MUNDIAL FACTS

Μουντιάλ 2022, Καμερούν - Βραζιλία: Η "αλύγιστη" σελεσάο κόντρα στους Αφρικανούς που καίγονται για τη νίκη

Οι παίκτες της Βραζιλίας πανηγυρίζουν το γκολ του Κασεμίρο
Οι παίκτες της Βραζιλίας πανηγυρίζουν το γκολ του Κασεμίρο @ 2022 NATACHA PISARENKO / AP IMAGES

Το Καμερούν ελπίζει μόνο σε νίκη κόντρα στη Βραζιλία (02/12, 21:00, ΑΝΤ1 και Live SPORT24) για την πρόκριση στα νοκ-άουτ του Μουντιάλ 2022, με τη σελεσάο να θέλει απλά να εξασφαλίσει την πρώτη θέση στον όμιλό της.

Η Βραζιλία θέλει να εξασφαλίσει την πρωτιά στον όμιλό της στο Μουντιάλ 2022, κόντρα στο Καμερούν (02/12, 21:00, ΑΝΤ1 και Live SPORT24) που θέλει μόνο νίκη για να έχει ελπίδες πρόκρισης στα νοκ-άουτ.

Πάμε να δούμε ορισμένα χρήσιμα facts με τη βοήθεια της Opta.

Η Βραζιλία έχει πέντε νίκες και μια ήττα στις έξι αναμετρήσεις των δύο ομάδων σε όλες τις διοργανώσεις και έχει επικρατήσει στις δύο συναντήσεις με το Καμερούν σε Μουντιάλ, 3-0 το 1994 και 4-1 το 2014.

Μουντιάλ 2022, Καμερούν - Βραζιλία: Η "αλύγιστη" σελεσάο κόντρα στους Αφρικανούς που καίγονται για τη νίκη
SPORT24

Ο πρώτος αγώνας του Καμερούν σε Μουντιάλ (με το Περού το 1982) και η πρώτη του νίκη (επί της Αργεντινής το 1990) ήρθαν απέναντι σε χώρες από τη Νότια Αμερική.

Συνολικά, έχουν δύο νίκες, δύο ισοπαλίες και δύο ήττες απέναντι σε χώρες από τη Νότια Αμερική, ενώ και οι δύο φορές που έχουν ηττηθεί ήταν από τη Βραζιλία.

Η Βραζιλία έχει μόνο νίκες σε Μουντιάλ απέναντι σε ομάδες από την Αφρική, με τέρματα 20-2.

Αν το Καμερούν χάσει, θα αποκλειστεί από τα νοκ-άουτ για έκτη συνεχόμενη φορά, με την τελευταία του πρόκριση να έχει επιτευχθεί στο Μουντιάλ του 1990.

Οι Καμερουνέζοι δεν έχουν νικήσει ποτέ στην ιστορία τους το τελευταίο παιχνίδι σε όμιλο Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Καμερούν - Βραζιλία στη Stoiximan με Super Ενισχυμένες Αποδόσεις & Live Bet Builder!

Η Βραζιλία δεν έχει δεχθεί τελική στην εστία της στα πρώτα δύο παιχνίδια της στο Κατάρ και έγινε η πρώτη ομάδα που το πετυχαίνει μετά τη Γαλλία του 1998. Η ομάδα που έχει δεχθεί τις λιγότερες τελικές στην εστία της στη φάση των ομίλων είναι η Αργεντινή του 1998, με μόλις δύο.

Το Καμερούν κράτησε το μηδέν στην άμυνα στα τρία από τα πρώτα τέσσερα παιχνίδια του σε Μουντιάλ, αλλά από τότε έχει μόλις ένα clean sheet σε 21 αγώνες, με παθητικό 46 τέρματα. Το 3-3 με τη Σερβία ήταν η πρώτη φορά που έβαλαν τρία γκολ σε αγώνα Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Η Βραζιλία είναι αήττητη στα τελευταία 17 παιχνίδια της στη φάση των ομίλων, επίδοση που αποτελεί ρεκόρ και απέναντι στο Καμερούν στοχεύει να κάνει τρεις νίκες για πρώτη φορά από το 2006.

Η Βραζιλία δεν έχει δεχθεί γκολ σε πέντε από τα τελευταία έξι παιχνίδια της σε Μουντιάλ και η τελευταία φορά που έφαγε γκολ ήταν στον αποκλεισμό με 2-1 από το Βέλγιο στον προημιτελικό του 2018.

Μουντιάλ 2022, Καμερούν - Βραζιλία: Η "αλύγιστη" σελεσάο κόντρα στους Αφρικανούς που καίγονται για τη νίκη
SPORT24


Απέναντι στη Σερβία, ο Αμπουμπακάρ έγινε ο πρώτος Αφρικανός που σκοράρει και δίνει ασίστ ως αλλαγή σε αγώνα Μουντιάλ. Ο Αμπουμπακάρ έφερε το ματς στο 3-3 μόλις έντεκα λεπτά μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο.

Στις δύο πρώτες αγωνιστικές του Μουντιαλ, μόνο ο Εμπαπέ (23) είχε μεγαλύτερη συμμετοχή σε open play τελικές από τον Βινίσιους (15).

TAGS MUNDIAL FACTS ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ 2022 ΕΘΝΙΚΗ ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΜΕΡΟΥΝ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ