς πιάνει τον Τουράμ κόντρα στους Αφρικανούς που ψάχνουν την πρώτη νίκη επί των μπλε

Ο Ούγκο Γιορίς μετά το ματς της Γαλλίας με τη Δανία
Ο Ούγκο Γιορίς μετά το ματς της Γαλλίας με τη Δανία 2022 THANASSIS STAVRAKIS / AP PHOTO

Η Γαλλία αναμετράται με την Τυνησία (30/11, 17:00, ANT1 και Live SPORT24) για την τελευταία αγωνιστική του τέταρτου ομίλου του Μουντιάλ 2022. Δείτε κάποια ενδιαφέροντα στοιχεία από την αναμέτρηση.

Η Γαλλία έχει πολύ σημαντικό προβάδισμα για την κατάκτηση της πρωτιάς στον όμιλό της και αντιμετωπίζει την Τυνησία (30/11, 17:00, ANT1 και Live SPORT24) που θέλει μόνο νίκη για να διεκδικήσει την πρόκριση στους 16 του Μουντιάλ 2022.

Ας δούμε μερικά χρήσιμα facts για τη συγκεκριμένη μονομαχία με τη βοήθεια της Opta.

Η Γαλλία δεν έχει χάσει ποτέ από την Τυνησία στις τέσσερις φορές που έχουν τεθεί αντιμέτωπες (δύο νίκες, δύο ισοπαλίες).

Μουντιάλ 2022, Τυνησία - Γαλλία: Ο Γιορίς πιάνει τον Τουράμ κόντρα στους Αφρικανούς που ψάχνουν την πρώτη νίκη επί των μπλε

Η Γαλλία πάει από νίκη (3) σε ήττα (2) στις πέντε τελευταίες φορές που έχει αντιμετωπίσει αφρικανικές ομάδες σε Μουντιάλ και επικράτησε με 2-0 επί της Νιγηρίας την τελευταία φορά στο Παγκόσμιο του 2014.

Αν η Τυνησία δεν νικήσει την Γαλλία, θα μείνει χωρίς νίκη σε τέσσερις από τις έξι παρουσίες της σε Μουντιάλ (συνέβη και το 1998, το 2002 και το 2006). Οι Τυνήσιοι δεν έχουν προκριθεί ποτέ στη φάση των νοκ-άουτ.

Η Γαλλία μετράει έξι σερί νίκες σε Μουντιάλ, το μεγαλύτερο σερί τους σε Παγκόσμιο Κύπελλο. Μόνο η Ιταλία (επτά σερί νίκες από το 1934 ως το 1938) και η Βραζιλία (11 από το 2002 ως το 2006) έχουν μεγαλύτερα νικηφόρα σερί.

Τυνησία - Γαλλία στη Stoiximan με Super Ενισχυμένες Αποδόσεις & Live Bet Builder!

Η Τυνησία δεν έχει σκοράρει στο Κατάρ, παρά τις 27 τελικές που είχε στα δύο πρώτα παιχνίδια, και δεν έχει μείνει ποτέ χωρίς γκολ σε ένα Μουντιάλ.

Η Τυνησία έχει κρατήσει το μηδέν μόνο σε δύο από τα 17 παιχνίδια που έχει δώσει σε Μουντιάλ, στο 12% των αγώνων. Μόνο η Σαουδική Αραβία (6%) και η Αυστραλια (11%) έχουν μικρότερο ποσοστό.

Η Γαλλία έχει 11 νίκες σε 14 παιχνίδια Μουντιάλ με τον Ντεσάμπ στον πάγκο (78.6%). Αν οι Γάλλοι νικήσουν την Τυνησία, το ποσοστό νικών του Ντεσάμπ θα ανέβει στο 80% και θα πιάσει αυτό του Τέλε Σαντάνα, που στον πάγκο της Βραζιλίας είχε οκτώ νίκες σε 10 παιχνίδια.

Μουντιάλ 2022, Τυνησία - Γαλλία: Ο Γιορίς πιάνει τον Τουράμ κόντρα στους Αφρικανούς που ψάχνουν την πρώτη νίκη επί των μπλε


Ο Κιλιάν Εμπαπέ έχει σκοράρει σε τρία σερί ματς Μουντιάλ και μπορεί να γίνει ο πρώτος Γάλλος με γκολ σε τέσσερα σερί ματς, μετά τον Φοντέν που είχε γκολ σε έξι σερί ματς το 1958 και είναι ο μόνος Γάλλος με περισσότερα γκολ σε Μουντιάλ (13) από τον Εμπαπέ (7).

Ο Γιορίς θέλει μία ακόμη συμμετοχή για να φτάσει τις 142 και να πιάσει τον Λιλιάν Τουράμ στην πρώτη θέση των παικτών με τους περισσότερους αγώνες με τη φανέλα της Γαλλίας.

TAGS MUNDIAL FACTS ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ 2022 ΕΘΝΙΚΗ ΓΑΛΛΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΤΥΝΗΣΙΑΣ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ