ΜΟΥΝΤΙΑΛ

Μουντιάλ 2022: Ο Μέσι έδωσε στον Λορίς λάβαρο του 1990 από Αργεντινό συλλέκτη λόγω γκάφας της ομοσπονδίας

Μουντιάλ 2022: Ο Μέσι έδωσε στον Λορίς λάβαρο του 1990 από Αργεντινό συλλέκτη λόγω γκάφας της ομοσπονδίας
© 2023/MARTIN MEISSNER/AP IMAGES

Η Αργεντινή δεν είχε λάβαρο για τον τελικό του Μουντιάλ 2022 με αντίπαλο τη Γαλλία λόγω γκάφας της ομοσπονδίας, η οποία τελικά βρήκε ένα του 1990 από συλλέκτη που έμενε στο Κατάρ!

Ένα απίστευτο περιστατικό αποκαλύφθηκε τις προηγούμενες ημέρες από ΜΜΕ της Αργεντινής και αφορούσε τον ιστορικό τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022 με αντίπαλο τη Γαλλία, όπου η "αλμπισελέστε" στέφθηκε πρωταθλήτρια κόσμου.

Το συμβάν αφορά την καθιερωμένη ανταλλαγή αναμνηστικών των αρχηγών των δύο ομάδων πριν από κάθε παιχνίδι, για την οποία η Αργεντινή ήταν εντελώς ανέτοιμη, αφού δεν είχε... λάβαρο!

Αν και στα προηγούμενα παιχνίδια, ο Λιονέλ Μέσι έδωσε κανονικά λάβαρο της ομοσπονδίας στον αντίπαλο αρχηγό, για τον τελικό δεν υπήρχε κάποιο που να έχει απομείνει.

Η λύση δόθηκε από έναν Αργεντινό που διαμένει στο Κατάρ εδώ και 18 χρόνια και από την αρχή του τουρνουά βοηθούσε την αποστολή με τη διαμονή της στη χώρα.

Ο Χαβιέρ Μαλούφ εκτός των άλλων είναι γνωστός και για την αδιανόητη ποδοσφαιρική συλλογή του, η οποία περιλαμβάνει κειμήλια κάθε είδους και από κάθε εποχή. Μάλιστα, στα χέρια του υπάρχει φανέλα του Ντιέγκο Μαραντόνα που φόρεσε κόντρα στην Αγγλία το 1980, ενώ έχει εκδώσει κι ένα βιβλίο, με τον τίτλο "La Camiseta de River" (ως φίλαθλος της Ρίβερ Πλέιτ).

Το βράδυ πριν από τον τελικό, ο Μαλούφ φιλοξενούσε για μπάρμπεκιου μία παρέα συμπατριωτών του με περίπου είκοσι άτομα, εκ των οποίων οι τέσσερις ήταν παίκτες της πρωταθλήτριας κόσμου του 1986.

Τη... χαρά διέκοψε ένα τηλεφώνημα από άνθρωπο της ομοσπονδίας, ο οποίος αναζητούσε απεγνωσμένα ένα λάβαρο για τον τελικό. Ο Μαλούφ είχε δύο στη συλλογή του, ένα από το 1990 κι ένα πιο μοντέρνο, όμως δεν τα είχε σπίτι του και έδωσε ραντεβού το επόμενο πρωί.

Όταν τα βρήκε, έστειλε φωτογραφία και από τα δύο και η ομοσπονδία επέλεξε αυτό του 1990, από ένα φιλικό της Αργεντινής με την Ελβετία. Προπονητής των Ευρωπαίων ήταν ο Ούλι Στίλικε, ο οποίος έγινε ο τελικός αποδέκτης του λαβάρου και το έπαιρνε μαζί του όπου κι αν εργάστηκε. Η μοίρα τον έφερε μεταξύ 2008 και 2014 στο Κατάρ κι έτσι το λάβαρο πέρασε στην κατοχή του Μαλούφ.

Οι άνθρωποι της ομοσπονδίας παρέλαβαν το λάβαρο λίγες ώρες πριν από τον τελικό, το καθάρισαν, έκοψαν τις κλωστές που κρέμονταν και βελτίωσαν όσο μπόρεσαν την εικόνα του. Στη συνέχεια, το άφησαν στο ντουλαπάκι του Μέσι στα αποδυτήρια, για να το δώσει στον Ουγκό Λορίς πριν από την έναρξη του αγώνα.

Τέλος καλό όλα καλά, αφού αυτή η γκάφα δεν έγινε αντιληπτή και ίσως να έφερε και γούρι στην Αργεντινή, η οποία στέφθηκε πρωταθλήτρια. Μοναδικό μελανό σημείο ότι ο Μαλούφ αναζητά ξανά το λάβαρο για να το επαναφέρει στη συλλογή του και προς το παρόν δεν έχει καταφέρει να το πάρει πίσω.

TAGS ΜΟΥΝΤΙΑΛ ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ