ΜΟΥΝΤΙΑΛ

Μουντιάλ 2022, Κατάρ: Αξιωματούχος ανέφερε ότι οι θάνατοι εργατών φτάνουν τους 500

Ο κορυφαίος αξιωματούχος του Κατάρ, Χασάν Αλ Θαγουάντι
Ο κορυφαίος αξιωματούχος του Κατάρ, Χασάν Αλ Θαγουάντι PRINT SCREEN

Ο Χασάν Αλ Θαγουάντι, ανώτατος αξιωματούχος του Κατάρ αποκάλυψε σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Πιρς Μόργκαν, ότι οι θάνατοι των μεταναστών εργατών που δούλεψαν στα έργα του Παγκοσμίου Κυπέλλου ανέρχονται περίπου στους 500.

Νέες αποκαλύψεις έρχονται στο φως σχετικά με τους θανάτους μεταναστών εργατών που πέθαναν στο Κατάρ κατά τη διάρκεια των εργασιών για το Μουντιάλ 2022.

Παρότι η Ανώτατη Επιτροπή για την Παράδοση και την Κληρονομιά της διοργάνωσης υποστηρίζει ότι οι θάνατοι που σχετίζονται με τις εργασίες για το Παγκόσμιο Κύπελλο είναι μόλις τρεις, ανώτατος αξιωματούχος του Κατάρ μιλά για πρώτη φορά δημόσια κάνοντας λόγο για εκατοντάδες θύματα.

Ο Χασάν Αλ Θαγουάντι, γενικός γραμματέας της Ανώτατης Επιτροπής Παράδοσης και Κληρονομιάς, μίλησε στον Πιρς Μόργκαν αποκαλύπτοντας ότι ο αριθμός των θανάτων των ανθρώπων που εργάστηκαν για το Μουντιάλ μπορεί να φτάσει μέχρι τους 500.

Την Τρίτη (29/11) στον επίσημο λογαριασμό του γνωστού Βρετανού δημοσιογράφου ανέβηκε VIDEO, στο οποίο ρωτάει τον Αλ Θαγουάντι για το "Ποιος είναι ο ειλικρινής, ρεαλιστικός αριθμός των μεταναστών εργαζομένων που πέθαναν εξαιτίας των εργασιών για το Παγκόσμιο Κύπελλο", με τον αξιωματούχο να απαντά.

"Η εκτίμηση είναι περίπου 400, μεταξύ 400 και 500. Δεν έχω τον ακριβή αριθμό. Αυτό είναι κάτι που έχει συζητηθεί", πυροδοτώντας νέα "βόμβα".

Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με ρεπορτάζ οι αριθμοί των νεκρών εργατών στο Κατάρ ανέρχονται σε δεκάδες χιλιάδες, όμως οι διοργανωτές δεν τα αναγνωρίζουν.

Το 2021 ο Guardian ισχυρίστηκε σε ρεπορτάζ του ότι τουλάχιστον 6.750 μετανάστες εργάτες πέθαναν στο Κατάρ από την ανάθεση του Μουντιάλ στη χώρα, ενώ μία έρευνα της Daily Mail υποστήριξε ότι σημειώθηκαν 2.823 ανεξήγητοι θάνατοι μη Καταριανών σε ηλικία εργασίας στο Κατάρ από το 2011.

Από την άλλη, ο Μίνκι Γουόρντεν από το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ισχυρίστηκε ότι "τα επίσημα στατιστικά του Κατάρ δείχνουν ότι 15.021 μη Καταριανοί έχασαν τη ζωή τους".

Το SPORT24 στο Μουντιάλ 2022

Το SPORT24 παίζει μόνο Μουντιάλ 2022 και σε πάει στο Παγκόσμιο Κύπελλο ! Δες αναλυτικα το Πρόγραμμα του Μουντιάλ και τα αποτελέσματα των αγώνων του Μουντιάλ, Παρακολούθησε το Μουντιάλ live στο Matchcenter, κάνε εγγραφή στα push notifications του SPORT24 και στο Youtube κανάλι για να ενημερώνεσαι και να μη χάνεις καμία αθλητική στιγμή!

SPORT24 LIVE MUNDIAL SHOWS

Συντονιστείτε στις 4 καθημερινές εκπομπές του SPORT24 για το Μουντιάλ: Mundial Morning Show (10:00 - 11:00), The Show Must Go On (12:00 - 14:00), Pame Stoixima Pre Game Show (15:30 - 16:00), Game Night (22:45 - 00:15).

TAGS ΜΟΥΝΤΙΑΛ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ 2022 ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΚΑΤΑΡ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ