ΜΟΥΝΤΙΑΛ

Μουντιάλ 2022, Κεϊρός: "Οι παίκτες είναι ελεύθεροι να διαμαρτυρηθούν, αρκεί να συμμορφώνονται στους κανόνες"

Ο προπονητής της εθνικής Ιράν, Κάρλος Κεϊρός
Ο προπονητής της εθνικής Ιράν, Κάρλος Κεϊρός @ 2022 VAHID SALEMI / AP IMAGES

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της εθνικής Ιράν, Κάρλος Κεϊρός δήλωσε μεταξύ άλλων ότι οι ποδοσφαιριστές του είναι ελεύθεροι να διαμαρτυρηθούν, αρκεί φυσικά να συμμορφώνονται με τους κανονισμούς.

Ο Κάρλος Κεϊρός παραχώρησε συνέντευξη Τύπου ενόψει του Μουντιάλ του 2022 και μεταξύ άλλων ρωτήθηκε για το αν οι παίκτες της εθνικής Ιράν θα έχουν δικαίωμα να διαμαρτυρηθούν για όσα συμβαίνουν στη χώρα, με αφορμή τη δολοφονία της Μαχσά Αμινί, κάτι που έχουν κάνει και κατά το παρελθόν.

Ο 69χρονος τεχνικός δήλωσε ότι οι παίκτες του έχουν το δικαίωμα να το κάνουν, αρκεί να εναρμονίζεται με τους αγώνες του τουρνουά, τονίζοντας όμως στο μυαλό τους το μόνο πράγμα που έχουν είναι να διεκδικήσουν την πρόκριση στα νοκ-άουτ. Στο τέλος της συνέντευξης είχε διαμάχη με έναν Άγγλο (όπως αναφέρουν τα διεθνή ΜΜΕ) δημοσιογράφο, με αφορμή ερώτησή του για το αν αισθάνεται περήφανος που εκπροσωπεί μια χώρα, η οποία καταπιέζει τις γυναίκες.

"Οι παίκτες είναι ελεύθεροι να διαμαρτυρηθούν όπως ισχύει και για κάθε άλλη χώρα, αρκεί φυσικά να συμμορφώνεται στους κανονισμούς του Παγκοσμίου Κυπέλλου και στο πνεύμα του παιχνιδιού.

Αλλά μπορούν να εκφράσουν τους εαυτούς τους στον αγωνιστικό χώρο και στο ποδόσφαιρο. Οι παίκτες έχουν μόνο ένα πράγμα στο μυαλό τους και αυτό είναι να παλέψουν για να προκριθούν στον επόμενο γύρο", ανέφερε μεταξύ άλλων ο Κεϊρός.

Έπειτα ακολούθησε η ερώτηση στην οποία προκλήθηκε ένταση, με τον Κεϊρός να πετάει το καρφί του για την Αγγλία. "Πόσα με πληρώνεις για να απαντήσω σε αυτή την ερώτηση; Πόσα με πληρώνεις; Ρώτα το αφεντικό σου και δώσε μου μια απάντηση. Μη βάζει λόγια στο στόμα μου. Σε ρωτάω πόσα λεφτά προσφέρει για να απαντήσω. Σκέψου τι έγινε στη χώρα σου με τη μετανάστευση".

TAGS ΜΟΥΝΤΙΑΛ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ 2022 ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΙΡΑΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ