MUNDIAL FACTS

Μουντιάλ 2022, Ολλανδία - ΗΠΑ: Οι οράνιε του "killer" Χάκπο κόντρα στις ΗΠΑ του Πούλισικ

Ο Χάκπο πανηγυρίζει με τους συμπαίκτες του το γκολ που πέτυχε κόντρα στο Κατάρ
Ο Χάκπο πανηγυρίζει με τους συμπαίκτες του το γκολ που πέτυχε κόντρα στο Κατάρ 2022 MOISES CASTILLO / AP PHOTO

Ολλανδία και ΗΠΑ (03/12, 17:00, ΑΝΤ1 και Live SPORT24) αναμετρώνται για έκτη φορά στην ιστορία τους με φόντο ένα εισιτήριο στους οκτώ του Μουντιάλ 2022. Δείτε μερικά χρήσιμα στοιχεία της αναμέτρησης με τη βοήθεια της Opta.

Ο πρώτος αγώνας νοκ-άουτ του Μουντιάλ 2022 είναι ανάμεσα στην Ολλανδία και τις ΗΠΑ (03/12, 17:00, ΑΝΤ1 και Live SPORT24) με τις δύο ομάδες να διεκδικούν μια θέση στα προημιτελικά του Μουντιάλ 2022.

Πάμε να δούμε ορισμένα χρήσιμα facts με τη βοήθεια της Opta.

Οι δύο ομάδες έχουν συναντηθεί πέντε φορές στο παρελθόν, όλες σε φιλικά. Η Ολλανδία επικράτησε στους πρώτους τέσσερις αγώνες και οι ΗΠΑ νίκησαν την τελευταία φορά, το 2015.

Μουντιάλ 2022, Ολλανδία - ΗΠΑ: Οι οράνιε του "killer" Χάκπο κόντρα στις ΗΠΑ του Πούλισικ
SPORT24

Η Ολλανδία είναι αήττητη στα τελευταία 19 παιχνίδια Μουντιάλ απέναντι σε μη ευρωπαϊκές ομάδες (13 νίκες, έξι ισοπαλίες), από την ήττα με 3-2 από την Βραζιλία στον προημιτελικό του 1994.

Βέβαια, δύο απ’αυτές τις ισοπαλίες κατέληξαν σε αποκλεισμούς στα πέναλτι, από την Βραζιλία το 1998 και την Αργεντινή το 2014.

Οι ΗΠΑ δεν έχουν νίκη σε 11 αγώνες Μουντιάλ απέναντι σε ευρωπαϊκές ομάδες (6 ήττες, πέντε ισοπαλίες) μετά το 3-2 επί της Πορτογαλίας το 2002. Συνολικά, οι ΗΠΑ έχουν μόνο τρεις νίκες σε παιχνίδια Μουντιάλ απέναντι σε ευρωπαϊκές ομάδες (επτά ισοπαλίες, 13 ήττες), με τις άλλες δύο να είναι επί του Βελγίου το 1930 και της Αγγλίας το 1950.

Ολλανδία - ΗΠΑ στη Stoiximan με Super Ενισχυμένες Αποδόσεις & Live Bet Builder!

Η Ολλανδία δεν έχει χάσει ποτέ στους 10 αγώνες Μουντιάλ με τον Φαν Χαλ στον πάγκο (επτά νίκες, τρεις ισοπαλίες) κι έχει κρατήσει το μηδέν σε πέντε από τα τελευταία έξι παιχνίδια της στο τουρνουά.

Με τον Φαν Χαλ στον πάγκο, η Ολλανδία δεν δέχθηκε γκολ σε κανένα από τα τρία παιχνίδια νοκ-άουτ στο Μουντιάλ της Βραζιλίας. Καμία ομάδα στην ιστορία δεν έχει κρατήσει το μηδέν σε τέσσερα σερί ματς νοκ-άουτ, εκτός από την Ισπανία στον δρόμο για το τρόπαιο το 2010.

Η Ολλανδία έχει φτάσει στον προημιτελικό στις τέσσερις από τις τελευταίες πέντε παρουσίες της σε Μουντιάλ, με μοναδική εξαίρεση το 2006, όταν αποκλείστηκε από την Πορτογαλία στους 16.

Μουντιάλ 2022, Ολλανδία - ΗΠΑ: Οι οράνιε του "killer" Χάκπο κόντρα στις ΗΠΑ του Πούλισικ
SPORT24

Οι ΗΠΑ έχουν ηττηθεί σε τρία από τα τέσσερα παιχνίδια τους στη φάση των 16, με εξαίρεση το 2002 και την πρόκριση επί του Μεξικού.

Μόνο ο Φελίπε Σκολάρι (12) και ο Μάριο Ζαγκάλο (11) έχουν μεγαλύτερο σερί αήττητων αγώνων Μουντιάλ από τον Φαν Χαλ (10).

Ο Κόντι Χάκπο έχει κάνει το 1-0 και στους τρεις αγώνες της Ολλανδίας στο Κατάρ. Ο τελευταίος παίκτης που το έκανε σε τέσσερις σερί αγώνες ήταν ο Βίγια για την Ισπανία το 2010 και ο μοναδικός Ολλανδός που το έχει πετύχει είναι ο Νέσκενς το 1974.

Μουντιάλ 2022, Ολλανδία - ΗΠΑ: Οι οράνιε του "killer" Χάκπο κόντρα στις ΗΠΑ του Πούλισικ
SPORT24


Ο Πούλισικ έχει άμεση συμμετοχή σε έξι γκολ στα τελευταία εννιά παιχνίδια των ΗΠΑ σε όλες τις διοργανώσεις (τέσσερα γκολ, δύο ασίστ) και έχει το γκολ και την ασίστ στα δύο τέρματα της χώρας του στο Κατάρ.

Ο Χάκπο μπορεί να γίνει ο πρώτος Ολλανδός που σκοράρει στα πρώτα τέσσερα παιχνίδια του σε Μουντιάλ και πρώτος Ευρωπαίος που το πετυχαίνει μετά τον Βιέρι και το Παγκόσμιο του 1998.

TAGS MUNDIAL FACTS ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ 2022 ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΗΠΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ