ΜΟΥΝΤΙΑΛ

Μουντιάλ 2022, Χατζισαφί: "Ελπίζω να αλλάξουν οι συνθήκες όπως προσδοκά ο κόσμος του Ιράν"

Ο Εχσάν Χατζισαφί του Ιράν στη συνέντευξη Τύπου πριν από τον αγώνα με την Αγγλία για τη φάση των ομίλων του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022, Ντόχα | Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2022
Ο Εχσάν Χατζισαφί του Ιράν στη συνέντευξη Τύπου πριν από τον αγώνα με την Αγγλία για τη φάση των ομίλων του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022, Ντόχα | Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2022 © 2022/EBRAHIM NOROOZI/AP IMAGES

Ο Εχσάν Χατζισαφί στάθηκε στις οικογένειες των θυμάτων από τις αναταραχές στο Ιράν, καλώντας δημόσια για αλλαγές πίσω στην πατρίδα του, κατά τη συνέντευξη Τύπου πριν από τον αγώνα με την Αγγλία.

Ο Εχσάν Χατζισαφί δεν δίστασε να μιλήσει για την άσχημη εικόνα που επικρατεί εδώ και μήνες στο Ιράν, στη συνέντευξη Τύπου πριν από την πρεμιέρα της χώρας του στο Μουντιάλ 2022 κόντρα στην Αγγλία (21/11, 15:00, ANT1+, live από το SPORT24).

Ο αρχηγός των Ιρανών και μπακ της ΑΕΚ συλλυπήθηκε τις οικογένειες των θυμάτων από τις αναταραχές που ακολούθησαν το θάνατο της 22χρονος Μάχσα Αμίνι, η οποία έχασε τη ζωή της ούσα υπό κράτηση διότι δεν ακολούθησε τους κανόνες ένδυσης του ισλαμικού κράτους. Σύμφωνα με τα στοιχεία του οργανισμού Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Ιράν, μόνο αυτήν την εβδομάδα σκοτώθηκαν 40 άτομα από δυνάμεις ασφαλείας στις διαδηλώσεις και συνολικά ο αριθμός φτάνει τα 378 άτομα.

"Πριν από όλα, θα ήθελα να συλλυπηθώ όλες τις οικογένειες που πενθούν στο Ιράν. Πρέπει να γνωρίζουν ότι είμαστε μαζί τους και τις υποστηρίζουμε", είπε αρχικά στη συνέντευξη Τύπου του αγώνα της Δευτέρα.

"Δεν μπορούμε να διαψεύσουμε τις συνθήκες. Οι συνθήκες στη χώρα μου δεν είναι καλές και οι παίκτες το γνωρίζουν. Αλλά αύριο θα έχουμε ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι και φυσικά όταν αρχίζεις μια διοργάνωση, τα πρώτα παιχνίδια είναι πολύ σημαντικά. Ελπίζουμε να πάρουμε θετικό αποτέλεσμα κι ελπίζω να κάνουμε χαρούμενο τον κόσμο μας".

"Πρέπει να αποδεχθούμε ότι οι συνθήκες στη χώρα μας δεν είναι σωστές και ότι ο κόσμος μας δεν είναι χαρούμενος. Είμαστε εδώ, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να είμαστε η φωνή του κόσμου ή πρέπει να μην το σεβόμαστε. Οτιδήποτε έχουμε είναι από αυτόν. Πρέπει να παλέψουμε, να αποδώσουμε όσο καλύτερα μπορούμε και να σκοράρουμε, ώστε να προσφέρουμε αποτελέσματα στο γενναίο κόσμο του Ιράν. Κι ελπίζω ότι οι συνθήκες θα αλλάξουν σύμφωνα με τις προσδοκίες του κόσμου".

Το SPORT24 στο Μουντιάλ 2022

Το SPORT24 παίζει μόνο Μουντιάλ 2022 και σε πάει στο Παγκόσμιο Κύπελλο ! Δες αναλυτικα το Πρόγραμμα του Μουντιάλ και τα αποτελέσματα των αγώνων του Μουντιάλ, Παρακολούθησε το Μουντιάλ live στο Matchcenter, κάνε εγγραφή στα push notifications του SPORT24 και στο Youtube κανάλι για να ενημερώνεσαι και να μη χάνεις καμία αθλητική στιγμή!

SPORT24 LIVE MUNDIAL SHOWS

Συντονιστείτε στις 4 καθημερινές εκπομπές του SPORT24 για το Μουντιάλ: Mundial Morning Show (10:00 - 10:30), Pame Stoixima Pre Game Show (11:30 - 12:00), The Show Must Go On (13:00 - 15:00), Game Night (22:45 - 00:15).

TAGS ΜΟΥΝΤΙΑΛ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ 2022 ΕΘΝΙΚΗ ΙΡΑΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ