ΜΟΥΝΤΙΑΛ

Μουντιάλ 2022, Κεϊρόζ: "Όποιος δεν θέλει να μας υποστηρίξει, ας μείνει σπίτι του"

Μουντιάλ 2022, Κεϊρόζ: "Όποιος δεν θέλει να μας υποστηρίξει, ας μείνει σπίτι του"
@2022 FRANK AUGSTEIN/AP IMAGES

Ο Κάρλος Κεϊρόζ ξεσπάθωσε μετά τη συντριβή του Ιράν από την Αγγλία που συνοδεύτηκε από αποδοκιμασίες των οπαδών κατά των παικτών του, με τον Πορτογάλο να τονίζει πως δεν θέλει δίπλα στην ομάδα του ανθρώπους απρόθυμους να την στηρίξουν.

Η πρεμιέρα του Ιράν στο 22ο Μουντιάλ στα γήπεδα του Κατάρ αποδείχτηκε οδυνηρή εμπειρία τόσο εντός όσο και εκτός γηπέδου για τους ποδοσφαιριστές της εθνικής ομάδας.

Στον αγωνιστικό χώρο δέχτηκαν έξι γκολ από την Αγγλία του Σάουθγκεϊτ (6-2 το τελικό σκορ υπέρ των τριών λιονταριών) ενώ στις εξέδρες υπήρχαν Ιρανοί οπαδοί που θέλησαν να τους αποδοκιμάσουν έντονα, για την επιλογή τους να μείνουν σιωπηλοί την ώρα της ανάκρουσης του ύμνου της πατρίδας τους.

Ο λόγος που προχώρησαν σε αυτή την κίνησή ήταν για να διαμαρτυρηθούν μέσω ενός ισχυρού συμβολισμού για τα όσα κακώς κείμενα λαμβάνουν χώρα το τελευταίο διάστημα στη χώρα τους, με τις δολοφονίες εκατοντάδων συμπολιτών τους από δυνάμεις ασφαλείας, με τον Κάρλος Κεϊρόζ να υψώνει ασπίδα προστασίας γύρω τους λέγοντας χαρακτηριστικά:

"Αυτά τα παιδιά θέλουν να παίξουν ποδόσφαιρο, μην τους κάνετε μαθήματα ή ηθικά διδάγματα. Όποιον δεν θέλει να στηρίξει αυτά τα παιδιά, θα πρέπει να μείνει σπίτι του.

Έχουμε τη γνώμη μας και την εκφράζουμε όταν θεωρούμε πως είναι σωστή. Αυτά τα παιδιά θέλουν να παίζουν για το λαό τους. Είναι όμως παιδιά και αυτή η ατμόσφαιρα τούς φορτώνει με βάρος".

Το SPORT24 στο Μουντιάλ 2022

Το SPORT24 παίζει μόνο Μουντιάλ 2022 και σε πάει στο Παγκόσμιο Κύπελλο ! Δες αναλυτικα το Πρόγραμμα του Μουντιάλ και τα αποτελέσματα των αγώνων του Μουντιάλ, Παρακολούθησε το Μουντιάλ live στο Matchcenter, κάνε εγγραφή στα push notifications του SPORT24 και στο Youtube κανάλι για να ενημερώνεσαι και να μη χάνεις καμία αθλητική στιγμή!

SPORT24 LIVE MUNDIAL SHOWS

Συντονιστείτε στις 4 καθημερινές εκπομπές του SPORT24 για το Μουντιάλ: Mundial Morning Show (10:00 - 10:30), Pame Stoixima Pre Game Show (11:30 - 12:00), The Show Must Go On (13:00 - 15:00), Game Night (22:45 - 00:15).

TAGS ΜΟΥΝΤΙΑΛ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ 2022 ΕΘΝΙΚΗ ΙΡΑΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ