MUNDIAL ANALYSIS

Μουντιάλ 2022, Μαρόκο: Ο Άμραμπατ σταμάτησε μόνος του την Ισπανία χωρίς να κάνει φάουλ

Ο Σοφιάν Άμραμπατ στην αναμέτρηση του Μαρόκο με την Κροατία
Ο Σοφιάν Άμραμπατ στην αναμέτρηση του Μαρόκο με την Κροατία 2022 AP PHOTO/DARKO VOJINOVIC

Το Μαρόκο έγραψε ιστορία παίρνοντας την πρόκριση κόντρα στην Ισπανία στα πέναλτι. Η ομάδα από τη Βόρεια Αφρική κράτησε το μηδέν για 120 λεπτά και ένας από τους κύριους υπευθύνους ήταν ο Σοφιάν Άμραμπατ.

Το Μαρόκο ζει μαγικές στιγμές. Η ομάδα από τη Βόρεια Αφρική άντεξε κόντρα στην Ισπανία για 120 λεπτά, έφτασε στα πέναλτι και εκεί με ήρωα τον Μπόνο πήρε μία μεγαλειώδη πρόκριση για τα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, όπου θα βρει απέναντί της την Πορτογαλία.

Οι τελικές και τα xgoals στο Μαρόκο - Ισπανία
Οι τελικές και τα xgoals στο Μαρόκο - Ισπανία

Τι κι αν η Ισπανία έκανε 1.019 πάσες, έμεινε στο μηδέν και οι συνολικά 13 τελικές της είχαν "αξία" 0.9xGoals, με μόλις μία από αυτές να έχουν κατεύθυνση στα δίχτυα. Από την άλλη, το Μαρόκο, το οποίο κράτησε ανέπαφη την εστία του είχε και έξι τελικές με 0,6xGoals.

Ο Άμραμπατ έδωσε μεγάλες μάχες, χωρίς να κάνει ούτε ένα φάουλ

Η ανασταλτική λειτουργεία του Μαρόκο πήρε άριστα και ένας από τους κύριους υπευθύνους γι' αυτό ήταν ο Σοφιάν Άμραμπατ. Ο αμυντικός μέσος της Φιορεντίνα και αδερφός του παίκτη της ΑΕΚ, Νορντίν Άμραμπατ ύψωσε "τείχος" προστασίας μπροστά από την μαροκινή περιοχή.

Στο παρακάτω γράφημα της Opta/Stats Perfrom μπορείτε να δείτε τις επιδόσεις του Άμραμπατ και τις ενέργειές του στον αγωνιστικό χώρο.

Οι ενέργειες και οι επιδόσεις του Άμραμπατ απέναντι στην Ισπανία
Οι ενέργειες και οι επιδόσεις του Άμραμπατ απέναντι στην Ισπανία

Ο μέσος της Φιορεντίνα τελείωσε το παιχνίδι με 49 ενέργειες με την μπάλα οι περισσότερες μπροστά από την περιοχή του Μπόνο. Οι αμυντικές επιδόσεις του αφήνουν άπαντες με το στόμα ανοιχτό.

Είχε 7/7 μονομαχίες, χωρίς να αφήσει περιθώριο στους αντιπάλους του, έκανε τέσσερα επιτυχημένα στα τέσσερα συνολικά τάκλιν που επιχείρησε και κέρδισε τρία φάουλ. Το εντυπωσιακό σε όλα αυτά είναι πως έδωσε τέτοιες μεγάλες μάχες, χωρίς να κάνει ούτε ένα φάουλ.

Δεν έδωσε ούτε μία φορά την ευκαιρία στην Ισπανία να φέρει την μπάλα στην περιοχή μέσα από στατική φάση. Παράλληλα, έβαζε τα πόδια του στη φωτιά, χωρίς να καεί και φρόντιζε να βάζει φρένο στις επιθετικές προσπάθειες των ρόχος. Ακόμη και τα λάθη του στις μεταβιβάσεις ήταν ελάχιστα, έχοντας 25/32 πάσες.

Το Μαρόκο πήρε μία πρόκριση που γράφεται στα βιβλία της ιστορίας του ποδοσφαίρου της χώρας. Οι Βορειοαφρικανοί έκαναν υπερπροσπάθεια και άπαντες υπερέβαλαν εαυτούς για να κρατήσουν την Ισπανία στο μηδέν και χωρίς μεγάλες ευκαιρίες. Ο Σοφιάν Αμραμπάτ έκανε μία μεγάλη εμφάνιση και ήδη ετοιμάζεται για το επόμενο ματς κόντρα στην "καυτή" Πορτογαλία.

Το SPORT24 στο Μουντιάλ 2022

Το SPORT24 παίζει μόνο Μουντιάλ 2022 και σε πάει στο Παγκόσμιο Κύπελλο ! Δες αναλυτικα το Πρόγραμμα του Μουντιάλ και τα αποτελέσματα των αγώνων του Μουντιάλ, Παρακολούθησε το Μουντιάλ live στο Matchcenter, κάνε εγγραφή στα push notifications του SPORT24 και στο Youtube κανάλι για να ενημερώνεσαι και να μη χάνεις καμία αθλητική στιγμή!

SPORT24 LIVE MUNDIAL SHOWS

Συντονιστείτε στις 4 καθημερινές εκπομπές του SPORT24 για το Μουντιάλ: Mundial Morning Show (10:00 - 11:00), The Show Must Go On (12:00 - 14:00), Pame Stoixima Pre Game Show (15:30 - 16:00), Game Night (22:45 - 00:15).

TAGS MUNDIAL ANALYSIS ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΡΟΚΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ