ΜΟΥΝΤΙΑΛ

Μουντιάλ 2022, Μπεγερίν: "Δεν θα μπορούσα να το απολαύσω σε βάρος 6.500 νεκρών εργατών"

Ο Έκτορ Μπεγερίν στο Μπαρτσελόνα - Έλτσε
Ο Έκτορ Μπεγερίν στο Μπαρτσελόνα - Έλτσε © 2022 JOAN MONFORT / AP IMAGES

Ο Έκτορ Μπεγερίν δεν βρίσκεται στην αποστολή της Ισπανίας για το Μουντιάλ 2022, ωστόσο δήλωσε ότι ως έναν βαθμό χαίρεται, καθώς θα ήταν αδύνατο να το απολαύσει από τη στιγμή που έχουν πεθάνει 6.500 εργάτες.

Στις 7 Ιουνίου του 2016 ήταν η τελευταία φορά που ο αμυντικός της Μπαρτσελόνα, Έκτορ Μπεγερίν, αγωνίστηκε με το εθνόσημο της Ισπανίας στο στήθος.

Ο 27χρονος έχει καταγράψει μόλις τέσσερις συμμετοχές με την εθνική Ισπανίας και όλες ήταν σε φιλικά παιχνίδια. Ο Λουίς Ενρίκε δεν το συμπεριέλαβε στις κλήσεις του για το Μουντιάλ 2022 στο Κατάρ, με τον 27χρονο να επισημαίνει πως από τη μία είναι χαρούμενος με την εξέλιξη αυτή.

Ο λόγος είναι ότι δεν θα μπορούσε να απολαύσει ένα Παγκόσμιο Κύπελλο, το οποίο ήταν αιτία για να χάσουν τη ζωή τους χιλιάδες μετανάστες εργάτες.

"Ως ποδοσφαιριστής το να μην είμαι στο Κατάρ και στην εθνική ομάδα είναι κάτι που με στεναχωρεί, αλλά υπάρχει ένα κομμάτι του εαυτού μου που είναι χαρούμενο.

Δεν ξέρω αν θα μπορούσα να το απολαύσω σε βάρος "6.500 νεκρών ανθρώπων που συμμετείχαν στις εργασίες του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Άνθρωποι από χώρες όπως το Πακιστάν ή το Μπαγκλαντές, στην πλειονότητά τους άνδρες μεταξύ 30 και 40 ετών που αναζητούσαν μόνο μια αξιοπρεπή ζωή για τον εαυτό τους και τις οικογένειές τους.

Στο τέλος το ποδόσφαιρο είναι και πάλι μια αντανάκλαση της κοινωνίας μας, της απληστίας, του εγωισμού και της διεύρυνσης όλων εκείνων που μας χωρίζουν και μας οδηγούν σε διαφωνίες και ανισότητες.

Για μένα ο μόνος τρόπος για το αντιμετωπίσουμε είναι να αναζητήσουμε ανθρωπιά, ενσυναίσθηση, αγάπη μεταξύ μας και να μεγαλώσουμε τις κοινότητές μας. Σε μια κοινωνία τόσο πολωμένη όσο η δική μας, πρέπει να σταματήσουμε να βλέπουμε ο ένας τον άλλον με βάση τις συνθήκες και τις ιδέες μας και να αρχίσουμε να μας βλέπουμε όπως είμαστε όλοι, άνθρωποι".

Το SPORT24 στο Μουντιάλ 2022

Το SPORT24 παίζει μόνο Μουντιάλ 2022 και σε πάει στο Παγκόσμιο Κύπελλο ! Δες αναλυτικα το Πρόγραμμα του Μουντιάλ και τα αποτελέσματα των αγώνων του Μουντιάλ, Παρακολούθησε το Μουντιάλ live στο Matchcenter, κάνε εγγραφή στα push notifications του SPORT24 και στο Youtube κανάλι για να ενημερώνεσαι και να μη χάνεις καμία αθλητική στιγμή!

SPORT24 LIVE MUNDIAL SHOWS

Συντονιστείτε στις 4 καθημερινές εκπομπές του SPORT24 για το Μουντιάλ: Mundial Morning Show (10:00 - 10:30), Pame Stoixima Pre Game Show (11:30 - 12:00), The Show Must Go On (13:00 - 15:00), Game Night (22:45 - 00:15).

TAGS ΜΟΥΝΤΙΑΛ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ 2022 ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΚΑΤΑΡ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΙΣΠΑΝΙΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΙΣΠΑΝΙΑΣ ΙΣΠΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ