MUNDIAL FACTS

Μουντιάλ 2022, Ουαλία - Ιράν: Οι Μπέιλ και Ράμσεϊ είναι τα "κλειδιά" των Ουαλών στα μεγάλα τουρνουά

Ο Μπέιλ πανηγυρίζει γκολ του στο ΗΠΑ - Ουαλία
Ο Μπέιλ πανηγυρίζει γκολ του στο ΗΠΑ - Ουαλία 2022 AP PHOTO/ASHLEY LANDIS

Η Ουαλία αντιμετωπίζει το Ιράν στο Ahmed bin Ali Stadium (25/11, 12:00, ΑΝΤ1/ΑΝΤ1+, LIVE SPORT24). Δείτε χρήσιμα facts για την αναμέτρηση με τη βοήθεια της Opta.

Το πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής του Μουντιάλ 2022 ανοίγει με το δεύτερο ματς. Η Ουαλία αντιμετωπίζει το Ιράν στο Ahmed bin Ali Stadium (25/11, 12:00, ΑΝΤ1/ΑΝΤ1+, LIVE SPORT24)

Πάμε να δούμε ορισμένα ενδιαφέροντα facts για την αναμέτρηση.

Αυτή θα είναι η μόλις δεύτερη αναμέτρηση των δύο ομάδων, με την Ουαλία να ήταν η νικήτρια στον μοναδικό τους αγώνα τον Απρίλιο του 1978.

Η Ουαλία έχει αντιμετωπίσει επτά φορές ομάδες από την Ασία και έχει δεχθεί μόλις ένα γκολ. Το τελευταίο τους ματς απέναντι σε ασιατική ομάδα ήταν ένα φιλικό απέναντι στην Κίνα, με την ομάδα του Μπέιλ να επικρατεί με 6-0.

Μουντιάλ 2022, Ουαλία - Ιράν: Οι Μπέιλ και Ράμσεϊ είναι τα "κλειδιά" των Ουαλών στα μεγάλα τουρνουά

Το Ιράν δεν έχει νικήσει ποτέ ευρωπαϊκή ομάδα σε Μουντιάλ, έχει δύο ισοπαλίες και επτά ήττες σε εννέα αναμετρήσεις, με παθητικό 20 τέρματα.

Η Ουαλία έχει τέσσερις ισοπαλίες στα έξι παιχνίδια που έχει δώσει σε Μουντιάλ. Καμία ομάδα δεν έχει μεγαλύτερο ποσοστό ισοπαλιών από το 67% των Ουαλών.

Ουαλία-Ιράν στη Stoiximan με Super Ενισχυμένες Αποδόσεις & Live Bet Builder!

Ο Κάρλος Κεϊρόζ έχει μόλις δύο νίκες σε 11 αγώνες Παγκοσμίου Κυπέλλου (τέσσερις ισοπαλίες, πέντε ήττες) στον πάγκο της Πορτογαλίας και του Ιράν. Πριν τη συντριβή 6-2 από την Αγγλία, οι ομάδες του Κεϊρόζ είχαν δεχθεί μόλις επτά γκολ σε δέκα αγώνες.

Ο Γκάρεθ Μπέιλ έχει 109 συμμετοχές με τη φανέλα της εθνικής Ουαλίας, όσες και ο συμπαίκτης του, Κρις Γκάντερ.

Ο Μπέιλ και ο Ράμσεϊ είναι οι σκόρερ ή οι δημιουργοί σε 10 από τα 14 γκολ της Ουαλίας στα τελευταία τρία μεγάλα τουρνουά.

Μουντιάλ 2022, Ουαλία - Ιράν: Οι Μπέιλ και Ράμσεϊ είναι τα "κλειδιά" των Ουαλών στα μεγάλα τουρνουά

Παρότι μπήκε ως αλλαγή στο ημίχρονο, ο Κίφερ Μουρ είχε τη μεγαλύτερη συμμετοχή σε τελικές για την Ουαλία, με δύο σουτ και μια key pass. Είχε επίσης πέντε ενέργειες στην περιοχή, τις περισσότερες από κάθε Ουαλό.

Ο Μεχντί Ταρεμί έγινε στο ματς με την Αγγλία ο πρώτος Ιρανός, αλλά και ο πρώτος Ασιάτης που πετυχαίνει πάνω από ένα γκολ σε αγώνα Παγκοσμίου Κυπέλλου.

TAGS MUNDIAL FACTS ΕΘΝΙΚΗ ΑΓΓΛΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΑΓΓΛΙΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΟΥΑΛΙΑΣ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ