ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΚΑΤΑΡ

Μουντιάλ 2022: Το παιχνίδι της ζωής τους

Μουντιάλ 2022: Το παιχνίδι της ζωής τους
© 2022 LUCA BRUNO / AP IMAGES

Η Αργεντινή αντιμετωπίζει την Κροατία στον πρώτο ημιτελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ, στο παιχνίδι της ζωής τους.

Ο πρώτος ημιτελικός του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ είναι αυτός ανάμεσα σε Αργεντινή και Κροατία, μεταξύ δύο των κορυφαίων ποδοσφαιριστών του πλανήτη. Του Λιονέλ Μέσι και του Λούκα Μόντριτς.

Χορηγός της μεγάλης αποστολής ο ΟΠΑΠ με το Πάμε Στοίχημα.

Από τη μία η αλεγκρία και το τραγούδι της "αλμπισελέστε" κι από την άλλη η στρατιωτική πειθαρχία και η αποφασιστικότητα της "χρβάτσκα". Δύο διαφορετικοί κόσμοι όσον αφορά στην προσέγγιση που έχουν στα παιχνίδια της διοργάνωσης ως τώρα, με ένα όμως κοινό: τη μεγάλη προσήλωση στο πλάνο του προπονητή.

Αν μη τι άλλο, ο Ζλάτκο Ντάλιτς κατάφερε να κερδίσει το στοίχημα σε αυτή τη διοργάνωση, διατηρώντας την Κροατία μεταξύ των τεσσάρων κορυφαίων ομάδων του κόσμου. Τι κι αν τα περισσότερα από τα αστέρια του είναι αρκετά φορτωμένα από τα χρόνια και τα... χιλιόμετρα σε διασυλλογικό επίπεδο; Η αγωνιστική ομοιογένεια είναι τέτοια που υπερκαλύπτει τα πάντα. Μαζί, είναι αυτή που ξεχωρίζει την Κροατία και τη διατηρεί σε τόσο υψηλό επίπεδο.

Την ίδια ώρα, η Αργεντινή δεν έχει εντυπωσιάσει ακριβώς ως τώρα, αλλά όσο υπάρχει ο Λιονέλ Μέσι, όλα γίνονται πιο απλά. Ο κόσμος που ακολουθεί την "αλμπισελέστε" στη διοργάνωση είναι πολύς, εν εξάλλω σε κάθε αγώνα και έτοιμος να κάνει ό,τι χρειάζεται για να βοηθήσει στην επίτευξη του μεγάλου στόχου.

Με μερικές ώρες να απομένουν για την έναρξη του πρώτου ημιτελικού, θα έλεγε κανείς πως αυτός είναι ο μεγαλύτερος αγώνας της ζωής τους. Μέχρι τον επόμενο.

TAGS ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΚΑΤΑΡ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ