ΜΟΥΝΤΙΑΛ

Αγγλία - Ιράν 6-2: Εξάσφαιρη πρεμιέρα για τα "τρία λιοντάρια" με τον Σάκα μεγάλο πρωταγωνιστή

Αγγλία - Ιράν 6-2: Εξάσφαιρη πρεμιέρα για τα "τρία λιοντάρια" με τον Σάκα μεγάλο πρωταγωνιστή
Ο Σακά πανηγυρίζει ένα από τα γκολ που σημείωσε κόντρα στο Ιράν @ 2022 ABBIE PARR / AP IMAGES

Η Αγγλία ήταν ισοπεδωτική στην πρεμιέρα της στο Μουντιάλ του Κατάρ και κέρδισε το Ιράν με 6-2 με τρία γκολ σε κάθε ημίχρονο της αναμέτρησης και μεγάλο πρωταγωνιστή τον Σάκα που πέτυχε δύο τέρματα για την ομάδα του Σάουθγκεϊτ. Οι Μπέλιγχαμ, Ράσφορντ, Στέρλινγκ και Γκρίλις οι άλλοι σκόρερ των "τριών λιονταριών".

Εντυπωσιακή και ισοπεδωτική ήταν η Αγγλία στην πρεμιέρα της στο Μουντιάλ του Κατάρ όπου επικράτησε του Ιράν με 6-2 και πέτυχε τη μεγαλύτερη νίκη στην ιστορία της σε πρεμιέρα Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Τα "τρία λιοντάρια" ήταν κυρίαρχα από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης που σημαδεύτηκε από πολλές καθυστερήσεις τόσο στο πρώτο 45λεπτο όσο και στο δεύτερο 45λεπτο λόγω των τραυματισμών που υπήρξαν και στα δύο ημίχρονα, ένας για κάθε ομάδα.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για την Αγγλία ήταν ο Σάκα ο οποίος πέτυχε δύο τέρματα ενώ από ένα γκολ έβαλαν οι Μπέλιγχαμ, Ράσφορντ, Στέρλινγκ και Γκρίλις. Για το Ιράν αγωνίστηκαν ως βασικοί οι δύο μπακ της ΑΕΚ, Χατζισαφί και Μοχαμαντί ενώ ο Ταρεμί πέτυχε και τα δύο τέρματα του Ιράν.

Οι τελικές και τα expected goals στο Αγγλία - Ιράν
Οι τελικές και τα expected goals στο Αγγλία - Ιράν

Το ματς

Το ματς ξεκίνησε με την Αγγλία να έχει τον έλεγχο του αγώνα, να κρατάει τη μπάλα στα πόδια της και τους Ιρανούς να αμύνονται στην προσπάθεια τους να μην δεχτούν κάποιο γκολ. Στο 9' είχαμε τον τραυματισμό του Μπεϊρανβάντ μετά από σύγκρουση του με τον Χοσεϊνί με αποτέλεσμα το ματς να διακοπεί για περισσότερο από ένα δεκάλεπτο και την αναμέτρηση να χάσει το ρυθμό της.

Με το που ξεκίνησε ξανά το παιχνίδι οι Άγγλοι πήραν πάλι τη μπάλα στα πόδια τους και προσπάθησαν να μπουν μπροστά στο σκορ. Το κατάφεραν στο 35' όταν σε σέντρα από τα δεξιά του Λουκ Σο ο Μπέλιγχαμ πήρε την κεφαλιά και νίκησε τον Χουσεϊνί που είχε περάσει στην αναμέτρηση για το 1-0 των "τριών λιονταριών".

Το 1-0 έδιωξε το άγχος από τους παίκτες του Σάουθγκεϊτ οι οποίοι κατάφεραν να πετύχουν δύο τέρματα πριν τη λήξη του πρώτου μέρους το οποίο είχε 14 λεπτά καθυστερήσεις λόγω του τραυματισμού του γκολκίπερ του Ιράν.

Αρχικά στο 43' ο Σο εκτέλεσε το κόρνερ από τα αριστερά με τον Μαγκουάιρ να παίρνει την κεφαλιά πάσα προς τον Σακά ο οποίος με ωραίο σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα γοα το 2-0 των "τριών λιονταριών".

Δύο λεπτά αργότερα η Αγγλία βγήκε ωραία στην επίθεση με τον Κέιν σε ρόλο δεξιού εξτρέμ, αυτός έκανε την παράλληλη μπαλιά προς τον Στέρλινγκ ο οποίος με σουτ στην κίνηση έγραψε το 3-0.

Με την ίδια ορμή η Αγγλία

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους το Ιράν προχώρησε σε τρεις αλλαγές με τον Κεϊρός να προσπαθεί να αλλάξει την εικόνα της ομάδας του. Η Αγγλία όμως συνέχισε με την ίδια ορμή και έφτιαχνε τη μία φάση μετά την άλλη. Στο 62' ο Σάκα διπλασίασε τα τέρματα του όταν πήρε τη μπάλα στα δεξιά, μπήκε στην περιοχή, έκανε διπλή προσποίηση και σουτ για να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα για το 4-0 των Άγγλων.

Το Ιράν πέτυχε το "γκολ της τιμής" στο 65' όταν ο Ταρεμί έγινε αποδέκτης της μπάλας μέσα στην περιοχή έκανε ωραίο πλασέ και νίκησε τον Πίκφορντ για να γράψει το 4-1.

Με τη συμπλήρωση 70 λεπτών αγώνα ο Σάουθγκεϊτ προχώρησε σε αλλαγές καθώς έριξε στο ματς τους Ράσφορντ, Γκρίλις και Φόντεν αντί των Σάκα, Στέρλνινγκ, και Μάουντ. Ο εξτρέμ της Γιουνάιτεντ μάλιστα 50'' μετά την είσοδο του στο παιχνίδι κατάφερε να σκοράρει με πλασέ μέσα από την περιοχή και να γράψει το 5-1.

Η Αγγλία βρήκε και έκτο γκολ στο 89' με τον Γκρίλις να γίνεται αποδέκτης της μπάλας μετά την πάσα του Γουίλσον από τα δεξιά ο άσος της Μάντσεστερ Σίτι έγραψε το 6-1.

Στις καθυστερήσεις του αγώνα το Ιράν είχε αρχικά δοκάρι όταν ο Αζμούν βγήκε τετ α τετ με τον Πίκφορντ, έκανε το σουτ αλλά ο Άγγλος γκολκίπερ με τα ακροδάχτυλα βρήκε τη μπάλα και την έστειλε στο οριζόντιο δοκάρι.

Εν τέλει στο 90+10' και μέσω VAR το Ιράν κέρδισε πέναλτι σε τράβηγμα του Στόουνς μέσα στην περιοχή. Ο διαιτητής είδε τη φάση στο μόνιτορ και έδειξε την παράβαση. Ο Ταρεμί ανέλαβε την εκτέλεση, ήταν εύστοχος και σκόραρε για το τελικό 6-2 του αγώνα.

Τα στατιστικά και οι κορυφαίες επιδόσεις στο Αγγλία - Ιράν
Τα στατιστικά και οι κορυφαίες επιδόσειςψ

ΑΓΓΛΙΑ: Πίκφορντ, Στόουνς, Μάουντ (71' Φόντεν), Μαγκουάιρ (70' Ντάιερ), Τρίπιερ, Μπέλινγχαμ, Ράις, Σο, Στέρλινγκ (70' Γκρίλις), Σακά (70' Ράσφορντ), Κέιν (75' Γουίλσον).

ΙΡΑΝ: Μπεϊρανβάντ (20' Χουσεϊνί), Μοχαραμί, Μοχαμάντι, Χοσεϊνί, Χατζισαφί, Τσεσμί (46' Κανανί), Τζαχανμπάς (46' Γκολιζαντέχ), Πουραλιγκάντζι, Καρίμι (46' Εζατολάχι), Νουρολαχί (78' Αζμούν), Ταρεμί.

Το SPORT24 στο Μουντιάλ 2022

Το SPORT24 παίζει μόνο Μουντιάλ 2022 και σε πάει στο Παγκόσμιο Κύπελλο ! Δες αναλυτικα το Πρόγραμμα του Μουντιάλ και τα αποτελέσματα των αγώνων του Μουντιάλ, Παρακολούθησε το Μουντιάλ live στο Matchcenter, κάνε εγγραφή στα push notifications του SPORT24 και στο Youtube κανάλι για να ενημερώνεσαι και να μη χάνεις καμία αθλητική στιγμή!

SPORT24 LIVE MUNDIAL SHOWS

Συντονιστείτε στις 4 καθημερινές εκπομπές του SPORT24 για το Μουντιάλ: Mundial Morning Show (10:00 - 10:30), Pame Stoixima Pre Game Show (11:30 - 12:00), The Show Must Go On (13:00 - 15:00), Game Night (22:45 - 00:15).

TAGS ΜΟΥΝΤΙΑΛ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ 2022 ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΑΓΓΛΙΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΑΓΓΛΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΙΡΑΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ