MUNDIAL FACTS

Μουντιάλ 2022, Σαουδική Αραβία - Μεξικό: Οι Σαουδάραβες θέλουν την πρόκριση στα νοκ-άουτ για δεύτερη φορά στην ιστορία

Ο πανηγυρισμός των παικτών της Σαουδικής Αραβίας μετά το γκολ κόντρα στην Αργεντινή
Ο πανηγυρισμός των παικτών της Σαουδικής Αραβίας μετά το γκολ κόντρα στην Αργεντινή © 2022 LUCA BRUNO / AP IMAGES

Σαουδική Αραβία και Μεξικό (30/11, 21:00, antenna.gr, ANT1+ και Live SPORT24) δίνουν μάχη για την τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Μουντιάλ 2022 με φόντο την πρόκριση στους "16". Δείτε ορισμένα ενδιαφέρονται στοιχεία για το ματς.

Η Σαουδική Αραβία θέλει να πετύχει την πρώτη της νίκη απέναντι στο Μεξικό (30/11, 21:00, antenna.gr, ANT1+ και Live SPORT24) και την πρόκριση στους 16 του Μουντιάλ 2022 για πρώτη φορά μετά το 1994. Η ομάδα του Τάτα Μαρτίνο έχει ελπίδες πρόκρισης μόνο σε περίπτωση νίκης.

Ας δούμε μερικά χρήσιμα facts για τη συγκεκριμένη μονομαχία με τη βοήθεια της Opta.

Το Μεξικό δεν έχει χάσει ποτέ από την Σαουδική Αραβία (τέσσερις νίκες, μια ισοπαλίες), με τις πέντε αναμετρήσεις των δύο ομάδων να έχουν γίνει από το 1995 ως το 1999.

Μουντιάλ 2022, Σαουδική Αραβία - Μεξικό: Οι Σαουδάραβες θέλουν την πρόκριση στα νοκ-άουτ για δεύτερη φορά στην ιστορία
SPORT24

Αυτό θα είναι το 19ο παιχνίδι της Σαουδικής Αραβίας σε Μουντιάλ, απέναντι στον 19ο διαφορετικό αντίπαλο. Καμία χώρα δεν έχει τόσα παιχνίδια σε Παγκόσμιο Κύπελλο χωρίς να έχει αντιμετωπίσει μία ομάδα δύο φορές.

Η Σαουδική Αραβία θέλει να περάσει στα νοκ-άουτ για πρώτα φορά μετά το 1994, όταν στην πρώτη της παρουσία σε Μουντιάλ είχε αποκλειστεί στους 16 από την Σουηδία.

Το Μεξικό δεν έχει νίκη στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια του σε Μουντιάλ (μια ισοπαλία, τρεις ήττες), το χειρότερο σερί του από το διάστημα 1930-1962, όταν δεν είχε νίκη σε 13 ματς Παγκοσμίου Κυπέλλου (μια ισοπαλία, 12 ήττες).

Σαουδική Αραβία - Μεξικό στη Stoiximan με Super Ενισχυμένες Αποδόσεις & Live Bet Builder!

Η Σαουδική Αραβία έχει κρατήσει το μηδέν μόνο σε ένα από τα 18 παιχνίδια του σε Μουντιάλ και έχει δεχθεί συνολικά 42 γκολ, 2.3 ανά αγώνα. Με ένα clean sheet σε 18 αγώνες, η Σαουδική Αραβία έχει το χαμηλότερο ποσοστό (6%) παιχνίδιων με μηδέν παθητικό από όλες τις ομάδες που έχουν μίνιμουμ 10 ματς Μουντιάλ.

Το Μεξικό δεν έχει σκοράρει στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια του σε Μουντιάλ. Το τελευταίο γκολ ήταν αυτό του Τσιτσαρίτο με την Κορέα το 2018 κι από τότε το Μεξικό έχει 49 τελικές, εννέα στην εστία και μηδέν γκολ.

Τα τελευταία 12 γκολ που έχει φάει το Μεξικό σε Μουντιάλ έχουν μπει όλα στο δεύτερο ημίχρονο και έξι απ’αυτά στα τελευταία δέκα λεπτά.

Η Σαουδική Αραβία πέτυχε δύο γκολ με τρεις τελικές απέναντι στην Αργεντινή, αλλά έμεινε στο μηδέν παρά τις 16 τελικές που έκανε απέναντι στην Πολωνία.

Μουντιάλ 2022, Σαουδική Αραβία - Μεξικό: Οι Σαουδάραβες θέλουν την πρόκριση στα νοκ-άουτ για δεύτερη φορά στην ιστορία
SPORT24


Ο Σαλέμ Αλ Νταουσάρι έχει κάνει τις περισσότερες τελικές (5) και έχει φτιάξει τις περισσότερες ευκαιρίες (4) από κάθε άλλον παίκτη της Σαουδικής Αραβίας στο Μουντιάλ.

Κανένας παίκτης του Μεξικού δεν έχει πάνω από μία τελική στην εστία στο φετινό Μουντιάλ. Σάντσεθ, Λοσάνο, Μάρτινα, Αντούνια και Βέγκα έχουν από μία.

TAGS MUNDIAL FACTS ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ 2022 ΕΘΝΙΚΗ ΣΑΟΥΔΙΚΗΣ ΑΡΑΒΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΜΕΞΙΚΟΥ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ