MUNDIAL FACTS

Μουντιάλ 2022, Καμερούν - Σερβία: Οι Καμερουνέζοι θέλουν να αποφύγουν την 9η σερί ήττα σε Παγκόσμιο Κύπελλο

Ο Έρικ-Μαξίμ Τσούπο Μότινγκ στην αναμέτρηση της Ελβετίας με το Καμερούν
Ο Έρικ-Μαξίμ Τσούπο Μότινγκ στην αναμέτρηση της Ελβετίας με το Καμερούν 2022 AP PHOTO/PETR JOSEK

Το Καμερούν αντιμετωπίζει τη Σερβία (28/11, 12:00, ΑΝΤ1/ΑΝΤ1+, LIVE SPORT24) σ' ένα σημαντικό παιχνίδι για την εξέλιξη του εβδόμου ομίλου του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Δείτε χρήσιμα facts με τη βοήθεια της Opta.

Καμερούν και Σερβία (28/11, 12:00, ΑΝΤ1/ΑΝΤ1+, LIVE SPORT24) διασταυρώνουν τα ξίφη τους στη δεύτερη αγωνιστική του εβδόμου ομίλου του Παγκοσμίου Κυπέλλου, σ' ένα σημαντικό παιχνίδι για το group.

Πάμε να δούμε ορισμένα χρήσιμα facts για την εξέλιξη του αγώνα.

Αυτή θα είναι η πρώτη συνάντηση των δύο ομάδων σε όλες τις διοργανώσεις, μετά τη νίκη 4-3 της Σερβίας σε φιλικό με το Καμερούν το 2010.

Ως ανεξάρτητο κράτος, η Σερβία έχει χάσει και τους δύο αγώνες της με αφρικανικές ομάδες, 2-3 από την Ακτή Ελεφαντοστού το 2006 και 0-1 από την Γκάνα το 2010.

Μουντιάλ 2022, Καμερούν - Σερβία: Οι Καμερουνέζοι θέλουν να αποφύγουν την 9η σερί ήττα σε Παγκόσμιο Κύπελλο

Το Καμερούν έχει πλέον οκτώ ήττες στα τελευταία οκτώ παιχνίδια του στα Παγκόσμια Κύπελλα του 2002, του 2010, του 2018 και το φετινό. Αν το Καμερούν χάσει και από τη Σερβία, θα ισοφαρίσει το αρνητικό ρεκόρ του Μεξικού, με εννέα σερί ήττες σε Μουντιάλ.

Η Σερβία έχει ηττηθεί σε οκτώ από τα 10 παιχνίδια της σε Μουντιάλ, το μεγαλύτερο ποσοστό ηττών ανάμεσα στις ομάδες που έχουν μίνιμουμ 10 παιχνίδια στη διοργάνωση.

Καμερούν-Σερβία στη Stoiximan με Super Ενισχυμένες Αποδόσεις & Live Bet Builder!

Το Καμερούν έχει μόλις 0.8 γκολ ανά αγώνα σε Μουντιάλ (18 γκολ σε 24 ματς), το χαμηλότερο ποσοστό σκοραρίσματος ανάμεσα στις ομάδες με μίνιμουμ 20 παιχνίδια στη διοργάνωση. Επίσης, το Καμερούν δεν έχει βρει δίχτυα σε πέντε από τα τελευταίους οκτώ αγώνες του σε Μουντιάλ.

Η Σερβία έχει δεχθεί γκολ σε οκτώ από τα 10 παιχνίδια της σε Παγκόσμιο Κύπελλο, με τουλάχιστον δύο γκολ παθητικό σε έξι από αυτά. Όμως, έχει νικήσει και στα δύο παιχνίδια που έχει κρατήσει το μηδέν.

Το Καμερούν έχει μόνο μία νίκη στις 15 φορές που έχει αντιμετωπίσει ευρωπαϊκή χώρα σε Μουντιάλ, αυτή με 2-1 επί της Ρουμανίας το το 1990. Από τότε το Καμερούν μετράει τρεις ισοπαλίες και 12 ήττες απέναντι σε ομάδες από την Ευρώπη.

Μουντιάλ 2022, Καμερούν - Σερβία: Οι Καμερουνέζοι θέλουν να αποφύγουν την 9η σερί ήττα σε Παγκόσμιο Κύπελλο

Μόνο η Αυστραλία (4), η Σαουδική Αραβία (3) και η Κόστα Ρίκα (0) έκαναν λιγότερες τελικές από τη Σερβία (5) στο πρώτο τους αγώνα στο φετινό Μουντιάλ.

Ο Νίκολα Μιλένκοβιτς έκανε οκτώ τάκλιν απέναντι στη Βραζιλία, τα περισσότερα από παίκτη στην πρώτη αγωνιστική των ομίλων του Μουντιάλ.

TAGS MUNDIAL FACTS ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΜΕΡΟΥΝ ΕΘΝΙΚΗ ΣΕΡΒΙΑΣ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ