MUNDIAL ANALYSIS

Μουντιάλ 2022: Η τρύπα που άφησε η απουσία του Νεϊμάρ και η μοναξιά του Βινίσιους

Ο Βινίσιους Ζούνιορ
Ο Βινίσιους Ζούνιορ @ 2022 HASSAN AMMAR / AP IMAGES

Ο Νεϊμάρ δεν αγωνίστηκε κόντρα στην Ελβετία και η απουσία του ήταν αισθητή σε σχέση με την πρεμιέρα κόντρα στη Σερβία. Η σελεσάο δεν κατάφερε να επιβληθεί με τον ίδιο τρόπο, μένοντας πιο χαμηλά στο γήπεδο, ενώ σημαντικά επηρεάστηκε και ο Βινίσιους που έμεινε μόνος του στο αριστερό άκρο της επίθεσης.

Η Βραζιλία έκανε αυτό που έπρεπε στις πρώτες αγωνιστικές του Μουντιάλ 2022 και προκρίθηκε στα νοκ-άουτ του τουρνουά του Κατάρ. Ο Τίτε είδε τον Νεϊμάρ να μένει εκτός λόγω προβλήματος τραυματισμού στον αστράγαλό του κόντρα στη Σερβία και με αντίπαλο την Ελβετία φάνηκε η απουσία του. Ή τουλάχιστον ο Πακετά δεν ήταν άξιος αντικαταστάτης του.

Η σελεσάο είχε μια διαφορετική εικόνα με την Ελβετία και η απουσία του Νεϊμάρ επηρέασε την απόδοση και άλλων παικτών της Βραζιλίας, όπως ο Βινίσιους.

Η Βραζιλία με και χωρίς Νεϊμάρ

Πάμε πρώτα να δούμε τη Βραζιλία στον πρώτο της αγώνα, απέναντι στη Σερβία. Αυτός ήταν ο μέσος χώρος δράσης και οι μεταβιβάσεις των παικτών στην πρεμιέρα της Σελεσάο.

Μουντιάλ 2022: Η τρύπα που άφησε η απουσία του Νεϊμάρ και η μοναξιά του Βινίσιους
SPORT24

Ο Νεϊμάρ (10) ήταν ψηλά στον αγωνιστικό χώρο και κοντά στον Βινίσιους (20) στα αριστερά, ενώ στην άλλη πλευρά ο Ραφίνια (11) είχε ως συμπαραστάτη του τον Ρισάρλισον (9).

Ο Πακετά (7) ήταν κοντά στον Κασεμίρο (5) και από το πάχος των γραμμών καταλαβαίνει κανείς πως όλοι έψαχναν τον Νεϊμάρ.

Πάμε να δούμε την ίδια εικόνα στον αγώνα με την Ελβετία.

Μουντιάλ 2022: Η τρύπα που άφησε η απουσία του Νεϊμάρ και η μοναξιά του Βινίσιους
Το δίκτυο μεταβιβάσεων της Βραζιλίας κόντρα στην Ελβετία SPORT24

Ο Πακετά με το (7) ανέλαβε να κινηθεί στον ίδιο χώρο, χωρίς όμως να καταφέρει να έχει την ίδια επίδραση. Ο Φρεντ (8) έμεινε χαμηλά, στο ίδιο ύψος με τον Κασεμίρο (5) και η Βραζιλία δεν κατάφερε να έχει την ίδια απειλητική εικόνα.

Η επιρροή στον Βινίσιους

Ο Βινίσιους ήταν αυτός που επηρεάστηκε περισσότερο από την απουσία του Νεϊμάρ και μια ματιά στα γραφήματα της Opta / Stats Perform είναι αρκετή για να το καταλάβει κανείς. Ξεκινάμε με τον πρώτο αγώνα.

Οι ενέργειες και οι επιδόσεις του Βινίσιους απέναντι στη Σερβία
Οι ενέργειες και οι επιδόσεις του Βινίσιους απέναντι στη Σερβία

Απέναντι στη Σερβία,ο 22χρονος είχε 44 ενέργειες με την μπάλα, αλλά το εντυπωσιακό είναι πως είχε εννέα εξ αυτών μέσα στην αντίπαλη περιοχή.

Συνολικά είχε 19/23 εύστοχες πάσες, ενώ κατάφερε να δημιουργήσει τέσσερις τελικές για τους συμπαίκτες του (key passes), με μια εξ αυτών να είναι η ασίστ στον Ρισάρλισον. Να σημειωθεί ότι όλα αυτά ο Βινίσιους τα έκανε σε 76 λεπτά, αφού αντικαταστάθηκε από τον Ροντρίγκο.

Πάμε τώρα να δούμε τον Βινίσιους απέναντι στην Ελβετία.

Οι ενέργειες και οι επιδόσεις του Βινίσιους απέναντι στην Ελβετία
Οι ενέργειες και οι επιδόσεις του Βινίσιους απέναντι στην Ελβετία


Ο Βινίσιους κινήθηκε στους ίδιους χώρους, αλλά όχι με το ίδιο αποτέλεσμα. Από τις 49 ενέργειες που είχε με την μπάλα, μόνο οι πέντε ήταν εντός περιοχής.

Η δράση του Βινίσιους μεταφέρθηκε πιο πίσω στο γήπεδο και τελικά πάτησε λιγότερο στην περιοχή, παρότι αυτή τη φορά έπαιξε μέχρι το τέλος του αγώνα.

Στις μεταβιβάσεις του ήταν ακριβής σε μεγάλο βαθμό, όχι όμως και σε "ποσότητα" με 16/18 εύστοχες πάσες, ενώ δημιούργησε δύο τελικές για τους συμπαίκτες. Σε αυτό το παιχνίδι επιχείρησε πέντε ντρίμπλες, αλλά μόλις η μια ήταν επιτυχημένη.

Ο Βινίσιους δεν βρήκε τη "βοήθεια" που του προσφέρει ο Νεϊμάρ στο πρόσωπο του Πακετά και δεν είχε την απόδοση που θα ήθελε κόντρα στην Ελβετία. Με την επιστροφή του σούπερ σταρ της Παρί, θα μπορεί να βρει και ο Βινίσιους τον χώρο που θέλει για να μπορέσει να κάνει αυτό που ξέρει πολύ καλά από το αριστερό άκρο της επίθεσης.

Το SPORT24 στο Μουντιάλ 2022

Το SPORT24 παίζει μόνο Μουντιάλ 2022 και σε πάει στο Παγκόσμιο Κύπελλο ! Δες αναλυτικα το Πρόγραμμα του Μουντιάλ και τα αποτελέσματα των αγώνων του Μουντιάλ, Παρακολούθησε το Μουντιάλ live στο Matchcenter, κάνε εγγραφή στα push notifications του SPORT24 και στο Youtube κανάλι για να ενημερώνεσαι και να μη χάνεις καμία αθλητική στιγμή!

SPORT24 LIVE MUNDIAL SHOWS

Συντονιστείτε στις 4 καθημερινές εκπομπές του SPORT24 για το Μουντιάλ: Mundial Morning Show (10:00 - 10:30), Pame Stoixima Pre Game Show (11:30 - 12:00), The Show Must Go On (13:00 - 15:00), Game Night (22:45 - 00:15).

TAGS MUNDIAL ANALYSIS ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ 2022 ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ