ΜΟΥΝΤΙΑΛ

Μουντιάλ 2022, Μαρόκο - Ισπανία 3-0 πέν. (0-0): Ο σούπερμαν Μπόνο έστειλε τους Μαροκινούς στα προημιτελικά

Μουντιάλ 2022, Μαρόκο - Ισπανία 3-0 πέν. (0-0): Ο σούπερμαν Μπόνο έστειλε τους Μαροκινούς στα προημιτελικά

Ο Γιασίν Μπόνο έπιασε δύο εκτελέσεις στη διαδικασία των πέναλτι και το Μαρόκο επικράτησε με 3-0 της Ισπανίας, παίρνοντας ιστορική πρόκριση στα προημιτελικά του Μουντιάλ 2022, ύστερα από 120 λεπτά χωρίς γκολ.

Ο Γιασίν Μπόνο ήταν ο απόλυτος ήρωας του Μαρόκου, αφού με δύο επεμβάσεις στη διαδικασία των πέναλτι (ύστερα από 120 λεπτά χωρίς γκολ) υπέγραψε τη νίκη με 3-0 και την πρόκριση στα προημιτελικά του Μουντιάλ 2022 απέναντι στην Ισπανία.

Ο Πάμπλο Σαράμπια που μπήκε αλλαγή στο 119' για τα πέναλτι έστειλε την μπάλα δοκάρι (είχε δοκάρι και στην τελευταία φάση της παράτασης) και στη συνέχεια ο τερματοφύλακας της Σεβίλλης έπιασε τις προσπάθειες των Κάρλος Σολέρ και Σέρχιο Μπουσκέτς.

Το Μαρόκο προκρίθηκε δίκαια απέναντι σε μία κακή Ισπανία χωρίς εμπνεύσεις (αλλά αέναο passing game) και τώρα περιμένει το νικητή του βραδινού αγώνα μεταξύ Πορτογαλίας και Ελβετίας για να μάθει αντίπαλο στα προημιτελικά του Σαββάτου (17:00).

Οι τελικές και τα xgoals στο Μαρόκο - Ισπανία
Οι τελικές και τα xgoals στο Μαρόκο - Ισπανία

Η επιλογή του Λουίς Ενρίκε να δώσει ντεμπούτο στο τουρνουά στον Μάρκος Γιορέντε και μάλιστα ως δεξί μπακ αποδείχθηκε καταστροφική. Από τα πρώτα λεπτά ο Σοφιάν Μπουφάλ έκανε ό,τι ήθελε απέναντι στον παίκτη της Ατλέτικο και μαζί με τις επελάσεις του Ασράφ Χακιμί από δεξιά, το Μαρόκο έβρισκε τρόπο να επιτίθεται, όποτε είχε την μπάλα στα πόδια του.

Στον αντίποδα, οι Ισπανοί θύμισαν περισσότερο την εικόνα του 2ου ημιχρόνου κόντρα στην Ιαπωνία με την ανούσια κατοχή μπάλας, που αξιοποιούσαν μόνο σε περίπτωση λαθών των Μαροκινών. Σε μία τέτοια περίπτωση έχασαν μοναδική διπλή ευκαιρία, όμως υπήρχε οφσάιντ στη φάση κι ένα λεπτό αργότερα ο Μάρκο Ασένσιο αστόχησε μέσα από την περιοχή.

Ο τερματοφύλακας με την περισσότερη δουλειά όμως ήταν ο Ουνάι Σιμόν, αφού το Μαρόκο ήταν πιο επικίνδυνο, αλλά και άστοχο. Η μόλις μία τελική στο 1ο ημίχρονο των Ισπανών ήταν η χειρότερη επίδοσή τους σε Μουντιάλ από το 1966 και οι παίκτες του Γουαλίντ Ρεγκραγκουί δεν είχαν λόγο για να αλλάξουν τρόπο παιχνιδιού στο 2ο μέρος.

Αλλαγές δεν υπήρξαν από τους δύο προπονητές και το Μαρόκο συνέχισε να ελέγχει το παιχνίδι, έστω κι αν η μπάλα βρισκόταν στα πόδια των Ισπανών. Περίπου ένα τέταρτο χωρίς ευκαιρίες εκατέρωθεν οδήγησαν τον Λουίς Ενρίκε στις πρώτες (επιθετικές) αλλαγές, με τον Γκάβι, το νεαρότερο παίκτη που αρχίζει βασικός σε νοκ άουτ του Μουντιάλ από τον... 17χρονο Πελέ το 1958, να αποχωρεί.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Κάρλος Σολέρ και Άλβαρο Μοράτα ήταν οι δύο πρώτες κινήσεις του Λουίς Ενρίκε, οι οποίες ανησύχησαν τους Μαροκινούς, που έδωσαν περισσότερα μέτρα και ουσιαστικά κλείστηκαν στην περιοχή τους. Ο... συνωστισμός εκεί δεν βοήθησε τους Ισπανούς, που χρειάστηκαν και την ταχύτητα και το πλάτος του Νίκο Γουίλιαμς από δεξιά στη θέση του άφαντου Φεράν Τόρες. Στον αντίποδα, το Μαρόκο πάσχιζε με την κόπωση, με συνέπεια να αντικατασταθεί τόσο ο Μπουφάλ όσο και ο Νουσαΐρ Μαζραουί. Αυτός που τράβηξε κουπί όμως σε αυτό το ματς, ο Σοφιάν Αμραμπάτ, δεν κουραζόταν με τίποτα και έκανε τα πάντα στη μεσαία γραμμή, αντιμετωπίζοντας μόνος του τους μέσους της Ισπανίας.

Τα τελευταία λεπτά αποτέλεσαν μονόλογο των Ισπανών, απέναντι σε 11 αντιπάλους στην περιοχή του Μαρόκου. Η μπάλα ήταν αδύνατο να περάσει χαμηλά κι έτσι οι παίκτες του Ενρίκε δοκίμασαν να τη σηκώσουν. Μία καλή στιγμή με τον Μοράτα και μία με φάουλ του Ντάνι Όλμο ανησύχησαν τον Μπουνού, όμως η εστία του παρέμεινε απαραβίαστη κι έτσι το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση.

Στην παράταση, η Ισπανία εξακολούθησε να έχει κλείσει το Μαρόκο στο γήπεδό του και να προσπαθεί κυρίως με ψηλές μπαλιές να απειλήσει. Στον αγώνα πέρασαν και οι "φρέσκοι" Ανσού Φατί και Αλεχάντρο Μπαλντέ για ακόμα πιο μεγάλη κυριαρχία απέναντι στους κουρασμένους Μαροκινούς. Η μεγαλύτερη στιγμή όμως ήταν για το Μαρόκο, αφού ο Γουαλίντ Σεντιρά σούταρε λίγο έξω από τη μικρή περιοχή, αλλά ο Σιμόν τον σταμάτησε με τα πόδια.

Στο 2ο μέρος της παράτασης το Μαρόκο ήταν αυτό που είχε ξανά τις καλύτερες στιγμές, με τον Σεντιρά να εξελίσσεται σε μοιραίο. Ο αγώνας κατέληξε στα πέναλτι αν και ο Σαράμπια στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων της παράτασης είχε δοκάρι από πολύ πλάγια θέση.

Ο Ισπανός επιθετικός πέρασε αλλαγή για τις εκτελέσεις και δεν δικαίωσε τον Ενρίκε, αφού έστειλε την πρώτη προσπάθειά του ξανά στο δοκάρι. Ακολούθησαν οι επεμβάσεις του Μπόνο στους Σολέρ και Μπουσκέτς, με τον Ουνάι Σιμόν να πιάνει την εκτέλεση του Μπαντρ Μπενούν, που επίσης πέρασε στον αγώνα για τα πέναλτι. Εν τέλει, ο Ασράφ Χακιμί εκτέλεσε εύστοχα το τελευταίο πέναλτι του αγώνα, κάνοντας το 3-0 και στέλνοντας το Μαρόκο στα προημιτελικά.

Η σειρά των πέναλτι

  • Ο Σαμπιρί κάνει το 1-0 για το Μαρόκο
  • Ο Σαράμπια που μπήκε για τα πέναλτι στο 119' στέλνει την μπάλα στο αριστερό δοκάρι
  • Ο Ζίγες εκτελεί στο κέντρο και κάνει το 2-0
  • Ο Σολέρ εκτελεί, ο Μπόνο πέφτει αριστερά και αποκρούει με άνεση, κρατώντας το 2-0
  • Ο Μπενούν εκτελεί δεξιά για το 3-0, ο Σιμόν πέφτει και μπλοκάρει, κρατώντας το 2-0
  • Ο Μπουσκέτς εκτελεί κι αυτός δεξιά, ο Μπόνο αποκρούει και γίνεται ήρωας, κρατώντας το 2-0
  • Ο Χακιμί με σκαφτό στο κέντρο στέλνει τους Μαροκινούς στα προημιτελικά και τους Ισπανούς σπίτι τους!
Μουντιάλ 2022, Μαρόκο - Ισπανία 3-0 πέν. (0-0): Ο σούπερμαν Μπόνο έστειλε τους Μαροκινούς στα προημιτελικά
OPTA

ΜΑΡΟΚΟ: Μπουνού, Χακιμί, Αγκουέρντ (85' Ελ Γιαμίκ), Σαΐς, Μαζραουί (83' Ατιγιάτ Αλάχ), Ουναχί (120' Μπενούν), Αμραμπάτ, Αμαλάχ (82' Σεντιρά), Ζιγές, Εν Νεσιρί (83' Σαμπιρί), Μπουφάλ (66' Εζαλζουλί)

ΙΣΠΑΝΙΑ: Σιμόν, Γιορέντε, Ρόδρι, Λαπόρτ, Άλμπα (98' Μπαλντέ), Γκάβι (63' Σολέρ), Μπουσκέτς, Πέδρι, Φ. Τόρες (75' Γουίλιαμς, 119' Σαράμπια), Ασένσιο (63' Μοράτα), Όλμο (98' Φατί)

Τα ζευγάρια και οι διασταυρώσεις μέχρι τον τελικό
Τα ζευγάρια και οι διασταυρώσεις μέχρι τον τελικό

Το SPORT24 στο Μουντιάλ 2022

Το SPORT24 παίζει μόνο Μουντιάλ 2022 και σε πάει στο Παγκόσμιο Κύπελλο ! Δες αναλυτικα το Πρόγραμμα του Μουντιάλ και τα αποτελέσματα των αγώνων του Μουντιάλ, Παρακολούθησε το Μουντιάλ live στο Matchcenter, κάνε εγγραφή στα push notifications του SPORT24 και στο Youtube κανάλι για να ενημερώνεσαι και να μη χάνεις καμία αθλητική στιγμή!

SPORT24 LIVE MUNDIAL SHOWS

Συντονιστείτε στις 4 καθημερινές εκπομπές του SPORT24 για το Μουντιάλ: Mundial Morning Show (10:00 - 11:00), The Show Must Go On (12:00 - 14:00), Pame Stoixima Pre Game Show (15:30 - 16:00), Game Night (22:45 - 00:15).

TAGS ΜΟΥΝΤΙΑΛ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ 2022 ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΡΟΚΟΥ ΕΘΝΙΚΗ ΙΣΠΑΝΙΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΙΣΠΑΝΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ