MUNDIAL ANALYSIS

Μουντιάλ 2022: Ο Εμπαπέ έγινε θρύλος γιατί έχασε στον καλύτερο τελικό Μουντιάλ που έχει κάνει ποτέ ποδοσφαιριστής

Ο Κιλιάν Εμπαπέ με το τρόπαιο του Χρυσού Παπουτσιού
Ο Κιλιάν Εμπαπέ με το τρόπαιο του Χρυσού Παπουτσιού 2022 AP PHOTO/MARTIN MEISSNER

Ο Κιλιάν Εμπαπέ έζησε μία ιστορική βραδιά, πετυχαίνοντας χατ-τρικ στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ωστόσο, τα πεπραγμένα του δεν έφτασαν, ώστε η Γαλλία να κάνει το back to back.

Η Γαλλία έχασε μία μεγάλη ευκαιρία για να κάνει το back to back στις κατακτήσεις των Μουντιάλ. Στη διαδικασία των πέναλτι κόντρα στην Αργεντινή δεν τα κατάφερε, καθώς ηττήθηκε 4-2 (3-3 παράταση).

Οι μπλε δεν τα παράτησαν. Τι κι αν βρέθηκαν πίσω στο σκορ με δύο γκολ, έφεραν την ισορροπία μέσα σε δευτερόλεπτα και έστειλαν το ματς στην παράταση. Εκεί, η Αργεντινή πήρε προβάδισμα, όμως πάλι η ομάδα του Ντεσάμπ ήταν παρούσα. Πρωταγωνιστής σε αυτή την προσπάθεια, ποιος άλλος από τον Κιλιάν Εμπαπέ.

Ο Εμπαπέ με δύο εύστοχες εκτελέσεις πέναλτι και ένα καταπληκτικό γκολ πέτυχε χατ-τρικ. Ο 23χρονος σταρ της Παρί έγραψε ιστορία, καθώς έγινε μόλις ο δεύτερος που βάζει τρία γκολ σε τελικό Μουντιάλ, κάτι που είχε πετύχει ο Τζεφ Χαρστ το 1966, ενώ είναι ο πρώτος σκόρερ των τελικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Παράλληλα, ο Εμπαπέ έφτασε τα οκτώ γκολ στα γήπεδα του Κατάρ και κατέκτησε την Χρυσή Μπάλα του Μουντιάλ, το βραβείο του πρώτου σκόρερ του τουρνουά. Στο παρακάτω γράφημα της Opta/Stats Perform μπορείτε να δείτε όλες τις τελικές και τα xGoals του ποδοσφαιριστή της Παρί.

Οι τελικές και τα xGoals του Εμπαπέ στο Παγκόσμιο Κύπελλο
Οι τελικές και τα xGoals του Εμπαπέ στο Παγκόσμιο Κύπελλο

Ο Εμπαπέ ήταν ο απόλυτος killer στην περιοχή, καθώς όλα τα τέρματά του τα έβαλε μέσα από το κουτί. Παράλληλα, από τα οκτώ γκολ του τα δύο ήταν από πέναλτι και αυτά στον τελικό. Στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2022 είχε συνολικά 32 τελικές με "αξία" 5.26xG.

Επιβλητικό παιχνίδι από τα αριστερά, αλλά μετά το α' μέρος

Ο Εμπαπέ έκανε το κλασικό του παιχνίδι, καθώς κυριάρχησε στην αριστερή πλευρά του γηπέδου, αγωνιζόμενος πιο ψηλά απ' όλους. Ωστόσο, στο πρώτο μέρος ήταν... άφαντος, με τις λιγότερες ενέργειες στον αγωνιστικό χώρο και συγκεκριμένα 11.

Στο δεύτερο 45λεπτο πήρε τα πάνω του, έκανε πράγματα και θαύματα και μέσα σε λίγες στιγμές έδειξε την απίστευτη ποιότητά του σκοράροντας στο 80' και το 81'.

Στο παρακάτω γράφημα μπορείτε να δείτε όλες τις ενέργειες του Εμπαπέ.

Οι επιδόσεις και οι ενέργειες του Εμπαπέ στον τελικό του Μουντιάλ
Οι επιδόσεις και οι ενέργειες του Εμπαπέ στον τελικό του Μουντιάλ

Ο Εμπαπέ τελείωσε το παιχνίδι με 47 ενέργειες τις 10 εξ αυτών στην αντίπαλη περιοχή. Επιπλέον είχε τέσσερις πετυχημένες στις εννέα ντρίμπλες που δοκίμασε, χαρίζοντας μερικές όμορφες στιγμές, ενώ ολοκλήρωσε 16 στις 21 πάσες.

Ο Κιλιάν Εμπαπέ έχασε μία τεράστια ευκαιρία να κάνει το back to back και να προσθέσει στην τροπαιοθήκη του δεύτερη κούπα Μουντιάλ ήδη από τα 23 του. Πάντως, όπως και ο Μέσι, απέδειξε πως είναι ο πιο επιδραστικός παίκτης της ομάδας του.

Όταν εκείνος έμεινε σε χαμηλά επίπεδα απόδοσης επηρεάστηκε αναλόγως και η Γαλλία, ενώ όταν ανέβηκε εκείνος, ανυψώθηκε αυτόματα και η ομάδα του, μένοντας ζωντανή έως και τη διαδικασία των πέναλτι.

Πλέον, γυρίζει στη χώρα του χωρίς το τρόπαιο, όμως άπαντες γνωρίζουν πως με αυτό το Μουντιάλ "μεγάλωσε" το όνομά του ακόμη περισσότερο.

Δείτε την Game Night:

TAGS MUNDIAL ANALYSIS ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ 2022 ΕΘΝΙΚΗ ΓΑΛΛΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΓΑΛΛΙΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ