ΜΟΥΝΤΙΑΛ

Μουντιάλ 2022: "Ο θάνατος είναι μέρος της ζωής" δήλωσε ο επικεφαλής της διοργάνωσης μετά το νέο εργατικό δυστύχημα

Μουντιάλ 2022: "Ο θάνατος είναι μέρος της ζωής" δήλωσε ο επικεφαλής της διοργάνωσης μετά το νέο εργατικό δυστύχημα
ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΟ ΒΙΝΤΕΟ

Απίστευτη δήλωση του επικεφαλής της διοργάνωσης του Μουντιάλ μετά τον θάνατο ενός Φιλιππινέζου εργάτη αυτή την εβδομάδα. Αναφερόμενος στους χιλιάδες θανάτους εργατών στο Κατάρ δήλωσε πως "αυτό αποτελεί μια ψευδή αφήγηση", όπως γράφει το NEWS24/7.

Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε η δήλωση του διευθύνοντα συμβούλου του Μουντιάλ 2022, Nasser al-Khater, κατά την οποία, αναφερόμενος σε νέο εργατικό δυστύχημα, είπε "ο θάνατος είναι μέρος της ζωής, είτε είναι στη δουλειά, είτε είναι στον ύπνο".

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει δημοσίευμα του Guardian, την Τετάρτη (7/12) ένας Φιλιππινέζος εργάτης, ο οποίος έφτιαχνε τον φωτισμό σε χώρο σταύθμευσης σε ξενοδοχείο, που διέμενε η εθνική ομάδα της Σαουδικής Αραβίας, σκοτώθηκε αφού "γλίστρησε από μια ράμπα και έπεσε με το κεφάλι πάνω σε μπετόν".

Όταν ρωτήθηκε για το θέμα ο επικεφαλής του Μουντιάλ, Nasser al-Khater, απάντησε: "Βρισκόμαστε στη μέση ενός Παγκοσμίου Κυπέλλου. Έχουμε ένα επιτυχημένο Παγκόσμιο Κύπελλο. Αυτό είναι κάτι για το οποίο θέλετε να μιλήσετε τώρα; Ένας εργάτης πέθανε, τα συλλυπητήριά μας στην οικογένειά του, αλλά είναι περίεργο ότι είναι κάτι στο οποίο θέλετε να εστιάσετε ως πρώτη ερώτηση.

Κοιτάξτε, οι θάνατοι εργαζομένων ήταν ένα μεγάλο θέμα κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Όλα όσα έχουν ειπωθεί και όλα όσα έχουν αποτυπωθεί σχετικά με τους θανάτους των εργαζομένων ήταν απολύτως ψευδή. Είμαστε απογοητευμένοι που οι δημοσιογράφοι επιδείνωσαν αυτή την ψευδή αφήγηση.

Και ειλικρινά, νομίζω ότι πολλοί από τους δημοσιογράφους πρέπει να αναρωτηθούν και να προβληματιστούν γιατί προσπαθούσαν να θίξουν το θέμα για τόσο πολύ καιρό".

Τα σχόλια του Nasser al-Khater σχολιάστηκαν έντονα από το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

"Το σχόλιο του αξιωματούχου του Κατάρ δείχνει μια ανάλγητη αδιαφορία για τον μετανάστη εργάτη που πέθανε", δήλωσε η εκπρόσωπός του Παρατηρητήριου, Rothna Begum. "Η δήλωσή του ότι οι θάνατοι συμβαίνουν και ότι είναι φυσικό όταν συμβαίνουν, αγνοεί το γεγονός ότι πολλοί από τους θανάτους μεταναστών εργατών μπορούσαν να αποφευχθούν".

ΠΗΓΗ: NEWS24/7

TAGS ΜΟΥΝΤΙΑΛ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ